YILDIZ: ADALET İCİN MÜCADELE ETMEKTEN VAZGEÇMEYECEĞİM

Bafra Haber 03.04.2024 - 15:55, Güncelleme: 03.04.2024 - 15:57
 

YILDIZ: ADALET İCİN MÜCADELE ETMEKTEN VAZGEÇMEYECEĞİM

31 Mart seçimlerinde İYİ Parti Bafra Belediye Başkan adayı Hamdi Yıldız bir basın açıklaması yayınlayarak; "Adaletten ve adalet için mücadele etmekten vazgeçmeyeceğiz." dedi.
31 Mart seçimlerinin Bafra'da kanunlara uygun olarak yapılmadığını  ve millet iradesinin sandığa tam olarak yansıtılmadığını söyleyen Yıldız; "  Seçimlerde 4 büyük kanuna uymayan  durumlar ortaya çıkmıştır.  Bunların birincisi, oy pusulalarında yüksek seçim kurulu kesin aday listesinde yer almayan Memleket Partisi  oy pusulasında yer almıştır. 2. si Memleket Partisinin adayının amblemi altında DSP adayı yazılmıştır. Yüksek seçim kurulu kesinleşmiş listesine göre seçime girme hakkı bulunan DSP oy pusulasında yer almamıştır. Seçime girmemesine rağmen oy pusulasında Memleket Partisi'ne mühür basılarak verilen oylar birleştirilmiş sandık tutanaklarında oy pusulasında yer almayan DSP'ye yazılarak kanuna uymayan başka bir hata yapılmıştır." diye konuştu. Yıldız sozlerini şöyle tamamladı: "Seçimlerin yapılışı ve oy pusulalarının düzenlenmesi kanunla belirlenir. Kanunlara uyulmaması durumunda hiç bir şeye bakılmadan  seçimler yok hükmünde olmakta ve iptal edilerek yenilenmesi gerekmektedir. Kanunlara uymayan bir seçime asla müsade edilmemektedir. Ne yazık ki ilçe seçim kurunda oluşturulan heyet karar da 3'e 3  kalmıştır. İlçe seçim kurulu başkanımız ise kararın il seçim kurulu tarafından verilmesi düşüncesi içerisinde yer almıştır. İtirazımızı İl seçim kuruluna taşıyacağız. Gerekirse YSK ya başvuracağız."
31 Mart seçimlerinde İYİ Parti Bafra Belediye Başkan adayı Hamdi Yıldız bir basın açıklaması yayınlayarak; "Adaletten ve adalet için mücadele etmekten vazgeçmeyeceğiz." dedi.

31 Mart seçimlerinin Bafra'da kanunlara uygun olarak yapılmadığını  ve millet iradesinin sandığa tam olarak yansıtılmadığını söyleyen Yıldız; "  Seçimlerde 4 büyük kanuna uymayan  durumlar ortaya çıkmıştır.  Bunların birincisi, oy pusulalarında yüksek seçim kurulu kesin aday listesinde yer almayan Memleket Partisi  oy pusulasında yer almıştır. 2. si Memleket Partisinin adayının amblemi altında DSP adayı yazılmıştır. Yüksek seçim kurulu kesinleşmiş listesine göre seçime girme hakkı bulunan DSP oy pusulasında yer almamıştır. Seçime girmemesine rağmen oy pusulasında Memleket Partisi'ne mühür basılarak verilen oylar birleştirilmiş sandık tutanaklarında oy pusulasında yer almayan DSP'ye yazılarak kanuna uymayan başka bir hata yapılmıştır." diye konuştu.

Yıldız sozlerini şöyle tamamladı: "Seçimlerin yapılışı ve oy pusulalarının düzenlenmesi kanunla belirlenir. Kanunlara uyulmaması durumunda hiç bir şeye bakılmadan  seçimler yok hükmünde olmakta ve iptal edilerek yenilenmesi gerekmektedir. Kanunlara uymayan bir seçime asla müsade edilmemektedir. Ne yazık ki ilçe seçim kurunda oluşturulan heyet karar da 3'e 3  kalmıştır. İlçe seçim kurulu başkanımız ise kararın il seçim kurulu tarafından verilmesi düşüncesi içerisinde yer almıştır. İtirazımızı İl seçim kuruluna taşıyacağız. Gerekirse YSK ya başvuracağız."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.