CHP İLÇE BAŞKANI YENİDEN REFAH'TAN MECLİS ÜYESİ OLDU

Siyaset (SHA) - Samsun Haber Ajansı | 21.02.2024 - 14:41, Güncelleme: 21.02.2024 - 14:45
 

CHP İLÇE BAŞKANI YENİDEN REFAH'TAN MECLİS ÜYESİ OLDU

Samsun siyasetinde bunu'da gördük! Samsun'un Kavak ilçesinde Karadeniz fıkralarını aratmayacak bir gelişme yaşandı. CHP Kavak İlçe Başkanı Şakir Altun seçimlere 40 gün kala partisinden istifa ederek Yeniden Refah Partisi'nden Kavak 1. sıra adayı oldu.
CHP Kavak İlçe Başkanı Şakir Altun’un Yeniden Refah Partisi"nden Meclis Üyeliği listesinde yer alması hem CHP hem de Yeniden Refah kanadında tepkiyle karşılandı.   Cumhuriyet Halk Partisi Kavak İlçe Başkanı Şakir Altun’un görevinden istifa ederek Yeniden Refah Partisinden 1. Sıra Belediye Meclis Üyeliği için aday olması Kavak’ta CHP’liler arasında büyük tepkiye neden olurken, alınan karar Yeniden Refah Partisi tabanında da huzursuzluğu yol açtı.      31 Mart Yerel seçimlerine az bir süre kala partilerin ve adayların çalışmaları yoğunluk kazanırken Samsun’un Kavak ilçesinde CHP’li İlçe Başkanı Şakir Altun’un sürpriz bir biçimde partisindeki görevinden istifa ederek Yeniden Refah Partisinden Belediye Meclis Üyeliğinde 1. sıradan adaylığının açıklanması ilçede CHP ve YRP’li partililer arasında rahatsızlık oluşturdu.   Altun’un Yeniden Refah Partisinin Meclis Üyeliği listesinde 1. Sırada yer alması Refah Partisi tabanında da tepki buldu. Karara tepki gösteren partililer, “Partimizin davası için yıllarca mücadele eden kendi partililerimiz varken birdenbire CHP’li bir ismin saflarımızdan hem de ilk sıradan aday gösterilmesi kabul edilecek bir şey değil. CHP kökenli bir adaya oy vermektense sandığa gitmeyiz. İl Yönetiminin olaya el atmasını bekliyoruz. Yoksa kesinlikle sandığa gitmeyeceğiz. Gidersek te tepkimizi farklı bir şekilde ortaya koyarız. Kaldı ki bu durumuda Yeniden Refah Partisi Genel Merkezine imza kampanyasıyla duyuracağız. Genel Başkanımız Sayın Fatih Erbakan Bey’in böyle bir karar ve uygulaması yoktur. Bizde Kavak’ta CHP ilçe başkanını partimizde hemde 1. sırada meclis üyesi olarak kesinlikle kabul etmeyeceğiz.” dediler.    Öte yandan Altun’un Kavak CHP ilçe başkanlığı görevinden istifa ederek Yeniden Refah Partisi saflarında yer alması CHP kanadında da büyük bir öfkeye neden oldu. CHP’liler, Altun’un bu tavrı ile yıllarca ilçe başkanı olarak siyaset yaptığı Atatürk’ün Partisi CHP’ye büyük bir ihanette bulunduğunu öne sürdüler.  CHP’li Partililer, “Yıllarca Şakir Altun’u gerçek CHP’li olarak bildik ve etrafında kenetlendik ama meğerse adamın içinde başka ruh varmış. Kendisi bu kararı ile bizlere büyük bir ihanette bulundu. Böylece gerçek yüzünü görmüş olduk. Atatürk’ün kurduğu Yüz yıllık Cumhuriyet Halk Partisini Kavak’ta Yeniden Refahın kuyruğuna takma entirikaları yapmaya çalıştılar. Ama biz CHP’ye gönülden bağlı seçmenler olarak partimize sahip çıkacak ve kimsenin oyununa gelmeyeceğiz. Refah Partisine tek diyeceğimiz bugün bizi satan yarın sizi satar. 31 Mart’ta Altun’a ve aday olduğu yeni partisine gereken dersi sandıkta vereceğimizden herkes emin olsun. Hiç kimse Kavaklı CHP’lileri başka partilerin arka bahçesi olarak göremez ve bizi yok sayamaz.” diye konuştular.
Samsun siyasetinde bunu'da gördük! Samsun'un Kavak ilçesinde Karadeniz fıkralarını aratmayacak bir gelişme yaşandı. CHP Kavak İlçe Başkanı Şakir Altun seçimlere 40 gün kala partisinden istifa ederek Yeniden Refah Partisi'nden Kavak 1. sıra adayı oldu.
CHP Kavak İlçe Başkanı Şakir Altun’un Yeniden Refah Partisi"nden Meclis Üyeliği listesinde yer alması hem CHP hem de Yeniden Refah kanadında tepkiyle karşılandı.
 
Cumhuriyet Halk Partisi Kavak İlçe Başkanı Şakir Altun’un görevinden istifa ederek Yeniden Refah Partisinden 1. Sıra Belediye Meclis Üyeliği için aday olması Kavak’ta CHP’liler arasında büyük tepkiye neden olurken, alınan karar Yeniden Refah Partisi tabanında da huzursuzluğu yol açtı.   
 
31 Mart Yerel seçimlerine az bir süre kala partilerin ve adayların çalışmaları yoğunluk kazanırken Samsun’un Kavak ilçesinde CHP’li İlçe Başkanı Şakir Altun’un sürpriz bir biçimde partisindeki görevinden istifa ederek Yeniden Refah Partisinden Belediye Meclis Üyeliğinde 1. sıradan adaylığının açıklanması ilçede CHP ve YRP’li partililer arasında rahatsızlık oluşturdu.
 
Altun’un Yeniden Refah Partisinin Meclis Üyeliği listesinde 1. Sırada yer alması Refah Partisi tabanında da tepki buldu. Karara tepki gösteren partililer, “Partimizin davası için yıllarca mücadele eden kendi partililerimiz varken birdenbire CHP’li bir ismin saflarımızdan hem de ilk sıradan aday gösterilmesi kabul edilecek bir şey değil. CHP kökenli bir adaya oy vermektense sandığa gitmeyiz. İl Yönetiminin olaya el atmasını bekliyoruz. Yoksa kesinlikle sandığa gitmeyeceğiz. Gidersek te tepkimizi farklı bir şekilde ortaya koyarız. Kaldı ki bu durumuda Yeniden Refah Partisi Genel Merkezine imza kampanyasıyla duyuracağız. Genel Başkanımız Sayın Fatih Erbakan Bey’in böyle bir karar ve uygulaması yoktur. Bizde Kavak’ta CHP ilçe başkanını partimizde hemde 1. sırada meclis üyesi olarak kesinlikle kabul etmeyeceğiz.” dediler. 
 
Öte yandan Altun’un Kavak CHP ilçe başkanlığı görevinden istifa ederek Yeniden Refah Partisi saflarında yer alması CHP kanadında da büyük bir öfkeye neden oldu. CHP’liler, Altun’un bu tavrı ile yıllarca ilçe başkanı olarak siyaset yaptığı Atatürk’ün Partisi CHP’ye büyük bir ihanette bulunduğunu öne sürdüler. 
CHP’li Partililer, “Yıllarca Şakir Altun’u gerçek CHP’li olarak bildik ve etrafında kenetlendik ama meğerse adamın içinde başka ruh varmış. Kendisi bu kararı ile bizlere büyük bir ihanette bulundu. Böylece gerçek yüzünü görmüş olduk. Atatürk’ün kurduğu Yüz yıllık Cumhuriyet Halk Partisini Kavak’ta Yeniden Refahın kuyruğuna takma entirikaları yapmaya çalıştılar. Ama biz CHP’ye gönülden bağlı seçmenler olarak partimize sahip çıkacak ve kimsenin oyununa gelmeyeceğiz. Refah Partisine tek diyeceğimiz bugün bizi satan yarın sizi satar. 31 Mart’ta Altun’a ve aday olduğu yeni partisine gereken dersi sandıkta vereceğimizden herkes emin olsun. Hiç kimse Kavaklı CHP’lileri başka partilerin arka bahçesi olarak göremez ve bizi yok sayamaz.” diye konuştular.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.