cevat oncu
Azra Buse Yılmaz
Köşe Yazarı
Azra Buse Yılmaz
 

Kriptocoin Yatırımı Nereden Yapılır?

Genelde yatırımcıların üzerinde çok düşünmediği ancak yatırım esnasında en çok dikkat edilmesi ve üstüne düşülmesi gereken konu hangi kripto borsasının kullanılacağıdır.   Önde Gelen Kripto Borsaları Nelerdir? Başlıca güvenilir kripto para borsaları şu şekildedir; Binance, BtcTurk, Coinbase, Paribu En yaygın olan kripto para borsası ise açık ara farkla Binance olduğu görülmektedir. Çünkü Binance'in yatırımcı sayısının daha çok olması, işlem hacmi bakımından diğer rakiplerinden önde olması ve piyasadaki birçok kripto para türünü destekliyor oluşu irili ufaklı birçok yatırımcı için büyük bir artıdır.   Bitcoin ve Kripto Para Piyasasına Nasıl Yatırım Yapılır? Bitcoin ve kripto para yatırımı yapılabilmesi için ilk öncelik bir kripto para borsasına kayıt olunmalıdır. Bu işlemin hemen ardından kayıt olduğunuz kripto para borsasına istediğiniz ölçüde nakit transferi yapıp hesabınıza bakiye aktarmanız gerekir. Ardından hesabınızdaki TL'leri kullanarak yatırım yapabilirsiniz.  Fakat işlemler bunlarla sınırlı kalmıyor. Kripto dünyasında yatırım yapmak karmaşık ve üzerinde titizlikle durulması gereken birçok konuyu da içine almaktadır. Çünkü alışılmışın çok ötesinde bir araç olması sebebiyle derin bir teknik analiz ve inceleme gerektirir.   Kripto Paralara Yatırım Yapmanın Risk Düzeyi Nedir? Kripto piyasası kolay kolay tahmin edilememekle birlikte iflas ettirdiği gibi milyoner de yaratmaktadır. Herhangi bir araca yatırım yapmanın nesnel anlamda risksiz bir yolu yoktur. Bu işte ne kadar yatırım yapacaksanız aynı oranda kaybetmeyi göze alıyorsunuz demektir. Bu riski göz önüne alarak kripto para piyasasına girmeden önce yatırımınızın seviyesini planlamanız gerekir. Yatırımcıların bu riske girmeden önce sistemi tüm detayları ile masaya yatırmalıdır.   Kriptocoin Birimlerine Yatırım Yapmak İçin En Uygun Ve En İyi Zaman Hangisidir? Bitcoin, etherium gibi kripto para çeşitleri, gün içerisinde sıklıkla fiyatlanmada dalgalanmalara maruz kalabilir. Birçok yatırım türünde olduğu gibi birtakım belirsizliklere ve fırsatları kaçırma endişesine sebep olmaktadır. Fiyatlarda dalgalanmalar yaşandığı vakitlerde fiyat düşük olduğunda alım yapılır, fiyat yükselişe geçtiğinde ise satış yapılır. Bu yöntem uygulaması kolay bir iş değildir. Bu sebepten dolayı yatırımcıların çoğunluğu ODM (ortalama dolar maliyeti) adlı bir stratejiyi benimserler. Bu şekilde kripto para birimleri, hisse senedi, temettü veya altın gibi bir yatırım aracına sistemli ve düzenli aralıklarla yatırımcıyı üzmeyecek miktarda yatırımlarla dalgalanmanın etkisi azaltılabilir. ODM, bir yatırımcı yaptığı yatırımların uzun süreçte değer kazanacağını ayrıca o noktaya gelene kadar aralarda fiyat dalgalanmaları olacağına inandığı anda doğru tercih olabilir.
Ekleme Tarihi: 03 Ekim 2022 - Pazartesi

Kriptocoin Yatırımı Nereden Yapılır?

Genelde yatırımcıların üzerinde çok düşünmediği ancak yatırım esnasında en çok dikkat edilmesi ve üstüne düşülmesi gereken konu hangi kripto borsasının kullanılacağıdır.
 
Önde Gelen Kripto Borsaları Nelerdir?
Başlıca güvenilir kripto para borsaları şu şekildedir; Binance, BtcTurk, Coinbase, Paribu En yaygın olan kripto para borsası ise açık ara farkla Binance olduğu görülmektedir. Çünkü Binance'in yatırımcı sayısının daha çok olması, işlem hacmi bakımından diğer rakiplerinden önde olması ve piyasadaki birçok kripto para türünü destekliyor oluşu irili ufaklı birçok yatırımcı için büyük bir artıdır.
 
Bitcoin ve Kripto Para Piyasasına Nasıl Yatırım Yapılır?
Bitcoin ve kripto para yatırımı yapılabilmesi için ilk öncelik bir kripto para borsasına kayıt olunmalıdır. Bu işlemin hemen ardından kayıt olduğunuz kripto para borsasına istediğiniz ölçüde nakit transferi yapıp hesabınıza bakiye aktarmanız gerekir. Ardından hesabınızdaki TL'leri kullanarak yatırım yapabilirsiniz. 
Fakat işlemler bunlarla sınırlı kalmıyor. Kripto dünyasında yatırım yapmak karmaşık ve üzerinde titizlikle durulması gereken birçok konuyu da içine almaktadır. Çünkü alışılmışın çok ötesinde bir araç olması sebebiyle derin bir teknik analiz ve inceleme gerektirir.
 
Kripto Paralara Yatırım Yapmanın Risk Düzeyi Nedir?
Kripto piyasası kolay kolay tahmin edilememekle birlikte iflas ettirdiği gibi milyoner de yaratmaktadır. Herhangi bir araca yatırım yapmanın nesnel anlamda risksiz bir yolu yoktur. Bu işte ne kadar yatırım yapacaksanız aynı oranda kaybetmeyi göze alıyorsunuz demektir. Bu riski göz önüne alarak kripto para piyasasına girmeden önce yatırımınızın seviyesini planlamanız gerekir. Yatırımcıların bu riske girmeden önce sistemi tüm detayları ile masaya yatırmalıdır.
 
Kriptocoin Birimlerine Yatırım Yapmak İçin En Uygun Ve En İyi Zaman Hangisidir?
Bitcoin, etherium gibi kripto para çeşitleri, gün içerisinde sıklıkla fiyatlanmada dalgalanmalara maruz kalabilir. Birçok yatırım türünde olduğu gibi birtakım belirsizliklere ve fırsatları kaçırma endişesine sebep olmaktadır. Fiyatlarda dalgalanmalar yaşandığı vakitlerde fiyat düşük olduğunda alım yapılır, fiyat yükselişe geçtiğinde ise satış yapılır.
Bu yöntem uygulaması kolay bir iş değildir. Bu sebepten dolayı yatırımcıların çoğunluğu ODM (ortalama dolar maliyeti) adlı bir stratejiyi benimserler. Bu şekilde kripto para birimleri, hisse senedi, temettü veya altın gibi bir yatırım aracına sistemli ve düzenli aralıklarla yatırımcıyı üzmeyecek miktarda yatırımlarla dalgalanmanın etkisi azaltılabilir.
ODM, bir yatırımcı yaptığı yatırımların uzun süreçte değer kazanacağını ayrıca o noktaya gelene kadar aralarda fiyat dalgalanmaları olacağına inandığı anda doğru tercih olabilir.
Yazıya ifade bırak !
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.