Çağatay Durmuş
Köşe Yazarı
Çağatay Durmuş
 

İYİ PARTİ İÇİNDEKİ SAFRALARI ATIYOR

Son dönemde en çok konuşulan siyasi partilerin başında İYİ Parti geliyor. Parti içi istifalara gelen yorumlar ilginç. "İYİ Parti safralarını atıyor." diyen de var,  Parti günden güne eriyor diyen de... Bir kaç milletvekilinin ve üst düzey ismin istifasıyla bir parti eriyecek ise o parti zaten tam olarak parti olamamış demektir. Meral Akşener her şeye rağmen güçlü bir figür olduğu gibi teşkilatların da tam arkasında olduğunu düşünenlerdenim. Kim gitmiş? Durmuş Yılmaz. Ahı gitmiş vahı kalmış eski bir bürokrat. Gidişine sevinen çok partili olmuştur diye düşünüyorum. Kim gitmiş? Bahadir Erdem. Partiyi karıştıran ve Meral Akşener'in 6 masaya en çok dönmesini isteyen LGBT destekçisi akademisyenlerden biri. Kim gitmiş? Adnan Bekar, İdris Nebi Hatipoğlu. 2 vekil gitse ne olur gitmese ne? Belki de Meral Akşener'in isteği üzerine partiden ayrılmak zorunda kalan ve arkalarında iddialar o ki şaibe bırakan isimler bunlar. Bence vız gelir tırıs gider. Hiç bir etkileri de olmaz bu isimlerin. Ben teşkilatların durumuna bakarım. Dimdik Akşener'in arkasında durdukları gibi kayıtsız şartsız genel başkanlarına tam destek veriyorlar. Her parti de bu ve bunun gibi istifalar olur bir müddet konuşulur ve giden isimlerin esamesi bile okunmaz. Hep böyle olmuştur.  AK Parti'den başbakanlık, başbakan yardımcılığı yapan önemli isimler gitti de ne oldu sanki? Parti kurdular yerlerde sürünüyorlar genel seçimler sonrası esameleri bile okunmuyor. Toplasan yüzde bir oyları yok. CHP sayesinde aldıkları milletvekilleri haricinde yerel seçimlerde gerçek yüzleri kaç kilo geldikleri daha da belli olacak. Türkiye'de son 20 yılda Parti kurup AK Parti'den sonra barajı geçen tek parti İYi Parti olmuştur. Girdikleri her iki seçimde de oylarını muhafaza etmeyi başarmışlardır. Kurumsallaşma yolunda ülkeyi yönetmeye talip olan partilerin bir kaç istifa ile yok olacaklarını düşünenler varsa aynaya dönüp baksınlar. İYİ Parti bence yoluna her şeye rağmen devam edecek ve yerel seçimlerde kendi adaylarıyla başarılı olmak için ellerinden gelen gayreti gösterip çalışacaklardır. Olurlar veya olmazlar ama kendi duruşlarını ortaya koyacaklarından adım gibi eminim. Siyasette zaman geçtikçe taşlar yerine oturur kervan yolda düzelir. Bunun haricindeki her şey sinek vızıltısından öteye geçmez. Yerel seçimler öncesi İYİ Parti'nin ne kadar önemli bir Parti olduğunu seçimi kaybettiren ve kazandıran bir güce sahip bulunduğunu  göremeyenler hayali suküta uğrayacaktır. Bekleyip göreceğiz.
Ekleme Tarihi: 16 Kasım 2023 - Perşembe

İYİ PARTİ İÇİNDEKİ SAFRALARI ATIYOR

Son dönemde en çok konuşulan siyasi partilerin başında İYİ Parti geliyor.

Parti içi istifalara gelen yorumlar ilginç. "İYİ Parti safralarını atıyor." diyen de var,  Parti günden güne eriyor diyen de...

Bir kaç milletvekilinin ve üst düzey ismin istifasıyla bir parti eriyecek ise o parti zaten tam olarak parti olamamış demektir.

Meral Akşener her şeye rağmen güçlü bir figür olduğu gibi teşkilatların da tam arkasında olduğunu düşünenlerdenim.

Kim gitmiş?

Durmuş Yılmaz.

Ahı gitmiş vahı kalmış eski bir bürokrat. Gidişine sevinen çok partili olmuştur diye düşünüyorum.

Kim gitmiş?

Bahadir Erdem.

Partiyi karıştıran ve Meral Akşener'in 6 masaya en çok dönmesini isteyen LGBT destekçisi akademisyenlerden biri.

Kim gitmiş?

Adnan Bekar, İdris Nebi Hatipoğlu.

2 vekil gitse ne olur gitmese ne? Belki de Meral Akşener'in isteği üzerine partiden ayrılmak zorunda kalan ve arkalarında iddialar o ki şaibe bırakan isimler bunlar.

Bence vız gelir tırıs gider. Hiç bir etkileri de olmaz bu isimlerin.

Ben teşkilatların durumuna bakarım. Dimdik Akşener'in arkasında durdukları gibi kayıtsız şartsız genel başkanlarına tam destek veriyorlar.

Her parti de bu ve bunun gibi istifalar olur bir müddet konuşulur ve giden isimlerin esamesi bile okunmaz.

Hep böyle olmuştur. 

AK Parti'den başbakanlık, başbakan yardımcılığı yapan önemli isimler gitti de ne oldu sanki?

Parti kurdular yerlerde sürünüyorlar genel seçimler sonrası esameleri bile okunmuyor.

Toplasan yüzde bir oyları yok. CHP sayesinde aldıkları milletvekilleri haricinde yerel seçimlerde gerçek yüzleri kaç kilo geldikleri daha da belli olacak.

Türkiye'de son 20 yılda Parti kurup AK Parti'den sonra barajı geçen tek parti İYi Parti olmuştur. Girdikleri her iki seçimde de oylarını muhafaza etmeyi başarmışlardır.

Kurumsallaşma yolunda ülkeyi yönetmeye talip olan partilerin bir kaç istifa ile yok olacaklarını düşünenler varsa aynaya dönüp baksınlar.

İYİ Parti bence yoluna her şeye rağmen devam edecek ve yerel seçimlerde kendi adaylarıyla başarılı olmak için ellerinden gelen gayreti gösterip çalışacaklardır.

Olurlar veya olmazlar ama kendi duruşlarını ortaya koyacaklarından adım gibi eminim.

Siyasette zaman geçtikçe taşlar yerine oturur kervan yolda düzelir. Bunun haricindeki her şey sinek vızıltısından öteye geçmez.

Yerel seçimler öncesi İYİ Parti'nin ne kadar önemli bir Parti olduğunu seçimi kaybettiren ve kazandıran bir güce sahip bulunduğunu  göremeyenler hayali suküta uğrayacaktır.

Bekleyip göreceğiz.

Yazıya ifade bırak !
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.