Çağdaş Türk Halk Müziği Korosu'ndan muhteşem konser

Kültür-Sanat 23.05.2022 - 13:12, Güncelleme: 23.05.2022 - 14:05
 

Çağdaş Türk Halk Müziği Korosu'ndan muhteşem konser

20 Mayıs Cuma günü, Samsun Büyükşehir Belediyesi Atakum Sanat Merkezi muhteşem bir geceye tanıklık etti.
Şef Can Ayhan Kaya yönetimindeki Çağdaş Türk Halk Müziği Korosu  salonu dolduran izleyicilere doyumsuz bir gece yaşattı. Birbirinden değerli sevilen türkülerin seslendirildiği bu unutulmaz gecede; gazetemiz köşe yazarı Yasemin Bilgi’nin de yer aldığı, 20 kişiden oluşan ve ilk defa konser veren  koro, seçmiş oldukları repertuarla  ve sergilediği performansla göz doldurdu.  “Gönlümüzdeki Türküler” adı altında düzenlenen gecede; Şef Can Ayhan Kaya’ya yine Samsun Büyükşehir Belediye Konservatuarı Türk Halk Müziği koro şefi  Murat Camadan yönetimindeki birbirinden değerli saz üstadları eşlik etti. Oğlu ve torunuyla 3 kuşak bir arada perküsyonda yer alan perküsyon üstadı da geceye ayrı bir renk kattı. Bu muhteşem geceye katılanlar ayrıca, misafir sanatçı İstanbul Devlet Türk halk müziği ve modern folk müziği araştırma ve uygulama topluluğu ses sanatçısı Sibel Beğe ile doyumsuz bir gece yaşadılar. Gecenin sonunda Şef Can Ayhan Kaya ‘nın hocalarının da sahneye çıkması ve koroya katılmasıyla birlikte söylenen  Mahsuni Şerife ait, “ Sarı Saçlım Mavi Gözlüm “ adlı türkü seyircilerden büyük beğeni topladı. Seyircilerin de yoğun katılımıyla söylenen türküyle gece sona erdi.
20 Mayıs Cuma günü, Samsun Büyükşehir Belediyesi Atakum Sanat Merkezi muhteşem bir geceye tanıklık etti.

Şef Can Ayhan Kaya yönetimindeki Çağdaş Türk Halk Müziği Korosu  salonu dolduran izleyicilere doyumsuz bir gece yaşattı. Birbirinden değerli sevilen türkülerin seslendirildiği bu unutulmaz gecede; gazetemiz köşe yazarı Yasemin Bilgi’nin de yer aldığı, 20 kişiden oluşan ve ilk defa konser veren  koro, seçmiş oldukları repertuarla  ve sergilediği performansla göz doldurdu.

 “Gönlümüzdeki Türküler” adı altında düzenlenen gecede; Şef Can Ayhan Kaya’ya yine Samsun Büyükşehir Belediye Konservatuarı Türk Halk Müziği koro şefi  Murat Camadan yönetimindeki birbirinden değerli saz üstadları eşlik etti. Oğlu ve torunuyla 3 kuşak bir arada perküsyonda yer alan perküsyon üstadı da geceye ayrı bir renk kattı. Bu muhteşem geceye katılanlar ayrıca, misafir sanatçı İstanbul Devlet Türk halk müziği ve modern folk müziği araştırma ve uygulama topluluğu ses sanatçısı Sibel Beğe ile doyumsuz bir gece yaşadılar.

Gecenin sonunda Şef Can Ayhan Kaya ‘nın hocalarının da sahneye çıkması ve koroya katılmasıyla birlikte söylenen  Mahsuni Şerife ait, “ Sarı Saçlım Mavi Gözlüm “ adlı türkü seyircilerden büyük beğeni topladı. Seyircilerin de yoğun katılımıyla söylenen türküyle gece sona erdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.