Başkan Güney: Yetmez ama evet

Gündem 11.05.2022 - 15:05, Güncelleme: 11.05.2022 - 15:05
 

Başkan Güney: Yetmez ama evet

Kabine toplantısı sonrası ev almayı düşünenlere müjdeler veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, 3 kredi paketini hizmete sokacaklarını ve 0,89 ile 0,99 faizle finansman sağlayacaklarını söyledi.
Erdoğan'ın açıklamalarından dakikalar sonra ortaya çıkan fırsatçılar, ilanlardaki fiyatları artırmaya başladı. Bazı ilanlarda 1 milyon liraya kadar fiyat artışı görüldü. SİMDER’den açıklama geldi. BAŞKAN GÜNEY: YETMEZ AMA EVET Geçici faiz indirimlerinin çözüm olmadığını belirten Samsun İnşaatçılar ve Müteahhitler Derneği (SİMDER) Başkanı Yunus Güney ise “Hükümetin açıkladığı düzenleme kalıcı değil, geçici bir tedbirdir. Sorunlara kalıcı çözüm bulunabilmesi için yapı sektöründeki malzeme fiyatlarının aşağı çekilmesi gerekir. Bunun yapılması için ise malzeme ihracatının kısıtlanması gerekir. İç piyasada malzeme azlığından dolayı fiyatlar çok çok yüksek durumda. İç piyasaya vermektense, dış piyasaya satmaya tercih eder olundu. Dolayısıyla bu ihracata bir kota getirilmesi gerekir. Düzenlemeyi destekliyoruz ancak denge kurulmadan fon aktarımı ve faiz indirimi gibi yöntemler çözüm olmayacaktır “ diye konuştu. ‘FIRSATÇILIK TAMAMEN AHLAKSIZLIKTIR’ Piyasada fiyat dengesinin oluşturulmadığı sürece konut artışının devam edeceğini ifade eden Başkan Yunus Güney, şöyle devam etti: “Burada önemli olan malzeme fiyatını aşağıya çekmektir. Geçici olan faiz indirimiyle bunun önünü almak mümkün değildir. Piyasada denge durulması gerekiyor. Kısa ve net olarak, inşaat fiyatı maliyetlerinin aşağıya çekilmesi gerekiyor. Diğer yandan stokçuluk ve fırsatçılık olayı, tamamen ahlaksızlıktır. Şu anda fiyatları yukarı çeken kesinlikle ve kesinlikle müteahhitler değillerdir. Stokçuluk yapanların büyük çoğunluğu aracılar ve komisyonculardır. Kesinlikle fırsatçılığa karşıyız.”
Kabine toplantısı sonrası ev almayı düşünenlere müjdeler veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, 3 kredi paketini hizmete sokacaklarını ve 0,89 ile 0,99 faizle finansman sağlayacaklarını söyledi.

Erdoğan'ın açıklamalarından dakikalar sonra ortaya çıkan fırsatçılar, ilanlardaki fiyatları artırmaya başladı. Bazı ilanlarda 1 milyon liraya kadar fiyat artışı görüldü. SİMDER’den açıklama geldi.

BAŞKAN GÜNEY: YETMEZ AMA EVET

Geçici faiz indirimlerinin çözüm olmadığını belirten Samsun İnşaatçılar ve Müteahhitler Derneği (SİMDER) Başkanı Yunus Güney ise “Hükümetin açıkladığı düzenleme kalıcı değil, geçici bir tedbirdir. Sorunlara kalıcı çözüm bulunabilmesi için yapı sektöründeki malzeme fiyatlarının aşağı çekilmesi gerekir. Bunun yapılması için ise malzeme ihracatının kısıtlanması gerekir. İç piyasada malzeme azlığından dolayı fiyatlar çok çok yüksek durumda. İç piyasaya vermektense, dış piyasaya satmaya tercih eder olundu. Dolayısıyla bu ihracata bir kota getirilmesi gerekir. Düzenlemeyi destekliyoruz ancak denge kurulmadan fon aktarımı ve faiz indirimi gibi yöntemler çözüm olmayacaktır “ diye konuştu.

‘FIRSATÇILIK TAMAMEN AHLAKSIZLIKTIR’

Piyasada fiyat dengesinin oluşturulmadığı sürece konut artışının devam edeceğini ifade eden Başkan Yunus Güney, şöyle devam etti: “Burada önemli olan malzeme fiyatını aşağıya çekmektir. Geçici olan faiz indirimiyle bunun önünü almak mümkün değildir. Piyasada denge durulması gerekiyor. Kısa ve net olarak, inşaat fiyatı maliyetlerinin aşağıya çekilmesi gerekiyor. Diğer yandan stokçuluk ve fırsatçılık olayı, tamamen ahlaksızlıktır. Şu anda fiyatları yukarı çeken kesinlikle ve kesinlikle müteahhitler değillerdir. Stokçuluk yapanların büyük çoğunluğu aracılar ve komisyonculardır. Kesinlikle fırsatçılığa karşıyız.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.