Reis: Bir puan bizim için değerli
Reis: Bir puan bizim için değerli
Samsunspor Teknik Direktörü Thomas Reis, açıklamalarına 20 Ocak 1989 tarihinde yaşanan elim trafik kazasının yıl dönümüne değinerek başladı.
“Samsunspor için çok zor günlerden birini yaşıyoruz. 20 Ocak 1989, kulübümüzün ve tarihimizin en acı günlerinden biridir. Bu elim kazada hayatını kaybeden değerli isimlerimizi rahmetle anıyor, ailelerine bir kez daha başsağlığı diliyorum.”
Karşılaşmaya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Thomas Reis, farklı ve genç ağırlıklı bir kadroyla sahaya çıktıklarını vurguladı.
“Bugün farklı bir kadroyla sahadaydık. U19 takımımızdan genç oyuncularımıza forma şansı verdik ve gösterdikleri performanstan memnunum. Genç oyuncularımızın bu tür maçlarda dakika alması ve deneyim kazanmaları bizim için önemli.”
Sakatlıktan dönen oyuncularla ilgili bilgi veren Reis, sürece sabırla yaklaştıklarını belirterek şunları söyledi:
“Olivier Ntcham bugün sakatlıktan sonra sahalara döndü ancak henüz yüzde yüz seviyesine ulaşması için zamana ihtiyacı var. Diğer sakat oyuncularımızın da iyileşmesiyle birlikte ligin ikinci yarısında çok daha güçlü bir kadroya sahip olacağımıza inanıyorum.”
Maçın genel gidişatına da değinen Teknik Direktörümüz, rakibin oyun yapısına hazırlıklı olduklarını ifade etti:
“Gençlerbirliği’nin özellikle sağ kanattan rotasyonlar yaparak pozisyon değiştireceğini biliyorduk ve buna yönelik bir planımız vardı. Maçın ilk dakikalarında bu anlamda bazı sıkıntılar yaşadık ancak ilerleyen bölümlerde oyunun kontrolünü elimize aldık.”
Hakem kararlarına ilişkin değerlendirmesinde ise dikkatli bir dil kullanan Thomas Reis, şu ifadeleri kullandı:
“Bugün galip gelemememizin sebebi hakem değildi. Ancak federasyona bir tavsiye olarak şunu söyleyebilirim: Aynı şehirden bir hakemin, o şehrin takımının maçını yönetmesi bence doğru değil. Özellikle yüzde 50-50 olan pozisyonlarda tercih hakkını rakipten yana kullandı”
Oyuncuların fiziksel durumu ve maç temposuna da değinen Reis, yeni ve genç oyuncuların performansına dikkat çekti:
“Yeni oyuncularımız ve genç futbolcularımız henüz üst düzey maç temposuna tam olarak ulaşmış durumda değil. Yalçın’ın 60. dakikadan sonra temposunun düşmesi ya da genç oyuncularımızın yorulması son derece normal. Bu maçta yapılan hatalardan ders çıkarmamız gerekiyor.”
Sakat oyuncularla ilgili son durumu da paylaşan Teknik Direktörümüz, kadro derinliğinin artacağını belirtti:
“Carlo Holse’nin herhangi bir sakatlığı yok, yalnızca hastalık sebebiyle kadroda yer almadı. Rick van Drongelen ise kasığında hissettiği ağrı nedeniyle riske edilmedi. Tanguy Coulibaly antrenmanlara başladı ve önümüzdeki haftalarda kadroda yer alabilir. Oyuncularımızın geri dönüşüyle birlikte daha fazla seçeneğe sahip olacağız.”
Açıklamalarını değerlendirme ve gelecek hedefleriyle tamamlayan Teknik Direktörümüz Thomas Reis, sözlerini şu şekilde noktaladı:
“Takımım bugün sahada mücadele etti ve elinden gelenin en iyisini yaptı. Hatalarımızdan ders çıkarmalıyız. Alınan bir puan bizim için değerli. Şimdi en iyi şekilde bir sonraki karşılaşmaya hazırlanacağız.”