Çağatay Durmuş
Köşe Yazarı
Çağatay Durmuş
 

ERDOĞAN GENÇLERLE GÖKLERDE AK PARTİ TEŞKİLATLARI YERLERDE

Dün akşam Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Adana'da yaptığı gençlerle buluşma programını baştan sona izledim. Ne yalan konuşayım etkili bir lider olduğunu söylemeden geçemeyeceğim. Bugün karşımızda 20 yıldır ülkeyi yöneten bir iktidar varsa AK Parti camiası bunu her anlamda Sayın Erdoğan'a borçludur. Bu madalyonun bir yüzü. Diğer yüzüne gelirsek oyların neden düştüğünü anlamak için teşkilatlara bakmak yeterli diye düşünüyorum. Liderine hiç bir anlamda ayak uyduramayan, rant peşinde koşan, halktan uzak, paraya yakın ve koltuklara zamklarla yapışık bir anlayış var AK Parti téşkilatlarında... Büyükşehirlerin geçtiğimiz yerel seçimlerde kaybedilmesi aslında bunun en güzel ifadesi bana göre en anlamlı dersidir. Hal böyle iken halen burnundan kıl aldırmayan, teşkilatlara çökmüş ve vatandaşın derdine çâre olamayıp, kendisini dev aynasında gören bu yönetim anlayışına kim dur diyecek? Tabiki yine Erdoğan. 2023 seçimlerine bu kadrolar ve teşkilat yapısıyla gidilirse vay Cumhurbaşkanının haline demekten elimizden bir şey gelmez. Bugüne kadar bir şekilde Erdoğan'ın büyük kabul gören o güzel hatrına AK Parti'ye öyle ya da böyle oylar gitti ve hep tek başına iktidar olundu. Şimdi kazın ayağı öyle olmadığı gibi kelle koltukta bir seçimle karşı karşıya olan bir seçim yarışı yaşanacak. Bu seçimlerin çantada keklik görülmesi zaten seçimin şimdiden kaybedilmesi anlamına gelir ki bunu en iyi bana göre Erdoğan biliyor ve görüyor. Téşkilatlara acilen çeki düzen verilmesi ve milletvekili adaylarının ve bundan sonra yapılacak olan yerel seçimlerde belediye başkan adaylarının ince elenip sık dokunarak yapılması olmazsa olmaz bir gerçek olarak karşımızda dimdik durmaktadır. Bunu anlamayıp "Bize bu halk öyle ya da böyle oy verir" mantığıyla hareket edilirse kaçan balık büyük olur diye dövünmekten başka çare kalmayacaktır. Görünen köy kılavuz istemez derler ya; AK Parti teşkilatlarının bitik ve umarsız hali tam da bu atasözüne uyuyor diye düşünüyorum. Erdoğan göklerde dolaşırken, teşkilatların yerlerde sürünmesi siyasette fazlaca rastlanan bir durum değildir. Çünkü partileri liderler surükler ama AK Parti teşkilatları deyim yerindeyse Erdoğan'ı ülkeye bu kadar hizmet yapmasına rağmen dibe çekiyor. 20 yıllıķ iktidar döneminde olmadık başarılara imza atan güçlü bir lider daha yeni belediye başkanı olmuş şu ana kadar da görünen bir başarıya imza atmayan isimlerle kıyas ediliyorsa bunun adını siz koyun ve utanın. Bu ayıbı ortaya koyup liderlerine ayak uyduramayanlar yastığa başlarını koyup zaman geçirmeden bir ďüşünsünler ve desinler ki; "Biz nerede yanlış yaptık"
Ekleme Tarihi: 11 Ekim 2021 - Pazartesi

ERDOĞAN GENÇLERLE GÖKLERDE AK PARTİ TEŞKİLATLARI YERLERDE

Dün akşam Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Adana'da yaptığı gençlerle buluşma programını baştan sona izledim.

Ne yalan konuşayım etkili bir lider olduğunu söylemeden geçemeyeceğim. Bugün karşımızda 20 yıldır ülkeyi yöneten bir iktidar varsa AK Parti camiası bunu her anlamda Sayın Erdoğan'a borçludur.

Bu madalyonun bir yüzü. Diğer yüzüne gelirsek oyların neden düştüğünü anlamak için teşkilatlara bakmak yeterli diye düşünüyorum.

Liderine hiç bir anlamda ayak uyduramayan, rant peşinde koşan, halktan uzak, paraya yakın ve koltuklara zamklarla yapışık bir anlayış var AK Parti téşkilatlarında...

Büyükşehirlerin geçtiğimiz yerel seçimlerde kaybedilmesi aslında bunun en güzel ifadesi bana göre en anlamlı dersidir.

Hal böyle iken halen burnundan kıl aldırmayan, teşkilatlara çökmüş ve vatandaşın derdine çâre olamayıp, kendisini dev aynasında gören bu yönetim anlayışına kim dur diyecek?

Tabiki yine Erdoğan. 2023 seçimlerine bu kadrolar ve teşkilat yapısıyla gidilirse vay Cumhurbaşkanının haline demekten elimizden bir şey gelmez.

Bugüne kadar bir şekilde Erdoğan'ın büyük kabul gören o güzel hatrına AK Parti'ye öyle ya da böyle oylar gitti ve hep tek başına iktidar olundu.

Şimdi kazın ayağı öyle olmadığı gibi kelle koltukta bir seçimle karşı karşıya olan bir seçim yarışı yaşanacak.

Bu seçimlerin çantada keklik görülmesi zaten seçimin şimdiden kaybedilmesi anlamına gelir ki bunu en iyi bana göre Erdoğan biliyor ve görüyor.

Téşkilatlara acilen çeki düzen verilmesi ve milletvekili adaylarının ve bundan sonra yapılacak olan yerel seçimlerde belediye başkan adaylarının ince elenip sık dokunarak yapılması olmazsa olmaz bir gerçek olarak karşımızda dimdik durmaktadır.

Bunu anlamayıp "Bize bu halk öyle ya da böyle oy verir" mantığıyla hareket edilirse kaçan balık büyük olur diye dövünmekten başka çare kalmayacaktır.

Görünen köy kılavuz istemez derler ya; AK Parti teşkilatlarının bitik ve umarsız hali tam da bu atasözüne uyuyor diye düşünüyorum.

Erdoğan göklerde dolaşırken, teşkilatların yerlerde sürünmesi siyasette fazlaca rastlanan bir durum değildir. Çünkü partileri liderler surükler ama AK Parti teşkilatları deyim yerindeyse Erdoğan'ı ülkeye bu kadar hizmet yapmasına rağmen dibe çekiyor.

20 yıllıķ iktidar döneminde olmadık başarılara imza atan güçlü bir lider daha yeni belediye başkanı olmuş şu ana kadar da görünen bir başarıya imza atmayan isimlerle kıyas ediliyorsa bunun adını siz koyun ve utanın.

Bu ayıbı ortaya koyup liderlerine ayak uyduramayanlar yastığa başlarını koyup zaman geçirmeden bir ďüşünsünler ve desinler ki; "Biz nerede yanlış yaptık"

Yazıya ifade bırak !
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.