Çağatay Durmuş
Köşe Yazarı
Çağatay Durmuş
 

YÜZ DÖNÜM BOSTAN YAN GEL YAT OSMAN

Siyasi partilerde aday adaylık süreci bitmek üzere iken aklıma bir büyüğümün güzel bir sözü aklıma geldi; YÜZ DÖNÜM BOSTAN YAN GEL YAT OSMAN Bugünkü siyasi konjonktüre uyarlamak gerekirse "Ben partimden aday adayı olayım, dostlar alışverişte görüp safım belli olsun. Aday olursam çalışırım, olamazsam yan gelip yatarım." Vallahi iyi iş. Sen davana, partine, geleceğine, inandığın değerlere sahip çıkamıyorsan aday adayı olsan ne, aday olsan kaç yazar. Yüzlerce siyasetçi Samsun'da değişik siyasi partilerden aday adayı oldu. Ne bir profesyonellik, ne bir duruş, ne bir çalışma ne de güven veren bir siyasetçi profili var. Bir elin parmakları kadar partisi için çalışan, yarın da çalışacağını belli eden, gönülden liderini ve partisini destekleyenlerin sayısı oldukça az. Oysa siyaset halkın içinde yapılır, seçimlerde vatandaştan oy istenir, yapacakların varsa söylenir ve gönüller kazanılır. Nerede o eski siyaset günleri, nerede şimdi ki siyaset anlayışı. Aday olur ya da olamazsın ama bir yola çıktıysan işin hakkını verirsin. Heyecan varsa, sabrın sınırsız, kendine güvenin tam ise ne mutlu sana bunların hiçbiri yoksa boşuna yer işgal edip algı yapma. Bu profilleri her seçim döneminde gördüğümüz gibi laf olsun torba dolsun misali her siyasi partiye yerleşmişler adeta. Milletvekili adaylığı ciddi bir iştir hele hele milletin vekili olmak halkın gönlünde taht kurmaktır. Bunları yapamıyorsan yan gelip yat keyfine bak. Sen neyin, nerenin, hangi partinin siyasetçisinin ki bizler sana inanıp ciddiye alalım. Haber değeri, katma değeri yok bu insanların. Her ne işi yapacaksan ciddi ol, tutarlı ol, halkçı ol, gerçekçi ol her şeyden önce güvenilir ol. 100 yılın en kritik seçiminde bunları gördükçe insanın siyasetten soğuması içten bile olmuyor. Ramazan ayına gireceğimiz şu günlerde kalp kırmak, huzur bozmak, insanları incitmek istemiyoruz ama böyle tipleri gördükçe yazmadan da edemiyoruz. Türkiye'nin ve Gazi meclisin 600 insanından biri olacaksın, her türlü konfor sende olacak. Ayda 100 bin tl maaş alacaksın bir de bunların afra taftasını çekeceksin. Ohh.. Ne ala memleket, ne mükemmel siyasetçi ne güzel iş sormayın gitsin. Allah aşkına kendinizi bu millete ya güldürmeyin ya da bir işe soyunduysanız işin hakkını tam anlamıyla verin. Aksi takdirde komedi filmlerinde gidin figüran olun. İşini layıkıyla yapanlara saygımız sonsuz ama lakayt  siyasetçilere karşı duruşumuz ve tavrımız çok net.
Ekleme Tarihi: 20 Mart 2023 - Pazartesi

YÜZ DÖNÜM BOSTAN YAN GEL YAT OSMAN

Siyasi partilerde aday adaylık süreci bitmek üzere iken aklıma bir büyüğümün güzel bir sözü aklıma geldi; YÜZ DÖNÜM BOSTAN YAN GEL YAT OSMAN

Bugünkü siyasi konjonktüre uyarlamak gerekirse "Ben partimden aday adayı olayım, dostlar alışverişte görüp safım belli olsun. Aday olursam çalışırım, olamazsam yan gelip yatarım."

Vallahi iyi iş. Sen davana, partine, geleceğine, inandığın değerlere sahip çıkamıyorsan aday adayı olsan ne, aday olsan kaç yazar.

Yüzlerce siyasetçi Samsun'da değişik siyasi partilerden aday adayı oldu. Ne bir profesyonellik, ne bir duruş, ne bir çalışma ne de güven veren bir siyasetçi profili var.

Bir elin parmakları kadar partisi için çalışan, yarın da çalışacağını belli eden, gönülden liderini ve partisini destekleyenlerin sayısı oldukça az.

Oysa siyaset halkın içinde yapılır, seçimlerde vatandaştan oy istenir, yapacakların varsa söylenir ve gönüller kazanılır.

Nerede o eski siyaset günleri, nerede şimdi ki siyaset anlayışı. Aday olur ya da olamazsın ama bir yola çıktıysan işin hakkını verirsin.

Heyecan varsa, sabrın sınırsız, kendine güvenin tam ise ne mutlu sana bunların hiçbiri yoksa boşuna yer işgal edip algı yapma.

Bu profilleri her seçim döneminde gördüğümüz gibi laf olsun torba dolsun misali her siyasi partiye yerleşmişler adeta.

Milletvekili adaylığı ciddi bir iştir hele hele milletin vekili olmak halkın gönlünde taht kurmaktır.

Bunları yapamıyorsan yan gelip yat keyfine bak. Sen neyin, nerenin, hangi partinin siyasetçisinin ki bizler sana inanıp ciddiye alalım.

Haber değeri, katma değeri yok bu insanların. Her ne işi yapacaksan ciddi ol, tutarlı ol, halkçı ol, gerçekçi ol her şeyden önce güvenilir ol.

100 yılın en kritik seçiminde bunları gördükçe insanın siyasetten soğuması içten bile olmuyor.

Ramazan ayına gireceğimiz şu günlerde kalp kırmak, huzur bozmak, insanları incitmek istemiyoruz ama böyle tipleri gördükçe yazmadan da edemiyoruz.

Türkiye'nin ve Gazi meclisin 600 insanından biri olacaksın, her türlü konfor sende olacak. Ayda 100 bin tl maaş alacaksın bir de bunların afra taftasını çekeceksin.

Ohh.. Ne ala memleket, ne mükemmel siyasetçi ne güzel iş sormayın gitsin.

Allah aşkına kendinizi bu millete ya güldürmeyin ya da bir işe soyunduysanız işin hakkını tam anlamıyla verin. Aksi takdirde komedi filmlerinde gidin figüran olun.

İşini layıkıyla yapanlara saygımız sonsuz ama lakayt  siyasetçilere karşı duruşumuz ve tavrımız çok net.

Yazıya ifade bırak !
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.