SIRTINI MİLLETE YASLAYAN SEÇİMLERİ KAZANIR

Gündem (SHA) - Samsun Haber Ajansı | 20.02.2024 - 21:20, Güncelleme: 20.02.2024 - 21:20
 

SIRTINI MİLLETE YASLAYAN SEÇİMLERİ KAZANIR

Çağaday Durmuş Yazdı...
22 yıllık AK Parti iktidarı döneminde Türkiye hiç şüphe yok ki bir Erdoğan gerçeği yaşadı.   Dile kolay genel, yerel, referandum hepsinde 1.gelen bir liderden bahsediyoruz.   Dünyada eşine az rastlanan bir durum olsa da herşeyin de bir sonu olduğunu kabul etmek gerekiyor.   En son yaşanan mayıs seçimleri bizlere stratejik hata yapan partilerin halk tarafından nasıl cezalandırıldığını gösterdi.   Muhalefetin son derece dağınık olmasına rağmen alınan %48'lik oy oranı bu ülkede iktidarın da değişebileceğinin sinyalini verdi aslında.   İşte bu yerel seçimler de bir bakıma 28 mayısın adeta bir provası niteliğinde.   Siyasi partiler adaylarını belirlediler, meclis üyelerini il ve ilçe seçim kurullarına teslim ettiler ve asıl seçim şimdi başlıyor.   Kimsenin garantisi olmadığı adayların on plana çıktığı ve iyi olanın kazanacağı seçimlere tanıklık ediyoruz.   Bunu saha da, sosyal medyada ve toplumun her alanında görebilmek mümkün.   Erdoğan tamam da artık aday da çok iyi olacak ve partiler kendisine bir çeki düzen verecek.   Samsun özelinde konuşursak bunun en net yansımalarını görebilmek son derece mümkün.   AK Parti'nin geçen yerel seçimlerde alternatifi yoktu şimdi var. Kerhen AK Parti'ye oy verme dönemi bitti.   Diğer siyasi partiler ne kadar birbirlerinden ayrılmış olsa da alternatifler genişledi.   AK Parti'den, Yeniden Refaha, CHP'den, İYİ Parti'ye, MHP'den CHP'ye seçim öncesi keskin geçişler gördük.   Adaylar şunu söylüyor;    "Ben görev yaptığım dönemde halkla el ele gönül gönüle oldum. Hizmet ettim ama sen beni değiştirip yerime başka bir aday dayattın. Benim hakkıma girdin. Ben bunu kabul etmiyor ve yok sayiyorum." deyip başka bir partiden aday olabiliyor.   Kazanır ya da kazanmaz ama kendine olan özgüveni diğer seçimlerle kıyaslanmayacak kadar önemli bir duruşu ifade ediyor.   Geçen seçimlerde İlkadım'da bunu başaran  Necattin Demirtaş bu seçimlerde aday olduğu kadar diğer siyasetçilerinde önünü açmış durumda.   Bir dönem AK Parti'den Atakum Belediye Başkanlığı yapan Adem Bektaş bugün İYİ Parti'nin Atakum adayı.   Tekkeköy Belediye Başkanı AK Partili Hasan Togar  Yeniden Refah'tan Belediye Başkan adayı oldu.   Eski AK Partili Bafra Belediye Başkanı Şükrü Neiş bugün yine Yeniden Refah'ın Bafra adayı.   Eski AK Parti İl Başkanı Adem Güney bugün Yeniden Refah Partisinin büyükşehir belediye başkan adayı.   Örnekler o kadar fazla ki bunu sadece Samsun'da değil Türkiye'nin bir çok il ve ilçesinde görebiliyoruz.   31 mart sonrası nice adayların Belediye Başkanlığını kendi gücüyle kazandığını göreceğiz.   Hu bize şunu gösteriyor. Lider ve parti önemli ancak adayında en az onlar kadar güçlü ve karizmatik olması şart.   Sırtını liderine ve partisine yaslamayıp halkla beraber siyaset yapanlar ve halkı yanına alanlar bence bu seçimlere damga vuracak.   31 mart seçimleri bu anlamda bir milat olacak ve bundan sonraki seçimlere büyük bir örnek teşkil edecektir.
Çağaday Durmuş Yazdı...
22 yıllık AK Parti iktidarı döneminde Türkiye hiç şüphe yok ki bir Erdoğan gerçeği yaşadı.
 
Dile kolay genel, yerel, referandum hepsinde 1.gelen bir liderden bahsediyoruz.
 
Dünyada eşine az rastlanan bir durum olsa da herşeyin de bir sonu olduğunu kabul etmek gerekiyor.
 
En son yaşanan mayıs seçimleri bizlere stratejik hata yapan partilerin halk tarafından nasıl cezalandırıldığını gösterdi.
 
Muhalefetin son derece dağınık olmasına rağmen alınan %48'lik oy oranı bu ülkede iktidarın da değişebileceğinin sinyalini verdi aslında.
 
İşte bu yerel seçimler de bir bakıma 28 mayısın adeta bir provası niteliğinde.
 
Siyasi partiler adaylarını belirlediler, meclis üyelerini il ve ilçe seçim kurullarına teslim ettiler ve asıl seçim şimdi başlıyor.
 
Kimsenin garantisi olmadığı adayların on plana çıktığı ve iyi olanın kazanacağı seçimlere tanıklık ediyoruz.
 
Bunu saha da, sosyal medyada ve toplumun her alanında görebilmek mümkün.
 
Erdoğan tamam da artık aday da çok iyi olacak ve partiler kendisine bir çeki düzen verecek.
 
Samsun özelinde konuşursak bunun en net yansımalarını görebilmek son derece mümkün.
 
AK Parti'nin geçen yerel seçimlerde alternatifi yoktu şimdi var. Kerhen AK Parti'ye oy verme dönemi bitti.
 
Diğer siyasi partiler ne kadar birbirlerinden ayrılmış olsa da alternatifler genişledi.
 
AK Parti'den, Yeniden Refaha, CHP'den, İYİ Parti'ye, MHP'den CHP'ye seçim öncesi keskin geçişler gördük.
 
Adaylar şunu söylüyor; 
 
"Ben görev yaptığım dönemde halkla el ele gönül gönüle oldum. Hizmet ettim ama sen beni değiştirip yerime başka bir aday dayattın. Benim hakkıma girdin. Ben bunu kabul etmiyor ve yok sayiyorum." deyip başka bir partiden aday olabiliyor.
 
Kazanır ya da kazanmaz ama kendine olan özgüveni diğer seçimlerle kıyaslanmayacak kadar önemli bir duruşu ifade ediyor.
 
Geçen seçimlerde İlkadım'da bunu başaran  Necattin Demirtaş bu seçimlerde aday olduğu kadar diğer siyasetçilerinde önünü açmış durumda.
 
Bir dönem AK Parti'den Atakum Belediye Başkanlığı yapan Adem Bektaş bugün İYİ Parti'nin Atakum adayı.
 
Tekkeköy Belediye Başkanı AK Partili Hasan Togar  Yeniden Refah'tan Belediye Başkan adayı oldu.
 
Eski AK Partili Bafra Belediye Başkanı Şükrü Neiş bugün yine Yeniden Refah'ın Bafra adayı.
 
Eski AK Parti İl Başkanı Adem Güney bugün Yeniden Refah Partisinin büyükşehir belediye başkan adayı.
 
Örnekler o kadar fazla ki bunu sadece Samsun'da değil Türkiye'nin bir çok il ve ilçesinde görebiliyoruz.
 
31 mart sonrası nice adayların Belediye Başkanlığını kendi gücüyle kazandığını göreceğiz.
 
Hu bize şunu gösteriyor. Lider ve parti önemli ancak adayında en az onlar kadar güçlü ve karizmatik olması şart.
 
Sırtını liderine ve partisine yaslamayıp halkla beraber siyaset yapanlar ve halkı yanına alanlar bence bu seçimlere damga vuracak.
 
31 mart seçimleri bu anlamda bir milat olacak ve bundan sonraki seçimlere büyük bir örnek teşkil edecektir.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.