Bitmeyen çile!.. Kabadüz köylüleri yollarının yapılmasını istiyor

Samsun-Haber (Samsun Haber Ajansı) - Samsun Haber Ajansı | 16.05.2022 - 15:10, Güncelleme: 16.05.2022 - 15:19
 

Bitmeyen çile!.. Kabadüz köylüleri yollarının yapılmasını istiyor

Sürekli olarak hem Atakum hem de Büyükşehir Belediyesi'ne yollarının yapılması için dilekçe vermekten yorulduklarını belirten Kabadüz Mahallesi sakinleri isyan noktasına geldiler.
Samsun'un en önemli ilçesi Atakum'un göbeğinde oturan mahalle sakinleri Büyükşehir ve Atakum Belediye başkanlarına seslenerek; "Araçlarımız bozuk yollardan dolayı sürekli arızalanıyor. Her ay sanayiye gitmekten bıktık. Başkanları davet ediyoruz mahallemize. Bu yoldan memnun kalırlarsa onları avuçlarımız patlayıncaya kadar alkışlarız" dediler. Kabadüz Mahallesi Muhtarı Cevat Kol sorunun bir an önce çözülmesi için mahalle sakinlerinden büyük baskı gördüklerini belirterek; Ben muhtar olarak halkımızdan sürekli elestri görüyorum. Vatandaş bizlere sitem ediyor. Başkanlarımıza defalarca konuyu anlattık. Dilekçelerimizi verdik. Konuyu çözeceklerini söylemelerine rağmen 3 yıldır sonuç alamadık. Belediyeler topu birbirlerine atıyorlar. Bizler ne yapacağımızı şaşırdık. Allah rızası için halkımızın sesine kulak versinler." dedi. Kol sözlerine şöyle devam etti "Burası Atakum'un göbeği ve Karadeniz'de tek göç alan ilçe Turizm kenti Atakum'a bu durum yakışmıyor. Atakum'a bu hizmeti layık görmeyenler halktan büyük tepki görürler. Seçimlerde değil biz başkanlarımızdan her zaman her yerde hizmet görmek istiyoruz." diye konuştu. Kabadüz Mahallesi Muhtarı Cevat Kol sözlerini şöyle tamamladı; "Kabadüz köyünde yollarımız berbat. Buradan Erikli, Cerekli, Kuşkayası mahalleleri ve 19 Mayıs ilçesine kadar çile çekiyor insalar. Onların yolları olmasına rağmen uğrak yerleri ilk olarak Kabadüz Mahallesi olması hasebiyle ulaşım güçleşiyor kışın ise felç oluyor. Benzin, mazot parasına gücümüz yetmiyor. Burada esnaf olan arkadaşlar var. Her gün bu yolları kullanmak zorundalar. Yazık değil mi bu insanlara. Bizim sesimize kulak verin. Bir an önce Kabadüz mahallesinin yolları yapılsın." diyerek sözlerini tamamladı.
Sürekli olarak hem Atakum hem de Büyükşehir Belediyesi'ne yollarının yapılması için dilekçe vermekten yorulduklarını belirten Kabadüz Mahallesi sakinleri isyan noktasına geldiler.

Samsun'un en önemli ilçesi Atakum'un göbeğinde oturan mahalle sakinleri Büyükşehir ve Atakum Belediye başkanlarına seslenerek; "Araçlarımız bozuk yollardan dolayı sürekli arızalanıyor. Her ay sanayiye gitmekten bıktık. Başkanları davet ediyoruz mahallemize. Bu yoldan memnun kalırlarsa onları avuçlarımız patlayıncaya kadar alkışlarız" dediler.

Kabadüz Mahallesi Muhtarı Cevat Kol sorunun bir an önce çözülmesi için mahalle sakinlerinden büyük baskı gördüklerini belirterek; Ben muhtar olarak halkımızdan sürekli elestri görüyorum. Vatandaş bizlere sitem ediyor. Başkanlarımıza defalarca konuyu anlattık. Dilekçelerimizi verdik. Konuyu çözeceklerini söylemelerine rağmen 3 yıldır sonuç alamadık. Belediyeler topu birbirlerine atıyorlar. Bizler ne yapacağımızı şaşırdık. Allah rızası için halkımızın sesine kulak versinler." dedi.

Kol sözlerine şöyle devam etti "Burası Atakum'un göbeği ve Karadeniz'de tek göç alan ilçe Turizm kenti Atakum'a bu durum yakışmıyor. Atakum'a bu hizmeti layık görmeyenler halktan büyük tepki görürler. Seçimlerde değil biz başkanlarımızdan her zaman her yerde hizmet görmek istiyoruz." diye konuştu.

Kabadüz Mahallesi Muhtarı Cevat Kol sözlerini şöyle tamamladı; "Kabadüz köyünde yollarımız berbat. Buradan Erikli, Cerekli, Kuşkayası mahalleleri ve 19 Mayıs ilçesine kadar çile çekiyor insalar. Onların yolları olmasına rağmen uğrak yerleri ilk olarak Kabadüz Mahallesi olması hasebiyle ulaşım güçleşiyor kışın ise felç oluyor. Benzin, mazot parasına gücümüz yetmiyor. Burada esnaf olan arkadaşlar var. Her gün bu yolları kullanmak zorundalar. Yazık değil mi bu insanlara.
Bizim sesimize kulak verin. Bir an önce Kabadüz mahallesinin yolları yapılsın." diyerek sözlerini tamamladı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.