Atakum'da Gezilecek Yerler

Samsun-Haber (SHA) - Samsun Haber Ajansı | 04.08.2022 - 22:18, Güncelleme: 24.10.2022 - 11:37
 

Atakum'da Gezilecek Yerler

Atakumda gezilecek yerler denilince aklımıza ilk başta ülkemizin en büyük ilçelerinden birisi olması aklımıza gelmelidir. Samsun ilimizin ilçesi olan Atakum yaşanılması güzel ve ferah olan bir ilçemizdir.
Atakum Sahil Yolu Samsun ilimizin ilçesi olan Atakum deniz kıyısında olmasıyla bilinir ve oldukça meşhur bir ilçemizdir. Atakum ilçesi uzun bir sahil yoluna sahiptir ve bu sahil yolu hem yayalara hem de araçlara açıktır. Sahil yolunda yapılabilecek aktiviteler; Plaj boyunca denize girebilmek Denize karşı olan kafe ve restoranlarda oturabilmek Bisiklet yolunda bisiklet kullanmak Sahil boyunca yürüyüş yapmak Karadeniz hırçın ve dalgalı olarak bilinmesine rağmen Atakum plajı biraz daha sakin bir denize sahiptir ve insanlar suçla havalarda burada çok rahat denize girebilirler. Havanın ani değişimleri olsa da plajda genellikle yazları sıcak hava ve dalgasız deniz hüküm sürer. Halk plajı olarak hizmet veren Atakum Belediyesi tarafından sürekli temizlenen ve hizmet veren bu plaj Samsun ilimizin ortasında olmasına rağmen hem yerel halk hem de buraya gelen kişiler tarafından sürekli tercih edilir. Atakum Belediyesi Seyir Tepesi Atakum ilçesinde mutlaka oturup zaman geçirilecek yerlerden birisi olan bu yer oldukça meşhurdur. Yüksek bir konumda olan burası şehri ve denizi yukarıdan en tepeden izleme keyfi sunar. Burada yerel halk genelde dışardan ziyaret gelen misafirlerini yemeğe buraya getirir ayrıca nişan ve düğün organizasyonları yapılan burada çoğu zaman aile yemekleri olur. Karadenizi tepeden izlemek burada oldukça keyiflidir. Atakum Amisos Tepesi Burası oldukça geniş bir alana sahip olup insanlar burada hem kafelerde oturup yiyip içerler hem de yeşillik alanlarda piknik yaparlar. Oldukça keyifli vakit geçirilen bu yer Samsun’da oldukça tercih edilir. Atakum ve Teleferik Atakum Belediyesi tepelerin başlangıç noktasından denize doğru teleferik hizmeti sunar ve bu teleferiğe binince yukardan aşağıya doğru denizin ve şehrin tadını çıkararak keyifli zaman geçirilir. Ucuz ücreti olan bu teleferik buraya gelen herkes tarafından oldukça tercih edilir. Atakum Sahili ve Gece Hayatı Atakum sahili akşamları oldukça hareketli olmakla beraber yerel halk ve dışardan gezmeye gelenler tarafından oldukça fazla tercih edilir. Buralarda bulunan kafeler, balık restorantları ve alkollü mekanlar hemen hemen her akşam oldukça doludur. Her kesime hitap eden bu ilçemiz oldukça meşhurdur. Polis ekipleri ve belediye tüm gün boyunca burada hizmet verip vatandaşların can ve mal güvenliğini en üst seviyede korur ve bu yönden de oldukça tercih edilir.
Atakumda gezilecek yerler denilince aklımıza ilk başta ülkemizin en büyük ilçelerinden birisi olması aklımıza gelmelidir. Samsun ilimizin ilçesi olan Atakum yaşanılması güzel ve ferah olan bir ilçemizdir.

Atakum Sahil Yolu

Samsun ilimizin ilçesi olan Atakum deniz kıyısında olmasıyla bilinir ve oldukça meşhur bir ilçemizdir. Atakum ilçesi uzun bir sahil yoluna sahiptir ve bu sahil yolu hem yayalara hem de araçlara açıktır. Sahil yolunda yapılabilecek aktiviteler;

  • Plaj boyunca denize girebilmek
  • Denize karşı olan kafe ve restoranlarda oturabilmek
  • Bisiklet yolunda bisiklet kullanmak
  • Sahil boyunca yürüyüş yapmak

Karadeniz hırçın ve dalgalı olarak bilinmesine rağmen Atakum plajı biraz daha sakin bir denize sahiptir ve insanlar suçla havalarda burada çok rahat denize girebilirler. Havanın ani değişimleri olsa da plajda genellikle yazları sıcak hava ve dalgasız deniz hüküm sürer.

Halk plajı olarak hizmet veren Atakum Belediyesi tarafından sürekli temizlenen ve hizmet veren bu plaj Samsun ilimizin ortasında olmasına rağmen hem yerel halk hem de buraya gelen kişiler tarafından sürekli tercih edilir.

Atakum Belediyesi Seyir Tepesi

Atakum ilçesinde mutlaka oturup zaman geçirilecek yerlerden birisi olan bu yer oldukça meşhurdur. Yüksek bir konumda olan burası şehri ve denizi yukarıdan en tepeden izleme keyfi sunar. Burada yerel halk genelde dışardan ziyaret gelen misafirlerini yemeğe buraya getirir ayrıca nişan ve düğün organizasyonları yapılan burada çoğu zaman aile yemekleri olur. Karadenizi tepeden izlemek burada oldukça keyiflidir.

Atakum Amisos Tepesi

Burası oldukça geniş bir alana sahip olup insanlar burada hem kafelerde oturup yiyip içerler hem de yeşillik alanlarda piknik yaparlar. Oldukça keyifli vakit geçirilen bu yer Samsun’da oldukça tercih edilir.

Atakum ve Teleferik

Atakum Belediyesi tepelerin başlangıç noktasından denize doğru teleferik hizmeti sunar ve bu teleferiğe binince yukardan aşağıya doğru denizin ve şehrin tadını çıkararak keyifli zaman geçirilir. Ucuz ücreti olan bu teleferik buraya gelen herkes tarafından oldukça tercih edilir.

Atakum Sahili ve Gece Hayatı

Atakum sahili akşamları oldukça hareketli olmakla beraber yerel halk ve dışardan gezmeye gelenler tarafından oldukça fazla tercih edilir. Buralarda bulunan kafeler, balık restorantları ve alkollü mekanlar hemen hemen her akşam oldukça doludur. Her kesime hitap eden bu ilçemiz oldukça meşhurdur. Polis ekipleri ve belediye tüm gün boyunca burada hizmet verip vatandaşların can ve mal güvenliğini en üst seviyede korur ve bu yönden de oldukça tercih edilir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.