Çağatay Durmuş
Köşe Yazarı
Çağatay Durmuş
 

Erdoğan'ı yenecekseniz masa başında değil sandıkta yenin...

Günümüz siyasetini anlamaya çalışırken, anlamadığımız o kadar konu ile karşılaşıyoruz ki sormayın gitsin. Siyasette tartışmaların odağında olan bir konuda "Erdoğan 3. kez aday olmaz" konusudur. Beğenseniz de, beğenmeseniz da girdiği her seçimi kazanan bir lideri sandıkta deviremiyorsanız masa başında mı devirecek siniz? Onu halkın oylarıyla yenmek ve başarı elde etmek istiyorsanız muhalefetin bu fantastik tutumu inanın bir şey kazandırmaz... Kısır tartışmadan öteye gitmeyecek bu durum için beyin fırtınası yapmaya ihtiyaç olmadığı gibi asıl başarının güçlü bir lideri sandıkta yenmenin ne kadar onurlu bir duruş olacağıdır. Siz kendinize güvenip halkın oylarına talip olursanız bir de bunun üzerine seçim kazanırsanız başarı o zaman taçlanmış olur. 100 yılın seçiminde bunu başarmak ise pastanın  üzerine çilek koymaktır. Muhalefet bu tür tartışmalardan uzak durmalı ve iktidarın ekmeğine yağ sürmeden yoluna devam edip kendi önüne bakmalıdır. Belli ki Erdoğan her şekilde karşınızda aday olacakken onu yenmenin yollarını halkla birlikte aramak en büyük stratejidir. Muhalefetin bugün seçimleri kazanacağına inanan milyonlarca insan varken ortaya koyacağınız performans sizi daha da güçlü kılar. Hal böyle iken çok çalışarak seçimlere hazırlanmak, milletin gönlüne girmek ve oylarını almak en doğru iştir. İktidar her seçim döneminde kendisine zaten bahane ararken onların oyununa gelmek acizlikten başka bir şey değildir. Muhalefet partilerinde bunca zekalı adam varken bunu düşünemeyen zeka yoksunlarına ne demeli? İktidar muhalefetin yanlış söylemlerini öylesine güzel kullanırken, varsayımlar üzerine yapılan her siyaset inanın muhalefete daha da puan kaybettirmektedir. Sakin, sağduyulu, çalışkan, üretken, akılcı ve ileriyi gören bir muhalefet her iktidarı devirmeye muktedirdir. Ancak her seçim döneminde anlamsız, içi boş ve tartışmaya kapalı konuları temcit pilavı gibi halkın önüne getirenler şunu çok iyi bilsinler ki yine kaybetmeye mahkumdur. Önünüze bakın, halkın dertlerini konuşun, geçim sıkıntısını anlatın ve vatandaşa somut şeyler söyleyin. Cek-cak'lar ile anlatılacak her şey size negatif olarak geri döner ve halkın tepkisine neden olursunuz. Hayatın tüm gerçekleri ortada iken bu millete doğrudan gelip kendinizi ifade ederseniz seçimleri kazanma şansınız da fazla olur. Bunun haricindekiler sinek vızırtısından ileriye gitmeyeceği gibi Erdoğan'ı yine, yeni ve yeniden iktidara taşımaktan öteye gitmez.
Ekleme Tarihi: 28 Mart 2023 - Salı

Erdoğan'ı yenecekseniz masa başında değil sandıkta yenin...

Günümüz siyasetini anlamaya çalışırken, anlamadığımız o kadar konu ile karşılaşıyoruz ki sormayın gitsin.

Siyasette tartışmaların odağında olan bir konuda "Erdoğan 3. kez aday olmaz" konusudur.

Beğenseniz de, beğenmeseniz da girdiği her seçimi kazanan bir lideri sandıkta deviremiyorsanız masa başında mı devirecek siniz?

Onu halkın oylarıyla yenmek ve başarı elde etmek istiyorsanız muhalefetin bu fantastik tutumu inanın bir şey kazandırmaz...

Kısır tartışmadan öteye gitmeyecek bu durum için beyin fırtınası yapmaya ihtiyaç olmadığı gibi asıl başarının güçlü bir lideri sandıkta yenmenin ne kadar onurlu bir duruş olacağıdır.

Siz kendinize güvenip halkın oylarına talip olursanız bir de bunun üzerine seçim kazanırsanız başarı o zaman taçlanmış olur.

100 yılın seçiminde bunu başarmak ise pastanın  üzerine çilek koymaktır.

Muhalefet bu tür tartışmalardan uzak durmalı ve iktidarın ekmeğine yağ sürmeden yoluna devam edip kendi önüne bakmalıdır.

Belli ki Erdoğan her şekilde karşınızda aday olacakken onu yenmenin yollarını halkla birlikte aramak en büyük stratejidir.

Muhalefetin bugün seçimleri kazanacağına inanan milyonlarca insan varken ortaya koyacağınız performans sizi daha da güçlü kılar.

Hal böyle iken çok çalışarak seçimlere hazırlanmak, milletin gönlüne girmek ve oylarını almak en doğru iştir.

İktidar her seçim döneminde kendisine zaten bahane ararken onların oyununa gelmek acizlikten başka bir şey değildir.

Muhalefet partilerinde bunca zekalı adam varken bunu düşünemeyen zeka yoksunlarına ne demeli?

İktidar muhalefetin yanlış söylemlerini öylesine güzel kullanırken, varsayımlar üzerine yapılan her siyaset inanın muhalefete daha da puan kaybettirmektedir.

Sakin, sağduyulu, çalışkan, üretken, akılcı ve ileriyi gören bir muhalefet her iktidarı devirmeye muktedirdir.

Ancak her seçim döneminde anlamsız, içi boş ve tartışmaya kapalı konuları temcit pilavı gibi halkın önüne getirenler şunu çok iyi bilsinler ki yine kaybetmeye mahkumdur.

Önünüze bakın, halkın dertlerini konuşun, geçim sıkıntısını anlatın ve vatandaşa somut şeyler söyleyin.

Cek-cak'lar ile anlatılacak her şey size negatif olarak geri döner ve halkın tepkisine neden olursunuz.

Hayatın tüm gerçekleri ortada iken bu millete doğrudan gelip kendinizi ifade ederseniz seçimleri kazanma şansınız da fazla olur.

Bunun haricindekiler sinek vızırtısından ileriye gitmeyeceği gibi Erdoğan'ı yine, yeni ve yeniden iktidara taşımaktan öteye gitmez.

Yazıya ifade bırak !
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.