Çağatay Durmuş
Köşe Yazarı
Çağatay Durmuş
 

BAFRA'DA SİYASET NE OLUR ELİNİN KÖRÜ OLUR!!!

Bundan 25 yıl önce il olması konuşulan Bafra ne hallere düştü. Kimseyi suçlamıyorum aslında! Hepsini suçluyorum ve ilçenin kaderini son 25 yılda kasaba haline getirenlere yazıklar olsun diyorum. SEN-BEN kavgalarına feda edilen Bafra, Samsun'un diğer ilçelerinden kat ve kat gerisinde kalırken şu anda bile kayıkçı kavgası siyasette devam ediyor. Sormazlar mı adama niye bir ve beraber değilsiniz diye? Siyasetinizi yapın da hiç olmazsa şehrin menfaatleri söz konusu olduğunda birlikte hareket edin. Ne dersek diyelim herkesin kendi bildiğini okuduğu ilçe her anlamda kaderine terk edilmiş durumda iken yerel seçimlere doğru gidiliyor. Kim kazanacak, kim kaybedecek ne önemi var ki? Kazanan sevinip kaybedenler üzülecek ise koca memleket bundan ne kazanacak ben ona bakıyorum. Yıllardır lider ruhlu, herkesi birleştiren, Bafra'yı şaha kaldıracak bir belediye başkanı gelmedi Bafra'ya.  Kimsenin sorguladığı da yok aslında. Bana dokunmayan yılan bin yaşasın zihniyetiyle hareket eden şehir de işsizlik hat safhada da iken gençler ise ilçeden sürekli göç veriyor. Bereketli topraklara ne ekersen ek büyüyen Bafra ovası giderek yanlızlaşan haliyle geleceğe dair korku veriyor bizlere. Böyle mi olmalıydı Bafra? demeden geçemiyor insan. Ben bereketli toprakların bir evladı olarak doğdum büyüdüm Bafra'da. 40'lı yaşlara geldim ama bir arpa boyu yol alamayan güzelim ilçemi böyle gördükçe üzülmeden edemiyorum. 55 gün sonra yerel seçimler olur, biri belediye başkanı seçilir. Kutlamalar, sohbetler o biçim edilir ama Bafra yine yanlız Bafra yine sahipsiz şehir diye bu satırlardan bizler yazmaya devam ederiz. Bir lider gerek dedim yazımın başında. İlçeyi derleyip toparlayacak, sevgisizliğe son verecek ve en önemlisi de "Bafra'nın kaderi bu değil" diyebilecek bir babayiğit çıksa 10 yılda Bafra inanın toparlanır. Biz değil bunu Bafra'nın kendisi bulacak, arkasında durup sabırlı olacak ve  geleceğe yelken açacak güçlü bir şahsiyeti ilçeye kazandıracak. Samsun yıllar önce o kişiyi Yusuf Ziya Yılmaz'la bulup şehrin kaderini değiştirmişti aslında. Turkiye çapında nice önemli is insanlarını yetiştiren Bafra güçlü bir siyasi figürü bulabilir, bulmalı da... Seçimler ne olur diye soranlara kısa bir cevap vereyim; ELİNİN KÖRÜ OLUR. Koca memleket yangın yeri iken küçük siyasi hesaplara takıla takıla bu hale geldik. Büyük resme bakmayı öğrendiğimizde Bafra'nın kaderi ve makus talihi orada değişecektir.
Ekleme Tarihi: 05 Şubat 2024 - Pazartesi

BAFRA'DA SİYASET NE OLUR ELİNİN KÖRÜ OLUR!!!

Bundan 25 yıl önce il olması konuşulan Bafra ne hallere düştü.

Kimseyi suçlamıyorum aslında! Hepsini suçluyorum ve ilçenin kaderini son 25 yılda kasaba haline getirenlere yazıklar olsun diyorum.

SEN-BEN kavgalarına feda edilen Bafra, Samsun'un diğer ilçelerinden kat ve kat gerisinde kalırken şu anda bile kayıkçı kavgası siyasette devam ediyor.

Sormazlar mı adama niye bir ve beraber değilsiniz diye? Siyasetinizi yapın da hiç olmazsa şehrin menfaatleri söz konusu olduğunda birlikte hareket edin.

Ne dersek diyelim herkesin kendi bildiğini okuduğu ilçe her anlamda kaderine terk edilmiş durumda iken yerel seçimlere doğru gidiliyor.

Kim kazanacak, kim kaybedecek ne önemi var ki? Kazanan sevinip kaybedenler üzülecek ise koca memleket bundan ne kazanacak ben ona bakıyorum.

Yıllardır lider ruhlu, herkesi birleştiren, Bafra'yı şaha kaldıracak bir belediye başkanı gelmedi Bafra'ya. 

Kimsenin sorguladığı da yok aslında. Bana dokunmayan yılan bin yaşasın zihniyetiyle hareket eden şehir de işsizlik hat safhada da iken gençler ise ilçeden sürekli göç veriyor.

Bereketli topraklara ne ekersen ek büyüyen Bafra ovası giderek yanlızlaşan haliyle geleceğe dair korku veriyor bizlere.

Böyle mi olmalıydı Bafra? demeden geçemiyor insan. Ben bereketli toprakların bir evladı olarak doğdum büyüdüm Bafra'da.

40'lı yaşlara geldim ama bir arpa boyu yol alamayan güzelim ilçemi böyle gördükçe üzülmeden edemiyorum.

55 gün sonra yerel seçimler olur, biri belediye başkanı seçilir. Kutlamalar, sohbetler o biçim edilir ama Bafra yine yanlız Bafra yine sahipsiz şehir diye bu satırlardan bizler yazmaya devam ederiz.

Bir lider gerek dedim yazımın başında. İlçeyi derleyip toparlayacak, sevgisizliğe son verecek ve en önemlisi de "Bafra'nın kaderi bu değil" diyebilecek bir babayiğit çıksa 10 yılda Bafra inanın toparlanır.

Biz değil bunu Bafra'nın kendisi bulacak, arkasında durup sabırlı olacak ve  geleceğe yelken açacak güçlü bir şahsiyeti ilçeye kazandıracak.

Samsun yıllar önce o kişiyi Yusuf Ziya Yılmaz'la bulup şehrin kaderini değiştirmişti aslında.

Turkiye çapında nice önemli is insanlarını yetiştiren Bafra güçlü bir siyasi figürü bulabilir, bulmalı da...

Seçimler ne olur diye soranlara kısa bir cevap vereyim; ELİNİN KÖRÜ OLUR.

Koca memleket yangın yeri iken küçük siyasi hesaplara takıla takıla bu hale geldik.

Büyük resme bakmayı öğrendiğimizde Bafra'nın kaderi ve makus talihi orada değişecektir.

Yazıya ifade bırak !
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.