cevat oncu
Baran Bengay
Köşe Yazarı
Baran Bengay
 

Cafelerden Dolayı Hizmetlerin Aksaması

 Tüm gün mücadele ile dolu bir paydosun ardından hizmet görmek bir ihtiyaç haline gelmiş bulunmakta, günümüzde meslekler gelişmekte ve iş yükü fiziksel değil artık daha çok zihinseldir. Daha az hareket ederek çalışmaktayız. Bilgi çağının getirileri çok fazla bilgiye çok kolay ulaşabiliyor oluşumuzdan zihin olarak çok yoruluyoruz. Sevdiklerimiz ile olabildiğince kaliteli zaman geçirmek istiyoruz. Güzel bir kahve/çay eşliğinde edilecek sohbetler güzel anı paylaşımları olmalıdır, ama kahve/çay şarttır. Cafelerde Beklenen Hizmet Bir mekana girerken karşılanmak ve tebessüm ile hoş geldiniz diyen temiz üniformalı çalışanlar görmeyi isteriz. Masaya kadar bize eşlik edip sıkboğaz etmeden yerleştikten sonra menü masaya bırakıp belli bir mesafeden karar verdiğimizi ima edebileceğimiz göz kontağı kurabilmeyi sonrasında ürünler hakkında sorduğumuz sorulara doğru ve samimi cevaplar bulabilmeyi bu bilgiye sahip değilse bile doğru bilgiyi öğrenip sunmalıdır. Ardından siparişi aldıktan sonra hazırlanma bilgisini paylaşmalıdır. Diksiyonu düzgün samimiyet sınırları içinde akışkan, anlaşılır ve basit konuşmak iyi bir hizmet mesajı vermektedir. Ürünü masaya getirdikten sonra masayı tekrar düzenleyip servislerini yapmalıdır. Ürün bittikten sonra masaya güler yüzlü şekil de başka bir istediği olup olmadığını sorup teşekkür etmelidir. Masalarla göz teması her zaman kurmalıdır bir istekleri olup olmadığını takip etmelidir. Bahşişi müşteri vermez hizmet ve garson alır. Cafe olarak işletme için gerekli tüm materyalleri bulundurmasının da hizmette payı büyüktür. Cafe Hizmetlerin de Olumsuz İzlenim Bırakan Durumlar Mekana girip girmediğinizi farkına varmayan çalışanlar, masaya geç gelen garsonlar, geç alınan siparişler, masaya geç gelen siparişler, personel ile mekanın temizliği ve düzeni, servis kalitesini düşüren donanımsız personel, sunulan ürünün kalitesinin ücretini karşılamıyor olması, koordine eksikliğinden dolayı servis kalitesinde aksama olması, çalışan sayısının yetersiz olması, mesai saatlerinin olması gerekenden uzun olması, yönetim kadrosunun motive edici olmaması, çalışanların haklarının yetersiz olması, hizmet eğitimlerinin yetersiz olması ve dekorasyonun işi aksatması gibi bir çok faktör hizmet sektöründe olumsuz izlenim bırakabilir.
Ekleme Tarihi: 09 Aralık 2021 - Perşembe

Cafelerden Dolayı Hizmetlerin Aksaması

 Tüm gün mücadele ile dolu bir paydosun ardından hizmet görmek bir ihtiyaç haline gelmiş bulunmakta, günümüzde meslekler gelişmekte ve iş yükü fiziksel değil artık daha çok zihinseldir. Daha az hareket ederek çalışmaktayız. Bilgi çağının getirileri çok fazla bilgiye çok kolay ulaşabiliyor oluşumuzdan zihin olarak çok yoruluyoruz. Sevdiklerimiz ile olabildiğince kaliteli zaman geçirmek istiyoruz. Güzel bir kahve/çay eşliğinde edilecek sohbetler güzel anı paylaşımları olmalıdır, ama kahve/çay şarttır.

Cafelerde Beklenen Hizmet
Bir mekana girerken karşılanmak ve tebessüm ile hoş geldiniz diyen temiz üniformalı çalışanlar görmeyi isteriz. Masaya kadar bize eşlik edip sıkboğaz etmeden yerleştikten sonra menü masaya bırakıp belli bir mesafeden karar verdiğimizi ima edebileceğimiz göz kontağı kurabilmeyi sonrasında ürünler hakkında sorduğumuz sorulara doğru ve samimi cevaplar bulabilmeyi bu bilgiye sahip değilse bile doğru bilgiyi öğrenip sunmalıdır. Ardından siparişi aldıktan sonra hazırlanma bilgisini paylaşmalıdır. Diksiyonu düzgün samimiyet sınırları içinde akışkan, anlaşılır ve basit konuşmak iyi bir hizmet mesajı vermektedir.
Ürünü masaya getirdikten sonra masayı tekrar düzenleyip servislerini yapmalıdır. Ürün bittikten sonra masaya güler yüzlü şekil de başka bir istediği olup olmadığını sorup teşekkür etmelidir. Masalarla göz teması her zaman kurmalıdır bir istekleri olup olmadığını takip etmelidir. Bahşişi müşteri vermez hizmet ve garson alır. Cafe olarak işletme için gerekli tüm materyalleri bulundurmasının da hizmette payı büyüktür.

Cafe Hizmetlerin de Olumsuz İzlenim Bırakan Durumlar
Mekana girip girmediğinizi farkına varmayan çalışanlar, masaya geç gelen garsonlar, geç alınan siparişler, masaya geç gelen siparişler, personel ile mekanın temizliği ve düzeni, servis kalitesini düşüren donanımsız personel, sunulan ürünün kalitesinin ücretini karşılamıyor olması, koordine eksikliğinden dolayı servis kalitesinde aksama olması, çalışan sayısının yetersiz olması, mesai saatlerinin olması gerekenden uzun olması, yönetim kadrosunun motive edici olmaması, çalışanların haklarının yetersiz olması, hizmet eğitimlerinin yetersiz olması ve dekorasyonun işi aksatması gibi bir çok faktör hizmet sektöründe olumsuz izlenim bırakabilir.

Yazıya ifade bırak !
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.