Fink: Net pozisyonlara giren taraf bizdik
Fink: Net pozisyonlara giren taraf bizdik
Samsunspor Teknik Direktörü Thorsten Fink, Ziraat Türkiye Kupası 4. maçında Hesap.com Antalyaspor’u 2-0 mağlup ettiğimiz karşılaşmanın ardından açıklamalarda bulundu.
Thorsten Fink, “Bugün iki takım da formasyon anlamında bazı değişikliklerle sahaya çıktı. Buna rağmen oyuncularımın sahada ortaya koyduğu performans bence oldukça iyiydi. İlk yarıda yakaladığımız önemli fırsatlar vardı. İkinci yarıda da pozisyon üretmeye devam ettik. Golü bulana kadar iyi bir oyun sergiledik, golün ardından ise sahada yapmak istediklerimizi daha fazla uygulamaya başladık” dedi.
İlk yarıda kaçırılan penaltıya rağmen oyunun kontrolünün büyük bölümünde kendilerinde olduğunu vurgulayan Fink, “Bir penaltı kaçırdık ancak buna rağmen maçın genelinde topa daha fazla sahip olan ve daha net pozisyonlara giren taraf bizdik. Rakibimize zaman zaman küçük fırsatlar verdik ama genel tabloya baktığımızda galibiyeti hak eden tarafın biz olduğumuzu düşünüyorum” ifadelerini kullandı.
Takımın savunma performansına da değinen Fink, “Takımımın ortaya koyduğu performans beni çok mutlu etti. Beş maçtır gol yemeden sahadan ayrılıyoruz. Bu durum hem takımın özgüveni hem de savunma organizasyonumuz açısından çok önemli. Kalecimiz ve savunma hattımız başta olmak üzere defansif anlamda doğru işler yaptığımızı gösteriyor. Üst üste beşinci karşılaşmayı gol yemeden tamamlamak bizim için gerçekten çok değerli” diye konuştu.