Çağatay Durmuş
Köşe Yazarı
Çağatay Durmuş
 

TABANIN SESİNE KULAK VER!

AKŞENER VE KILIÇDAROĞLU TABANIN SESİNİ DİNLEMELİ Geçtiğimiz hafta dört günlük siyasi krizin ardından muhalefette yüzler gülse bile milletvekili listeleri Akşener ve Kılıçdaoğlu için çok önemli bir hale geldi...   Anadolu'da bu partilere gönül vermiş insanların yanlış aday tercihleri olması halinde  büyük tepki alacakları inancını taşıyorum.   Samsun hem CHP'nin hem de İYİ Parti'nin milletvekili çıkardıkları illerin başında geliyor.   Bu zamana kadar her seçimde sabit bir milletvekili sayısına ulaşabilen CHP'de her iki liderin dikkatli yapacağı tercihler ve tabanın sesine kulak vermeleri kaçınılmaz oldu.   An itibariyle her iki partinin Samsun'da ikişer milletvekili var. İYİ Partili Erhan Usta parti divanında iken CHP'li Neslihan Hancıoğlu ise parti meclis üyesi olarak aktif görevdeler.   Bedri Yaşar Samsun'da teşkilatların  sevdiği bir isim olarak yerini muhafaza ederken Kemal Zeybek ise bu dönem listelerde hiç bir şekilde yer almaması gereken isim olarak göze çarpıyor.   Bütün bunlar bir yana parti tabanları milletvekili listlerinde tam teşekküllü bir değişim istiyor.   Gençlerin önünü açacak toplumda karşılığı olan ve teşkilatların da destek vereceği kişileri bu dönem listelerde görmek istiyor.   CHP'nin son Samsun anketinde oylar %17 iken bu rakam 2 milletvekili çıkarmaya yetmiyor.   İYİ Parti her ne kadar "Samsun'dan 3 vekil alırız" dese bile görünen köy de kılavuz istemiyor.   Ben Akşener'in yerinde olsam Erhan Usta'yı İstanbul'dan, Bedri Yaşar'ı ise Ankara'dan milletvekili listelerinde yer verirdim.   Bu seçenek Samsun'da İYİ Parti'den siyaset yapacak gençlerin önünü açacağı gibi heyecanı da 10 kat artırmaya yetecek bir hamledir.   CHP için Samsun"da ilk döneminde iyi bir performans sergileyen Neslihan Hancıoğlu'nu birinci sıraya koyar 2 ve 3. sıraları partiye oy getirecek isimleri yazar oyları Samsun'da pik yapmaya çalışırdım.   Biliyorum ki benim gibi düşünen bir çok siyasetçi bu görüşlerimi paylaşıyor ve Genel merkeze tabanın özlemlerini, beklentilerini dile getiriyor.   Liderler bu kriterleri gözden geçirip Anadolu'da devrim gibi bir milletvekili listesi yaparsa muhalefet Samsun'da dengeleri değiştirebilir hem de oylarını en üst seviyeye taşır diye düşünüyorum.   Aynı tas aynı hamam misali bilindik sıralamalar ile seçimlere giderlerse devrim yerine dibi görebilirler.   Cumhuriyetin 100.yıl seçimlerinde yepyeni yüzlerle Anadolu'nun sesini dinleyen partiler kazanacak aksi halde iktidara altın tepsi de meclis çoğunluğunu hediye edeceklerdir.   Son olarak şunu söylemek isterim ki; Her dönem seçimleri çantada keklik gören muhalefetin bu seçimleri kaybetmesi halinde liderlerin partilerinde kaçınılmaz bir değişimin yaşanacağını bilmeleri gerekir.   Seçim kolay kazanılmaz ve hiç bir seçimi kazanamayan bir muhalefetin bu hesapları iktidardan daha fazla yapması gerektiğini bilmesi gerekiyor.   Seçim detaylarda gizli olacak ve ince detayları iyi yapan partiler bu seçimleri kazanacaktır diye düşünüyorum.   Kalın sağlıcakla...
Ekleme Tarihi: 12 Mart 2023 - Pazar

TABANIN SESİNE KULAK VER!

AKŞENER VE KILIÇDAROĞLU TABANIN SESİNİ DİNLEMELİ
Geçtiğimiz hafta dört günlük siyasi krizin ardından muhalefette yüzler gülse bile milletvekili listeleri Akşener ve Kılıçdaoğlu için çok önemli bir hale geldi...
 
Anadolu'da bu partilere gönül vermiş insanların yanlış aday tercihleri olması halinde  büyük tepki alacakları inancını taşıyorum.
 
Samsun hem CHP'nin hem de İYİ Parti'nin milletvekili çıkardıkları illerin başında geliyor.
 
Bu zamana kadar her seçimde sabit bir milletvekili sayısına ulaşabilen CHP'de her iki liderin dikkatli yapacağı tercihler ve tabanın sesine kulak vermeleri kaçınılmaz oldu.
 
An itibariyle her iki partinin Samsun'da ikişer milletvekili var. İYİ Partili Erhan Usta parti divanında iken CHP'li Neslihan Hancıoğlu ise parti meclis üyesi olarak aktif görevdeler.
 
Bedri Yaşar Samsun'da teşkilatların  sevdiği bir isim olarak yerini muhafaza ederken Kemal Zeybek ise bu dönem listelerde hiç bir şekilde yer almaması gereken isim olarak göze çarpıyor.
 
Bütün bunlar bir yana parti tabanları milletvekili listlerinde tam teşekküllü bir değişim istiyor.
 
Gençlerin önünü açacak toplumda karşılığı olan ve teşkilatların da destek vereceği kişileri bu dönem listelerde görmek istiyor.
 
CHP'nin son Samsun anketinde oylar %17 iken bu rakam 2 milletvekili çıkarmaya yetmiyor.
 
İYİ Parti her ne kadar "Samsun'dan 3 vekil alırız" dese bile görünen köy de kılavuz istemiyor.
 
Ben Akşener'in yerinde olsam Erhan Usta'yı İstanbul'dan, Bedri Yaşar'ı ise Ankara'dan milletvekili listelerinde yer verirdim.
 
Bu seçenek Samsun'da İYİ Parti'den siyaset yapacak gençlerin önünü açacağı gibi heyecanı da 10 kat artırmaya yetecek bir hamledir.
 
CHP için Samsun"da ilk döneminde iyi bir performans sergileyen Neslihan Hancıoğlu'nu birinci sıraya koyar 2 ve 3. sıraları partiye oy getirecek isimleri yazar oyları Samsun'da pik yapmaya çalışırdım.
 
Biliyorum ki benim gibi düşünen bir çok siyasetçi bu görüşlerimi paylaşıyor ve Genel merkeze tabanın özlemlerini, beklentilerini dile getiriyor.
 
Liderler bu kriterleri gözden geçirip Anadolu'da devrim gibi bir milletvekili listesi yaparsa muhalefet Samsun'da dengeleri değiştirebilir hem de oylarını en üst seviyeye taşır diye düşünüyorum.
 
Aynı tas aynı hamam misali bilindik sıralamalar ile seçimlere giderlerse devrim yerine dibi görebilirler.
 
Cumhuriyetin 100.yıl seçimlerinde yepyeni yüzlerle Anadolu'nun sesini dinleyen partiler kazanacak aksi halde iktidara altın tepsi de meclis çoğunluğunu hediye edeceklerdir.
 
Son olarak şunu söylemek isterim ki; Her dönem seçimleri çantada keklik gören muhalefetin bu seçimleri kaybetmesi halinde liderlerin partilerinde kaçınılmaz bir değişimin yaşanacağını bilmeleri gerekir.
 
Seçim kolay kazanılmaz ve hiç bir seçimi kazanamayan bir muhalefetin bu hesapları iktidardan daha fazla yapması gerektiğini bilmesi gerekiyor.
 
Seçim detaylarda gizli olacak ve ince detayları iyi yapan partiler bu seçimleri kazanacaktır diye düşünüyorum.
 
Kalın sağlıcakla...
Yazıya ifade bırak !
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.