Son Dakika Samsun’da Deprem Medyana Geldi

Asayiş 13.04.2025 - 17:58, Güncelleme: 13.04.2025 - 18:07
 

Son Dakika Samsun’da Deprem Medyana Geldi

Samsun'da akşam saatlerinde deprem meydana geldi.
13 Nisan 2025 Pazar günü saat 17:43’te Amasya’nın Taşova ilçesinde meydana gelen 4.6 (Mw) büyüklüğündeki deprem, Samsun başta olmak üzere çevre illerde de hissedildi. AFAD verilerine göre depremin derinliği 6.21 kilometre olarak ölçüldü. Samsun’da vatandaşlar sarsıntıyı kısa süreli ancak net bir şekilde hissettiklerini belirtirken, bazı bölgelerde deprem nedeniyle panik yaşandı. İlk belirlemelere göre can veya mal kaybı yaşanmadı. Depremin merkez üssü Amasya’nın Taşova ilçesi olurken, sarsıntı yerin 6.21 kilometre derinliğinde gerçekleşti. Samsun ve çevresindeki birçok ilde hissedilen depremin ardından vatandaşlar sosyal medyada “Samsun’da deprem mi oldu?”, “Samsun’da kaç şiddetinde deprem oldu?”, “Samsun’da ne zaman deprem oldu?” gibi sorularla bilgi arayışına girdi. AFAD ve Kandilli Rasathanesi’nden yapılan açıklamalarda, şu ana kadar olumsuz bir durum bildirilmediği ifade edildi. Ancak artçı sarsıntılara karşı dikkatli olunması gerektiği yönünde uyarılar yapıldı. Deprem Verileri (AFAD): Büyüklük: 4.6 (Mw) Tarih: 13 Nisan 2025 Saat: 17:43 TSİ Merkez: Taşova (Amasya) Derinlik: 6.21 km Enlem: 40.80278 N Boylam: 36.16944 E Sık Sorulan Sorular: Soru: Samsun’da deprem mi oldu? Cevap: Evet, Amasya merkezli 4.6 büyüklüğündeki deprem Samsun’da hissedildi. Soru: Samsun’da deprem ne zaman oldu? Cevap: Deprem 13 Nisan 2025 günü saat 17:43’te meydana geldi. Soru: Samsun’da kaç şiddetinde deprem oldu? Cevap: Depremin büyüklüğü 4.6 Mw olarak ölçüldü. Soru: Depremin merkezi Samsun mu? Cevap: Hayır, depremin merkezi Amasya’nın Taşova ilçesidir. Yetkililer, gelişmelerin takip edildiğini ve vatandaşların resmi açıklamaları dikkate almaları gerektiğini belirtti.
Samsun'da akşam saatlerinde deprem meydana geldi.

13 Nisan 2025 Pazar günü saat 17:43’te Amasya’nın Taşova ilçesinde meydana gelen 4.6 (Mw) büyüklüğündeki deprem, Samsun başta olmak üzere çevre illerde de hissedildi. AFAD verilerine göre depremin derinliği 6.21 kilometre olarak ölçüldü.

Samsun’da vatandaşlar sarsıntıyı kısa süreli ancak net bir şekilde hissettiklerini belirtirken, bazı bölgelerde deprem nedeniyle panik yaşandı. İlk belirlemelere göre can veya mal kaybı yaşanmadı.

Depremin merkez üssü Amasya’nın Taşova ilçesi olurken, sarsıntı yerin 6.21 kilometre derinliğinde gerçekleşti. Samsun ve çevresindeki birçok ilde hissedilen depremin ardından vatandaşlar sosyal medyada “Samsun’da deprem mi oldu?”, “Samsun’da kaç şiddetinde deprem oldu?”, “Samsun’da ne zaman deprem oldu?” gibi sorularla bilgi arayışına girdi.

AFAD ve Kandilli Rasathanesi’nden yapılan açıklamalarda, şu ana kadar olumsuz bir durum bildirilmediği ifade edildi. Ancak artçı sarsıntılara karşı dikkatli olunması gerektiği yönünde uyarılar yapıldı.

Deprem Verileri (AFAD):
Büyüklük: 4.6 (Mw)
Tarih: 13 Nisan 2025
Saat: 17:43 TSİ
Merkez: Taşova (Amasya)
Derinlik: 6.21 km
Enlem: 40.80278 N
Boylam: 36.16944 E

Sık Sorulan Sorular:

Soru: Samsun’da deprem mi oldu?
Cevap: Evet, Amasya merkezli 4.6 büyüklüğündeki deprem Samsun’da hissedildi.

Soru: Samsun’da deprem ne zaman oldu?
Cevap: Deprem 13 Nisan 2025 günü saat 17:43’te meydana geldi.

Soru: Samsun’da kaç şiddetinde deprem oldu?
Cevap: Depremin büyüklüğü 4.6 Mw olarak ölçüldü.

Soru: Depremin merkezi Samsun mu?
Cevap: Hayır, depremin merkezi Amasya’nın Taşova ilçesidir.

Yetkililer, gelişmelerin takip edildiğini ve vatandaşların resmi açıklamaları dikkate almaları gerektiğini belirtti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.