Basın Konseyi etik dersi verdi!

Gündem 24.04.2024 - 16:55, Güncelleme: 24.04.2024 - 16:55
 

Basın Konseyi etik dersi verdi!

Basın Konseyi’nin Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) ve AB desteğiyle Güney Avrupa’da medyaya güven oluşturmak amacıyla yürüttüğü ‘Kamusal Bir Görev Olarak Gazeteciliğe Destek Projesi’nin Samsun ayağı tamamlandı.
ONUR ANITI’NA KONSEY ÇELENGİ 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle saat 11’de Atatürk Onur Anıtına Samsun Gazeteciler Cemiyeti ile Basın Konseyi çelenklerinin konulmasıyla başlayan etkinlikler, Hasan Ali Yücel Gençlik ve Kültür Merkezinde Basın Konseyi Yüksek Kurul Üyesi, Koç Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim görevlisi Doç. Dr. Murat Önok’un yaptığı sunumla devam etti. BELEDİYE BAŞKANI KATILDI Etkinliğe Atakum Belediye Başkanı Serhat Türkel, CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Özdağ, CHP Atakum İlçe Başkanı Adem Kürek, STK temsilcileri, Samsun Gazeteciler Cemiyeti Yönetimi ile Araştırma Geliştirme Kurulunun yanı sıra yeni kurulan Samsun Gazeteciler Cemiyeti Engelli Komisyonu üyeleri de katıldı. BASIN KONSEYİ’Nİ KUTLADI Samsun Gazeteciler Cemiyeti ve Atakum Belediyesinin de desteklediği etkinliğin açılış konuşmasını yapan Cemiyet Başkanı Mehmet Yazıcı, üyesi olmaktan onur duyduğu Basın Konseyi’nin Türkiye’nin en güvenilir sivil toplum kuruluşlarından biri olduğunu söyledi. Başkan Yazıcı, “Ben kendi adıma, Dünyada Milli Egemenliğin Türk Milletine verildiği bu özel günde Milli Mücadele'nin ilk adımının atıldığı Samsun'da bu konferansın verilmesini çok anlamlı buluyorum! Bu doğru karar için de Basın Konseyini bir kez daha kutluyorum“ dedi. MEDYADA ETİK VE ETİK DENETİMİ Daha sonra "Medyada Etik ve Etik Denetimi" hakkında kapsamlı bir konuşma yapan Doç. Dr. Murat Önok, Basın Ahlakı ve etik değerler hakkında bilgiler verdi. Basın Konseyine yapılan şikayet ve başvuruları titizlikle değerlendirerek en doğru kararı vermeye çalıştıklarını belirten Önok’un renkli ve ekstren örneklerle süslediği konuşması büyük ilgi gördü. TEŞEKKÜR PLAKETİ VERİLDİ Etkinliğin ardından Basın Konseyi Yüksek Kurul Üyesi, Koç Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim görevlisi Doç. Dr. Murat Önok ve Basın Konseyi’ne Atakum Belediye Başkanı Serhat Türkel ile Samsun Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Yazıcı tarafından Atatürk Onur Anıtı’nın yer aldığı teşekkür plaketleri verildi.    
Basın Konseyi’nin Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) ve AB desteğiyle Güney Avrupa’da medyaya güven oluşturmak amacıyla yürüttüğü ‘Kamusal Bir Görev Olarak Gazeteciliğe Destek Projesi’nin Samsun ayağı tamamlandı.

ONUR ANITI’NA KONSEY ÇELENGİ

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle saat 11’de Atatürk Onur Anıtına Samsun Gazeteciler Cemiyeti ile Basın Konseyi çelenklerinin konulmasıyla başlayan etkinlikler, Hasan Ali Yücel Gençlik ve Kültür Merkezinde Basın Konseyi Yüksek Kurul Üyesi, Koç Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim görevlisi Doç. Dr. Murat Önok’un yaptığı sunumla devam etti.

BELEDİYE BAŞKANI KATILDI
Etkinliğe Atakum Belediye Başkanı Serhat Türkel, CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Özdağ, CHP Atakum İlçe Başkanı Adem Kürek, STK temsilcileri, Samsun Gazeteciler Cemiyeti Yönetimi ile Araştırma Geliştirme Kurulunun yanı sıra yeni kurulan Samsun Gazeteciler Cemiyeti Engelli Komisyonu üyeleri de katıldı.

BASIN KONSEYİ’Nİ KUTLADI
Samsun Gazeteciler Cemiyeti ve Atakum Belediyesinin de desteklediği etkinliğin açılış konuşmasını yapan Cemiyet Başkanı Mehmet Yazıcı, üyesi olmaktan onur duyduğu Basın Konseyi’nin Türkiye’nin en güvenilir sivil toplum kuruluşlarından biri olduğunu söyledi. Başkan Yazıcı, Ben kendi adıma, Dünyada Milli Egemenliğin Türk Milletine verildiği bu özel günde Milli Mücadele'nin ilk adımının atıldığı Samsun'da bu konferansın verilmesini çok anlamlı buluyorum! Bu doğru karar için de Basın Konseyini bir kez daha kutluyorum“ dedi.

MEDYADA ETİK VE ETİK DENETİMİ
Daha sonra "Medyada Etik ve Etik Denetimi" hakkında kapsamlı bir konuşma yapan Doç. Dr. Murat Önok, Basın Ahlakı ve etik değerler hakkında bilgiler verdi. Basın Konseyine yapılan şikayet ve başvuruları titizlikle değerlendirerek en doğru kararı vermeye çalıştıklarını belirten Önok’un renkli ve ekstren örneklerle süslediği konuşması büyük ilgi gördü.

TEŞEKKÜR PLAKETİ VERİLDİ
Etkinliğin ardından Basın Konseyi Yüksek Kurul Üyesi, Koç Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim görevlisi Doç. Dr. Murat Önok ve Basın Konseyi’ne Atakum Belediye Başkanı Serhat Türkel ile Samsun Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Yazıcı tarafından Atatürk Onur Anıtı’nın yer aldığı teşekkür plaketleri verildi.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.