EMEKLİNİN PROMOSYONUNA MALİYE ENGELİ

Ekonomi (SHA) - Samsun Haber Ajansı | 26.09.2025 - 13:22, Güncelleme: 26.09.2025 - 13:31
 

EMEKLİNİN PROMOSYONUNA MALİYE ENGELİ

Bankaların promosyon yarışı sürerken, emekliler büyük şok yaşıyor
Bankaların emeklilere sunduğu promosyon yarışı tüm hızıyla sürerken, maliyeye borcu olan emeklilerin hesaplarına yatan promosyon ödemelerine el konulmaya başlandığı öğrenildi. Normal şartlarda “Emekli maaşı ve emekli promosyonlarına el konulamaz” hükmü bulunmasına rağmen, bazı emeklilerin maliye borçları gerekçe gösterilerek promosyon ödemelerine bloke konuldu. “Maaşım zaten yetmiyor, promosyonuma da el koydular” Maliye borcu bulunan emekli vatandaşlardan bazıları, bankadan beklediği promosyonu çekmeye gittiğinde paranın kesildiğini görünce büyük şaşkınlık yaşadı. Vatandaşlar, yaptıkları müracaatlardan sonuç alamadıklarını, promosyon gelirlerinin kesildiğini belirterek tepkilerini dile getirdi. Bir emekli, yaşadığı mağduriyeti şu sözlerle ifade etti: “Zaten aldığımız maaş temel ihtiyaçlara yetmiyor. Promosyonla biraz nefes alırız diye umut ettik. Ancak maliye borcum var diye promosyonuma el konuldu. Bu haksızlık.” Yasal düzenleme tartışması Emekli maaşı ve promosyon ödemelerinin korunmasına yönelik yasal hüküm bulunmasına rağmen, uygulamada promosyonların farklı bir kalem olarak değerlendirildiği ve bu nedenle kesinti yapıldığı iddia ediliyor. Uzmanlar, konunun yargıya taşınması halinde emeklilerin haklarını arayabileceğini belirtiyor. Emekliler çözüm bekliyor Yaşanan uygulamanın ardından birçok emekli, “maaşımız ve promosyonlarımız güvence altında” düşüncesinin boşa çıktığını söyleyerek hükümetten ve ilgili kurumlardan net bir düzenleme bekliyor.
Bankaların promosyon yarışı sürerken, emekliler büyük şok yaşıyor

Bankaların emeklilere sunduğu promosyon yarışı tüm hızıyla sürerken, maliyeye borcu olan emeklilerin hesaplarına yatan promosyon ödemelerine el konulmaya başlandığı öğrenildi.

Normal şartlarda “Emekli maaşı ve emekli promosyonlarına el konulamaz” hükmü bulunmasına rağmen, bazı emeklilerin maliye borçları gerekçe gösterilerek promosyon ödemelerine bloke konuldu.

“Maaşım zaten yetmiyor, promosyonuma da el koydular”

Maliye borcu bulunan emekli vatandaşlardan bazıları, bankadan beklediği promosyonu çekmeye gittiğinde paranın kesildiğini görünce büyük şaşkınlık yaşadı. Vatandaşlar, yaptıkları müracaatlardan sonuç alamadıklarını, promosyon gelirlerinin kesildiğini belirterek tepkilerini dile getirdi.

Bir emekli, yaşadığı mağduriyeti şu sözlerle ifade etti:
“Zaten aldığımız maaş temel ihtiyaçlara yetmiyor. Promosyonla biraz nefes alırız diye umut ettik. Ancak maliye borcum var diye promosyonuma el konuldu. Bu haksızlık.”

Yasal düzenleme tartışması

Emekli maaşı ve promosyon ödemelerinin korunmasına yönelik yasal hüküm bulunmasına rağmen, uygulamada promosyonların farklı bir kalem olarak değerlendirildiği ve bu nedenle kesinti yapıldığı iddia ediliyor. Uzmanlar, konunun yargıya taşınması halinde emeklilerin haklarını arayabileceğini belirtiyor.

Emekliler çözüm bekliyor

Yaşanan uygulamanın ardından birçok emekli, “maaşımız ve promosyonlarımız güvence altında” düşüncesinin boşa çıktığını söyleyerek hükümetten ve ilgili kurumlardan net bir düzenleme bekliyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.