Çağatay Durmuş
Köşe Yazarı
Çağatay Durmuş
 

SAMSUN'DA YENİDEN REFAH RÜZGARINA HAZIR OLUN!

AK Parti adaylarının tamamı Samsun'da belli oldu. Gürültü patırtı olan ilçeler kendini göstermeye başladı.   Havza, Tekkeköy, Terme, Çarşamba, Ayvacık, Ladik Belediye başkanları değişti. İlkadım ve Atakum'a ise yarışın içinde olan adaylar getirildi.   Resmi açıklama yapılmasa da adaylar pazar günü yapılacak olan aday tanıtım toplantısıyla medyanın karşısına çıkacak.   Yeniden Refah Partisi'nin pusu da kurt gibi beklediğini ve AK Parti de aday olamayan güçlü isimlere kanca takacağını bilmek hiçte zor değil.   Açıklanacak adaylara göre hangi isimler Yeniden Refah'tan aday olacak bunu da kısa bir zaman diliminde öğrenmiş olacağız.   Yerel seçimler öncesinde hem Samsun hem de Türkiye genelinde Yeniden Refah Partisi'nin önlenemez yükselişini görmekteyiz.   AK Parti'den, Yeniden Refah'a geçecek isimler hiç bir şekilde sorgulanmaz ve aksine seçimleri kazandıkları takdirde hem kendi partilerinde hem de AK Parti'de büyük bir teveccüh görürler.   Samsun'da bazı bölgelerde kazanma şansları yüksek olan isimler var. Canla başla çalışıp seçimleri AK Partili adayların elinden alabilmek adına ciddi bir şekilde  mücadele edeceklerini biliyorum.   Başarırlar ya da başaramazlar ancak varını yoğunu ortaya koyacaklarını söylemek isterim.   AK Parti Büyükşehir dahil hiç bir ilçede döke saça seçim alacak pozisyonda değil.   Bunun sadece yerel politikalarla değil, genel politikalarla da alakası var.   Örneğin emekli maaşlarına yapılan zammı ve halkın tepkisini en çok gündemde tutan Parti Yeniden Refah Partisi olmuştur.    Yıllarca AK Parti'nin sıkı tabanı olarak bilinen emekli kesimlerinden Yeniden Refah Partisi'ne büyük kayışların olacağını düşünüyorum.   İnsan odaklı siyaset yapmakla birlikte halkın nabzını çok iyi tutuyorlar. Bunun mükafatı da son seçimlerde aldılar zaten.   Samsun'da bazı ilçelerde istenmeyen adayların AK Parti'den gösterilmesi parti tabanında rahatsızlıklara neden oldu.    Bu durum AK Parti'ye Samsun başta olmak üzere bir çok il ve ilçe de seçimleri kaybettirebilir. Son seçimlerde yüzde 49'dan yüzde 35'e inen oylar bunun en somut göstergesi.   Şimdi kimsenin karşısında Erdoğan gibi usta bir lider yok. AK Parti önde başlamış olsa bile Yeniden Refah'a ciddi yönelmeler olduğunu hep birlikte göreceğiz.   Kısaca CHP ve İYİ Parti kendi aralarında mücadele ede dursun bu seçimlerin flaş partisi Yeniden Refah olur.   Bekleyelim ve görelim...
Ekleme Tarihi: 03 Şubat 2024 - Cumartesi

SAMSUN'DA YENİDEN REFAH RÜZGARINA HAZIR OLUN!

AK Parti adaylarının tamamı Samsun'da belli oldu. Gürültü patırtı olan ilçeler kendini göstermeye başladı.
 
Havza, Tekkeköy, Terme, Çarşamba, Ayvacık, Ladik Belediye başkanları değişti. İlkadım ve Atakum'a ise yarışın içinde olan adaylar getirildi.
 
Resmi açıklama yapılmasa da adaylar pazar günü yapılacak olan aday tanıtım toplantısıyla medyanın karşısına çıkacak.
 
Yeniden Refah Partisi'nin pusu da kurt gibi beklediğini ve AK Parti de aday olamayan güçlü isimlere kanca takacağını bilmek hiçte zor değil.
 
Açıklanacak adaylara göre hangi isimler Yeniden Refah'tan aday olacak bunu da kısa bir zaman diliminde öğrenmiş olacağız.
 
Yerel seçimler öncesinde hem Samsun hem de Türkiye genelinde Yeniden Refah Partisi'nin önlenemez yükselişini görmekteyiz.
 
AK Parti'den, Yeniden Refah'a geçecek isimler hiç bir şekilde sorgulanmaz ve aksine seçimleri kazandıkları takdirde hem kendi partilerinde hem de AK Parti'de büyük bir teveccüh görürler.
 
Samsun'da bazı bölgelerde kazanma şansları yüksek olan isimler var. Canla başla çalışıp seçimleri AK Partili adayların elinden alabilmek adına ciddi bir şekilde  mücadele edeceklerini biliyorum.
 
Başarırlar ya da başaramazlar ancak varını yoğunu ortaya koyacaklarını söylemek isterim.
 
AK Parti Büyükşehir dahil hiç bir ilçede döke saça seçim alacak pozisyonda değil.
 
Bunun sadece yerel politikalarla değil, genel politikalarla da alakası var.
 
Örneğin emekli maaşlarına yapılan zammı ve halkın tepkisini en çok gündemde tutan Parti Yeniden Refah Partisi olmuştur. 
 
Yıllarca AK Parti'nin sıkı tabanı olarak bilinen emekli kesimlerinden Yeniden Refah Partisi'ne büyük kayışların olacağını düşünüyorum.
 
İnsan odaklı siyaset yapmakla birlikte halkın nabzını çok iyi tutuyorlar. Bunun mükafatı da son seçimlerde aldılar zaten.
 
Samsun'da bazı ilçelerde istenmeyen adayların AK Parti'den gösterilmesi parti tabanında rahatsızlıklara neden oldu. 
 
Bu durum AK Parti'ye Samsun başta olmak üzere bir çok il ve ilçe de seçimleri kaybettirebilir. Son seçimlerde yüzde 49'dan yüzde 35'e inen oylar bunun en somut göstergesi.
 
Şimdi kimsenin karşısında Erdoğan gibi usta bir lider yok. AK Parti önde başlamış olsa bile Yeniden Refah'a ciddi yönelmeler olduğunu hep birlikte göreceğiz.
 
Kısaca CHP ve İYİ Parti kendi aralarında mücadele ede dursun bu seçimlerin flaş partisi Yeniden Refah olur.
 
Bekleyelim ve görelim...
Yazıya ifade bırak !
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.