Endonezya'da Kızamık: Çocukların Hayatını Kaybettiği Salgında Aşı Seferberliği Başladı
Endonezya'da Kızamık: Çocukların Hayatını Kaybettiği Salgında Aşı Seferberliği Başladı
Doğu Cava'nın Sumenep bölgesinde kızamık salgını nedeniyle çoğunluğu çocuk 17 kişi hayatını kaybetti. Yetkililer, salgını durdurmak için bölgede acilen aşı kampanyası başlattı ve hedef, çocukların %95'ini aşılamak. DSÖ, aşılama oranının düşük olduğu bölgelerde salgın riskine dikkat çekiyor.
Doğu Cava’da Kızamık Salgını
ENDONEZYA'nın Doğu Cava eyaletinde kızamık salgını nedeniyle 17 kişinin yaşamını yitirdiği bildirildi.
Çocuklarda Aşı Oranı Düşük
Endonezya’nın Doğu Cava eyaletindeki Sumenep bölgesinde görülen kızamık salgınında çoğunluğu çocuk olmak üzere 17 kişinin yaşamını yitirdiği açıklandı. Yetkililer, salgını kontrol altına almak için Sumenep bölgesinde geniş çaplı aşı kampanyası başlatıldığını duyurdu. Endonezya İstatistik Kurumu'nun verilerine göre, geçen yıl 5 yaş altı 22 milyon çocuğun yalnızca yüzde 72’si aşılanmış, bazı bölgelerde oran daha düşük kalmıştı. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), salgının önlenmesi için bu oranın yüzde 95 olması gerektiğini vurguladı.
Hedef: Yüzde 95 Aşılanma
Yetkililer, 14 Eylül’e kadar sürecek aşı kampanyası kapsamında Sumenep bölgesindeki çocukların yüzde 95'inin aşılanmasını hedeflediklerini söyledi.