Çağatay Durmuş
Köşe Yazarı
Çağatay Durmuş
 

PARTİLERDE ADAY ADAYLARI ARANIYOR!

Siyasetçiler siyasetinde içine ettiler. Tüm partilerde aday adayları aranıyor.   Ara ki bulasın ama yok. İşin tadı kaçmış, heyecan, kavga bitmiş yorgan gitmiş.   Türk siyaseti açısından vahim bir tablo olsa da son durum bu.   Her siyasi partide aynı hikaye olunca sönük bir seçim dönemi geçeceği şimdiden belli olmuş durumda.   Lafa gelince gençler, liyakatli isimler, gözde kişiler diye oy için serenat yapacaksınız icraata gelince  şarkıyı kendiniz yazacaksınız.   Bu seçimlerde bunu kimseye yediremezsiniz, yemezler hatta gargara yapıp önünüze koyarlar şimdiden demedi demeyin.   Samsun'da geçen seçimlerde yüzlerce isim değişik siyasi partilerden aday adayı olurken şimdilerde ara ki aday bulasın.   Listelere yapışık isimler yine revaçta olup parti genel merkezlerinde adaylar belirlenir ise bu filmin sonu mutlu bitmez.   AK Parti Samsun'da listenin ön sıralarında aynı isimlerin olacağı küçük dokunuşlar yapılarak milletvekili listesinin belli olacağı söyleniyor.   İYİ Parti'de durum aynı Erhan Usta ve Bedri Ÿaşar o listeden çıkar. Akşener vefa gösterirse  GİĶ Üyesi Ömer Süslü ilk 2'de yer bulabilir. Diğerleri ise konu mankeninden öteye gitmez.   CHP'de Neslihan Hancıoglu ilk iki de yer alır. İyi de bir isim olur. Kemal Zeybek yine listede olursa CHP'nin de Samsun'da vay haline.   Kimse kendisini enayi yerine koydurup madara edecek durumda değil. Mevcutlar aday olup isimler değişmezse bu isimlere  kolay kolay prim vermez.   Yeni yüzler, renkli kişilikler ve heyecanlı gençleri koy bakalım listelere durum aynı olur mu?   Her parti için geçerli bu söylediklerim. Adaylar kesin olarak açıklandığında siz feryadı o zaman görün.   Genel merkezler bu işin ya farkında değil ya da işlerine öyle geliyor.    Parayı veren düdüğü çalıyorsa şimdiden söyleyeyim parayla bu seçimde saadet olmaz.   Deprem sebebiyle zaten sakin geçecek olan seçimlerde siyasi partiler işi aday krizine çevirirse beklenmedik istifaları da arkasından beklesin.   Kimseye kızmasın suçu kendilerinde arasınlar. Çantada keklik olmayan büyük bir seçime gidilirken hata yapan kaybedecek en az hata yapan kazanacak.   Görüntü vatandaşta çok net ama karar vericiler flu kalmış durumda.   Ne zaman haberleri olacak derseniz. 14 mayıs akşamını bekleyin. AK koyun kara koyun o zaman belli olacak.   Koç gibi oyları, insanları koyun yerine koyup heba ederseniz çobanı değiştirmek elzem olmuştur.   Sonrasında kuzu gibi mee mee demenin kimseye faydası olmaz...
Ekleme Tarihi: 16 Mart 2023 - Perşembe

PARTİLERDE ADAY ADAYLARI ARANIYOR!

Siyasetçiler siyasetinde içine ettiler. Tüm partilerde aday adayları aranıyor.
 
Ara ki bulasın ama yok. İşin tadı kaçmış, heyecan, kavga bitmiş yorgan gitmiş.
 
Türk siyaseti açısından vahim bir tablo olsa da son durum bu.
 
Her siyasi partide aynı hikaye olunca sönük bir seçim dönemi geçeceği şimdiden belli olmuş durumda.
 
Lafa gelince gençler, liyakatli isimler, gözde kişiler diye oy için serenat yapacaksınız icraata gelince  şarkıyı kendiniz yazacaksınız.
 
Bu seçimlerde bunu kimseye yediremezsiniz, yemezler hatta gargara yapıp önünüze koyarlar şimdiden demedi demeyin.
 
Samsun'da geçen seçimlerde yüzlerce isim değişik siyasi partilerden aday adayı olurken şimdilerde ara ki aday bulasın.
 
Listelere yapışık isimler yine revaçta olup parti genel merkezlerinde adaylar belirlenir ise bu filmin sonu mutlu bitmez.
 
AK Parti Samsun'da listenin ön sıralarında aynı isimlerin olacağı küçük dokunuşlar yapılarak milletvekili listesinin belli olacağı söyleniyor.
 
İYİ Parti'de durum aynı Erhan Usta ve Bedri Ÿaşar o listeden çıkar. Akşener vefa gösterirse  GİĶ Üyesi Ömer Süslü ilk 2'de yer bulabilir. Diğerleri ise konu mankeninden öteye gitmez.
 
CHP'de Neslihan Hancıoglu ilk iki de yer alır. İyi de bir isim olur. Kemal Zeybek yine listede olursa CHP'nin de Samsun'da vay haline.
 
Kimse kendisini enayi yerine koydurup madara edecek durumda değil. Mevcutlar aday olup isimler değişmezse bu isimlere  kolay kolay prim vermez.
 
Yeni yüzler, renkli kişilikler ve heyecanlı gençleri koy bakalım listelere durum aynı olur mu?
 
Her parti için geçerli bu söylediklerim. Adaylar kesin olarak açıklandığında siz feryadı o zaman görün.
 
Genel merkezler bu işin ya farkında değil ya da işlerine öyle geliyor. 
 
Parayı veren düdüğü çalıyorsa şimdiden söyleyeyim parayla bu seçimde saadet olmaz.
 
Deprem sebebiyle zaten sakin geçecek olan seçimlerde siyasi partiler işi aday krizine çevirirse beklenmedik istifaları da arkasından beklesin.
 
Kimseye kızmasın suçu kendilerinde arasınlar. Çantada keklik olmayan büyük bir seçime gidilirken hata yapan kaybedecek en az hata yapan kazanacak.
 
Görüntü vatandaşta çok net ama karar vericiler flu kalmış durumda.
 
Ne zaman haberleri olacak derseniz. 14 mayıs akşamını bekleyin. AK koyun kara koyun o zaman belli olacak.
 
Koç gibi oyları, insanları koyun yerine koyup heba ederseniz çobanı değiştirmek elzem olmuştur.
 
Sonrasında kuzu gibi mee mee demenin kimseye faydası olmaz...
Yazıya ifade bırak !
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.