Çağatay Durmuş
Köşe Yazarı
Çağatay Durmuş
 

DAR ALANDA KISA PASLAŞMALAR

2023 seçimleri yaklaşıyorken, umudunu Erdoğan gibi güçlü bir lider karşısında 11 seçim kaybetmiş CHP lideri Kılıçdaroğlu'na bağlamak akıl işi değil. Tüm anketlerde Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'nun çok gerisinde kalan millet ittifakının adayı konumunda olan CHP lideri olacaksa ilk seçimde millet ititfakına şimdiden veleddamin amin diyebiliriz. Kendi içinde gel-git yaşayan bir muhalefet liderine "bu ülkenin cumhurbaşkanı sen ol" demek deveye hendek atlatmaktan başka bir şey değildir. Sayın Kılıçdaroğlu dürüst bir lider olabilir ama ülkeyi yönetme konusunda insanlarımızın oyunu alabilecek güce sahip değildir. Yıpranmış olduğu kadar AK Parti'den tek bir oy alamayacağı çok net bir gerçektir.  Hal böyle iken İYİ Parti lideri Meral Akşener ve ekibinin "Kazanacak aday istiyoruz" demesi boşa olmadığı gibi gerçeklerle yüzleşmenin ta kendisidir. Israr boşunadır, kazanacak aday ve adaylar ortada dururken, AK Parti'ye seçimi kendi elleriyle teslim etmek tam da buna denir. Ankara Büyüksehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş 3 yıla yaklaşan yerel seçimler  döneminde devlet adamına yakışan bir tutum sergilemiştir.  Bunu görmemezlikten gelip anketlere sırt çevirerek halkın beklentilerini boşa çıkarmak millet ittifakının yapacağı en büyük yanlış olarak bence tarihe geçecektir. Mansur bey geriden geliyor ama Yavaş yavaş ibre ona dönüyor dersem sanırım bir çok kişi benimle aynı noktada birleşir diye düşünüyorum. Siyaset fazla zıplamayı kaldıramayacağı gibi Ekrem İmamoğlu bu anlamda misyonunu tamamlamış umutlar ise Mansur Yavaş'a doğru dönmeye başlamıştır. Her kesimden oy alabilecek bir aday olduğu gibi "HDP Seçmeni oy vermez" algısı tamamen safsatadır. Soruyorum HDP'li seçmen ikili bir yarışta AK Parti'ye mi oy verir yoksa Millet ittifakına mi? Kimse kendisini kandırıp Dar alanda kısa paslaşmalar yapmasın. Millet ittifakının Erdoğan karşısında en gerçekçi adayı Mansur Yavaş'tan başkası değildir. Midyat'a pirince giderken evdeki bulgurdan olmak istemiyorsan akıl ve realite en önemli siyasi manevradır. Bunu görmek ve bilmek için müneccim olmaya da ihtiyaç yoktur.  Muhalefet kanadı 2023 seçimlerinde ağır bir yenilgi aldığı takdirde bütün liderler koltuklarında duramaz ve tabanlarının  büyük tepkisini çekerler. Buradaki en büyük strateji doğru zamanda doğru yerde en doğru adayı bulmak ve o ismi 2023 seçimlerine hazırlamaktır. Macera aramak isteyenler buyursun arasınlar. Halka rağmen siyaset yapanların tarihteki yerleri siyaset çöplüğüdür. Akıl ve izan siyasetin bilimsel gerçeği olduğu gibi doğru kullanıldığında başarı da kendiliğinden geliverir. Millet ittifakına son sözüm şudur; Yavaş gelin, size inananların aklıyla alay etmeyin, doğru kararlar vererek hem kendinizi hem de ülkenin kaderini tayin edin. Harakiri yaparak umutları boşa çıkarmayın ve yeniden bir Türkiye diyorsanız halkın önceliklerini halının altına atıp kendi egolarınızı tatmin etmeyin. Benden bu kadar...
Ekleme Tarihi: 16 Şubat 2022 - Çarşamba

DAR ALANDA KISA PASLAŞMALAR

2023 seçimleri yaklaşıyorken, umudunu Erdoğan gibi güçlü bir lider karşısında 11 seçim kaybetmiş CHP lideri Kılıçdaroğlu'na bağlamak akıl işi değil.

Tüm anketlerde Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'nun çok gerisinde kalan millet ittifakının adayı konumunda olan CHP lideri olacaksa ilk seçimde millet ititfakına şimdiden veleddamin amin diyebiliriz.

Kendi içinde gel-git yaşayan bir muhalefet liderine "bu ülkenin cumhurbaşkanı sen ol" demek deveye hendek atlatmaktan başka bir şey değildir.

Sayın Kılıçdaroğlu dürüst bir lider olabilir ama ülkeyi yönetme konusunda insanlarımızın oyunu alabilecek güce sahip değildir.

Yıpranmış olduğu kadar AK Parti'den tek bir oy alamayacağı çok net bir gerçektir. 

Hal böyle iken İYİ Parti lideri Meral Akşener ve ekibinin "Kazanacak aday istiyoruz" demesi boşa olmadığı gibi gerçeklerle yüzleşmenin ta kendisidir.

Israr boşunadır, kazanacak aday ve adaylar ortada dururken, AK Parti'ye seçimi kendi elleriyle teslim etmek tam da buna denir.

Ankara Büyüksehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş 3 yıla yaklaşan yerel seçimler  döneminde devlet adamına yakışan bir tutum sergilemiştir. 

Bunu görmemezlikten gelip anketlere sırt çevirerek halkın beklentilerini boşa çıkarmak millet ittifakının yapacağı en büyük yanlış olarak bence tarihe geçecektir.

Mansur bey geriden geliyor ama Yavaş yavaş ibre ona dönüyor dersem sanırım bir çok kişi benimle aynı noktada birleşir diye düşünüyorum.

Siyaset fazla zıplamayı kaldıramayacağı gibi Ekrem İmamoğlu bu anlamda misyonunu tamamlamış umutlar ise Mansur Yavaş'a doğru dönmeye başlamıştır.

Her kesimden oy alabilecek bir aday olduğu gibi "HDP Seçmeni oy vermez" algısı tamamen safsatadır. Soruyorum HDP'li seçmen ikili bir yarışta AK Parti'ye mi oy verir yoksa Millet ittifakına mi?

Kimse kendisini kandırıp Dar alanda kısa paslaşmalar yapmasın. Millet ittifakının Erdoğan karşısında en gerçekçi adayı Mansur Yavaş'tan başkası değildir.

Midyat'a pirince giderken evdeki bulgurdan olmak istemiyorsan akıl ve realite en önemli siyasi manevradır. Bunu görmek ve bilmek için müneccim olmaya da ihtiyaç yoktur. 

Muhalefet kanadı 2023 seçimlerinde ağır bir yenilgi aldığı takdirde bütün liderler koltuklarında duramaz ve tabanlarının  büyük tepkisini çekerler.

Buradaki en büyük strateji doğru zamanda doğru yerde en doğru adayı bulmak ve o ismi 2023 seçimlerine hazırlamaktır.

Macera aramak isteyenler buyursun arasınlar. Halka rağmen siyaset yapanların tarihteki yerleri siyaset çöplüğüdür. Akıl ve izan siyasetin bilimsel gerçeği olduğu gibi doğru kullanıldığında başarı da kendiliğinden geliverir.

Millet ittifakına son sözüm şudur; Yavaş gelin, size inananların aklıyla alay etmeyin, doğru kararlar vererek hem kendinizi hem de ülkenin kaderini tayin edin.

Harakiri yaparak umutları boşa çıkarmayın ve yeniden bir Türkiye diyorsanız halkın önceliklerini halının altına atıp kendi egolarınızı tatmin etmeyin.

Benden bu kadar...

Yazıya ifade bırak !
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.