Çağatay Durmuş
Köşe Yazarı
Çağatay Durmuş
 

YÜZYILIN KARARINI O VERECEK

AKŞENER'İN EN ZOR SINAVI Altılı masaya cumhurbaşkanı adayı aranadursun yüzyılın kararını bence İYİ Parti lideri Sayın Akşener verecek.   Cumhuriyetin 100. yılında yapılacak olan seçimler bence tarihi nitelikte olup, ya bu iktidara dur diyecekler ya da kaldıkları yerden muhalefet etmeye devam edecekler.   Aşağı tükürsen sakal yukarı tükürsen bıyık misali masanın en son kararı Meral Akşener'ın 2 dudağı arasında son bulacak.   CHP'liler ne kadar "Adayımız Kılıçdaroğlu" derse desinler İYİ Partili ne tavanın ne de tabanın kafasına CHP liderinin adaylığı tam anlamıyla yatmış değil.   Hal böyle olunca hem aday gecikiyor hem parti tabanları sabırsızlanıyor hem de Cumhur ittifakının ekmeğine yağ sürülüyor.   Akşener'e hak vermiyor değilim aslında, seçimler kaybedildiğinde muhalefet adına çok şey kaybedilecek ve suya yazı yazılmış olarak kalacak.   Hal böyle olunca ince eleyip sık dokunmak ve en iyi adayı bulup her seferinde "kazanacak aday" demenin altında yatan gerçek tam da burada yatıyor.   Benim izlenimlerim halen Akşener'in CHP liderinin adaylığını kabul etmeyeceği ve farklı bir isimle yola gideceği yönünde.   En favori isim ise Ekrem İmamoğlu olarak duruken, Mansur Yavaş ismini de yedekte tutuyor ve bu isimlerle ancak ve ancak Erdoğan'ı yeneceği görüşünü taşıyor.   Anketlerde bunlardan farklı sonuçlar çıkarmıyor ve her ankette İmamoğlu ve Yavaş ismi ön plana çıkıyor.   Akşener'in bu duruşu çoklu aday sistemiyle millet ittifakının seçimlere gitmesine neden olabilir de.   Bıçak sırtı bir durum ve tarihi nitelikte bir karar olunca işin rengi her geçen gün farklı bir hal alıyor.   Siyaset öyle bir şey ki aldığınız bir karar, vereceğiniz bir işaret sizi en dibe de vurdurur, zirveye de çıkarabilir.   Yazımın başlığında tarihi karar derken gelinen noktanın ne kadar önemli olduğuna işaret ediyor.   Öyle ya da böyle bir karar verilecek ve herkes verilen karar sonrası halkın sandıkta vereceği oylarla siyasette duracağı yeri belirleyecek.   Akşener kazansa da, kaybetse de yola devam eder ama CHP için olası bir yenilgi tüm dengeleri değiştirir ve parti içinde büyük bir kaos yaşanabilir.   Seçimlerin kazanılması halinde ise Türkiye bambaşka şeyleri de konuşuyor olabilir.   Yazarken bile olasılıkların hangi noktada bir sona ulaşacağını insan kestiremiyor.   İYİ olan kazansın demekten başka bir söz bulamıyor, o halde İYİ olan kazansın diyorum.
Ekleme Tarihi: 04 Şubat 2023 - Cumartesi

YÜZYILIN KARARINI O VERECEK

AKŞENER'İN EN ZOR SINAVI
Altılı masaya cumhurbaşkanı adayı aranadursun yüzyılın kararını bence İYİ Parti lideri Sayın Akşener verecek.
 
Cumhuriyetin 100. yılında yapılacak olan seçimler bence tarihi nitelikte olup, ya bu iktidara dur diyecekler ya da kaldıkları yerden muhalefet etmeye devam edecekler.
 
Aşağı tükürsen sakal yukarı tükürsen bıyık misali masanın en son kararı Meral Akşener'ın 2 dudağı arasında son bulacak.
 
CHP'liler ne kadar "Adayımız Kılıçdaroğlu" derse desinler İYİ Partili ne tavanın ne de tabanın kafasına CHP liderinin adaylığı tam anlamıyla yatmış değil.
 
Hal böyle olunca hem aday gecikiyor hem parti tabanları sabırsızlanıyor hem de Cumhur ittifakının ekmeğine yağ sürülüyor.
 
Akşener'e hak vermiyor değilim aslında, seçimler kaybedildiğinde muhalefet adına çok şey kaybedilecek ve suya yazı yazılmış olarak kalacak.
 
Hal böyle olunca ince eleyip sık dokunmak ve en iyi adayı bulup her seferinde "kazanacak aday" demenin altında yatan gerçek tam da burada yatıyor.
 
Benim izlenimlerim halen Akşener'in CHP liderinin adaylığını kabul etmeyeceği ve farklı bir isimle yola gideceği yönünde.
 
En favori isim ise Ekrem İmamoğlu olarak duruken, Mansur Yavaş ismini de yedekte tutuyor ve bu isimlerle ancak ve ancak Erdoğan'ı yeneceği görüşünü taşıyor.
 
Anketlerde bunlardan farklı sonuçlar çıkarmıyor ve her ankette İmamoğlu ve Yavaş ismi ön plana çıkıyor.
 
Akşener'in bu duruşu çoklu aday sistemiyle millet ittifakının seçimlere gitmesine neden olabilir de.
 
Bıçak sırtı bir durum ve tarihi nitelikte bir karar olunca işin rengi her geçen gün farklı bir hal alıyor.
 
Siyaset öyle bir şey ki aldığınız bir karar, vereceğiniz bir işaret sizi en dibe de vurdurur, zirveye de çıkarabilir.
 
Yazımın başlığında tarihi karar derken gelinen noktanın ne kadar önemli olduğuna işaret ediyor.
 
Öyle ya da böyle bir karar verilecek ve herkes verilen karar sonrası halkın sandıkta vereceği oylarla siyasette duracağı yeri belirleyecek.
 
Akşener kazansa da, kaybetse de yola devam eder ama CHP için olası bir yenilgi tüm dengeleri değiştirir ve parti içinde büyük bir kaos yaşanabilir.
 
Seçimlerin kazanılması halinde ise Türkiye bambaşka şeyleri de konuşuyor olabilir.
 
Yazarken bile olasılıkların hangi noktada bir sona ulaşacağını insan kestiremiyor.
 
İYİ olan kazansın demekten başka bir söz bulamıyor, o halde İYİ olan kazansın diyorum.
Yazıya ifade bırak !
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.