Samsun Rizeliler Kültür ve Dayanışma Derneği'nden Anlamlı Buluşma
Samsun Rizeliler Kültür ve Dayanışma Derneği'nden Anlamlı Buluşma
Samsun Rizeliler Derneği üyeleri kahvaltıda bir araya geldi. Rizelilerin buluşmasına MHP İl Başkanı Burhan Mucur ve yardımcısı Şenol Ölmez de katıldı.Samsun Rizeliler Kültür ve Dayanışma Derneği, dernek merkezinde geleneksel kahvaltı programı düzenledi. Samsun'un kalbi Cumhuriyet Meydanı'ndaki dernek lokali, Rizeli hemşehrilerin yoğun katılımıyla renkli görüntülere sahne oldu.
Kahvaltı programına Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Samsun İl Başkanı Burhan Mucur ve İl Başkan Yardımcısı Şenol Ölmez de katılarak dernek üyeleriyle bir araya geldi.
Dernek Başkanı Av. Sultan Murat Şahsi: "Dayanışmayı Büyüteceğiz"
Samsun Rizeliler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Av. Sultan Murat Şahsi, etkinliğin açılış konuşmasını yaptı. Şahsi, Samsun'da yaşayan Rizelilerin dayanışma ruhunu güçlendirmek amacıyla bu tür buluşmalara daha sık imza atacaklarını belirtti.
"Hemşehrilik bağları, yalnızca memleket hasretini gidermek için değil; aynı zamanda sosyal hayatta dayanışmayı artırmak, sorunları birlikte çözmek ve kültürel değerlerimizi yaşatmak için de çok kıymetli. Samsun'da yaşayan Rizeli kardeşlerimiz olarak birbirimize destek olmayı, ortak ihtiyaçlarımızı konuşmayı ve birlikte üretmeyi hedefliyoruz."
Başkan Şahsi, derneğin önümüzdeki dönemde gençlik çalışmaları, kültürel geziler ve mesleki dayanışma projeleriyle daha aktif olacağını da sözlerine ekledi.
MHP İl Başkanı Burhan Mucur: "Rizeli Dostlarımın Yeri Bende Apayrı"
Kahvaltıda konuşan MHP Samsun İl Başkanı Burhan Mucur, Rizeli vatandaşların Samsun'un sosyal dokusuna sağladığı katkıya dikkat çekti. Mucur, şunları söyledi:
"Hayatım boyunca tanıdığım Rizeli kardeşlerimin bende çok özel bir yeri vardır. Çalışkanlıkları, samimiyetleri ve memleket sevdaları hepimiz için örnek olmuştur. Hemşehri derneklerinin bulundukları kente kattığı renk ve dayanışma kültürü, toplumsal barışın da temel taşlarındandır. Dernek yönetimine ve tüm üyelere çalışmalarında başarılar diliyorum."
Mucur, konuşmasının ardından dernek üyeleriyle sohbet ederek memleket meselelerini dinledi.
Zeki Meteoğlu: "Rizeli Kardeşlerimle Omuz Omuza Olmaktan Gurur Duyuyorum"
Kahvaltıya katılan Atakum Belediyesi eski Özel Kalem Müdürü ve sigortacı Zeki Meteoğlu, dernek çalışmalarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Samsun Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Yazıcı ile koyu sohbet eden Meteoğlu, şu ifadeleri kullandı:
"Uzun yıllardır Samsun'da yaşıyorum. Rizeli kardeşlerimiz bu kentin ticaretinden sanatına, esnafından bürokrasisine kadar her alanda emek veriyor. Bugün burada onlarla omuz omuza olmak, bu dayanışmaya tanıklık etmek benim için ayrı bir gurur. Dernek Başkanımız Av. Sultan Murat Şahsi'nin öncülüğünde yapılan çalışmalar, sadece Rize kültürünü yaşatmakla kalmıyor, aynı zamanda Samsun'un sosyal dokusuna da çok değerli katkılar sunuyor."
Meteoğlu, derneğin özellikle gençlere yönelik burs ve kariyer danışmanlığı projelerini takdirle karşıladığını da sözlerine ekledi.
Mehmet Yazıcı: "Bu Buluşmalar, Kentin Nabzını Tutmak İçin Çok Kıymetli"
Uzun yıllar ulusal ve yerel basında hizmet veren, Samsun Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve aynı zamanda Rizeliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği üyesi Mehmet Yazıcı da kahvaltıya katılarak hemşehrileriyle bir araya geldi. Yazıcı, duygu ve düşüncelerini şu sözlerle paylaştı:"Bir Rizeli olarak bu buluşmanın parçası olmaktan büyük gurur duydum. Hemşehri dernekleri, bizim için yalnızca birer sosyal kulüp değil; aynı zamanda kültürel mirasımızı gelecek nesillere aktarmak için birer köprüdür. Bugün bu masada siyaseti, iş dünyasını, basını ve sivil toplumu bir arada görmek beni ziyadesiyle memnun etti. Dayanışma ne kadar güçlü olursa, kent o kadar dirençli olur. Bu buluşmalar, Samsun'un nabzını tutmak için de çok kıymetli. Başta Başkan Av. Sultan Murat Şahsi olmak üzere, katılımcılara ve emeği geçenlere yürekten teşekkür ederim."
Kahvaltıdan Kareler ve Sıcak Sohbetler
Yoğun ilginin yaşandığı programda dernek üyeleri, hemşehrilik hasretini gidermenin yanı sıra kent gündemine dair fikir alışverişinde de bulundu.
Önümüzdeki Etkinlik Takvimi
Dernek Başkanı Av. Sultan Murat Şahsi, Ağustos ayı sonunda Rize kültür gecesi ve halk konseri düzenleneceğini; Eylül ayında ise meslek odaları iş birliğiyle Rizeli girişimciler için iş geliştirme toplantısı planlandığını duyurdu.
