Çağatay Durmuş
Köşe Yazarı
Çağatay Durmuş
 

BAFRA İL OLMAYI HAK EDİYOR, ARTIK HAREKETE GEÇME ZAMANI!

Bu yazıyı bir Bafralı olarak kaleme alıyorum. Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli'nin “100 İl, 1000 İlçe” projesine ilişkin açıklamalarının medyada yeniden gündeme gelmesi, Bafra'nın yıllardır gerçekleşmeyi bekleyen il olma hayalini yeniden hatırlattı. Aslında Bafra için bu mesele yeni değil. 1991 yılında dönemin DYP Genel Başkanı Süleyman Demirel, Bafra'nın il olacağı yönünde söz vermişti. O gün Bafralıların yüreğinde büyük bir umut doğmuştu. Aradan tam 35 yıl geçti. Siyasetçiler değişti, hükümetler değişti, Bafra büyüdü, gelişti. Ancak geçmişte verilen il olma sözü bugüne kadar karşılık bulmadı. Bafra'nın yıllardır karşılıksız kalan bu beklentisi artık yeniden ve ciddi biçimde değerlendirilmelidir. İşte tam da bu noktada MHP Bafra İlçe Başkanına önemli bir görev düştüğünü düşünüyorum. Sayın Devlet Bahçeli'nin ortaya koyduğu proje, Bafra açısından önemli bir fırsattır. MHP Bafra İlçe Başkanı, ilçenin geçmişte il olma konusunda yaşadığı süreci, verilen sözleri ve bugünkü ekonomik potansiyelini kapsayan özel bir rapor hazırlayarak doğrudan Sayın Bahçeli'ye sunmalıdır. Bu raporda Bafra'nın tarımı, sanayisi, ticareti, nüfusu, ulaşım imkanları ve bölgesel önemi somut verilerle anlatılmalıdır. Özellikle geçmişte verilen sözlerin karşılıksız kaldığı ve Bafra halkının yıllardır bu beklentiyi taşıdığı Genel Başkana açıkça ifade edilmelidir. Ancak bu mesele yalnızca MHP'nin meselesi değildir. Bafra'nın geleceği söz konusu olduğunda bütün siyasi partiler aynı masada buluşabilmelidir. AK Parti, CHP, MHP, İYİ Parti, Yeni Parti   ve diğer siyasi partilerin temsilcileri ortak bir tavır geliştirmelidir. Bafra Ticaret ve Sanayi Odası, Ticaret Borsası, Ziraat Odası, esnaf odaları, iş insanları, muhtarlar ve sivil toplum kuruluşları da bu sürecin içerisinde yer almalıdır. Bafra Belediyesi öncülüğünde ya da bütün kurumların ortak katılımıyla geniş kapsamlı bir toplantı düzenlenebilir. Hazırlanacak ortak dosyayla Bafra'nın il olma talebi Ankara'nın gündemine taşınabilir. Burada önemli olan kimin öncülük ettiği değil, Bafra adına neyin başarıldığıdır. Kimse bu meseleyi siyasi bir yarışa dönüştürmemeli, kimse de sorumluluğu başkasının üzerine bırakmamalıdır. Biz Samsun'a karşı bir mücadele vermiyoruz. Samsun bizim şehrimiz, Bafra bizim memleketimiz. İstediğimiz, Bafra'nın sahip olduğu imkanların ve yıllardır süregelen beklentisinin adil biçimde değerlendirilmesidir. Bir Bafralı olarak beklentim açık. Siyasetçilerimiz, oda başkanlarımız, sivil toplum temsilcilerimiz ve bütün Bafralılar bu konuyu birkaç günlük sosyal medya gündemi olmaktan çıkarmalıdır. Çünkü yarın çocuklarımız bize, “Bafra'nın il olması yeniden gündeme geldiğinde siz ne yaptınız?” diye sorduğunda verebileceğimiz bir cevabımız olmalıdır. Bafra yıllardır verilen sözleri unutmadı. Şimdi o sözleri hatırlatmanın, ortak hareket etmenin ve Bafra'nın sesini Ankara'ya duyurmanın zamanıdır.
Ekleme Tarihi: 02 Kasım 2026 -Pazartesi

BAFRA İL OLMAYI HAK EDİYOR, ARTIK HAREKETE GEÇME ZAMANI!

Bu yazıyı bir Bafralı olarak kaleme alıyorum.

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli'nin “100 İl, 1000 İlçe” projesine ilişkin açıklamalarının medyada yeniden gündeme gelmesi, Bafra'nın yıllardır gerçekleşmeyi bekleyen il olma hayalini yeniden hatırlattı.

Aslında Bafra için bu mesele yeni değil.

1991 yılında dönemin DYP Genel Başkanı Süleyman Demirel, Bafra'nın il olacağı yönünde söz vermişti. O gün Bafralıların yüreğinde büyük bir umut doğmuştu.

Aradan tam 35 yıl geçti.

Siyasetçiler değişti, hükümetler değişti, Bafra büyüdü, gelişti. Ancak geçmişte verilen il olma sözü bugüne kadar karşılık bulmadı.

Bafra'nın yıllardır karşılıksız kalan bu beklentisi artık yeniden ve ciddi biçimde değerlendirilmelidir.

İşte tam da bu noktada MHP Bafra İlçe Başkanına önemli bir görev düştüğünü düşünüyorum.

Sayın Devlet Bahçeli'nin ortaya koyduğu proje, Bafra açısından önemli bir fırsattır. MHP Bafra İlçe Başkanı, ilçenin geçmişte il olma konusunda yaşadığı süreci, verilen sözleri ve bugünkü ekonomik potansiyelini kapsayan özel bir rapor hazırlayarak doğrudan Sayın Bahçeli'ye sunmalıdır.

Bu raporda Bafra'nın tarımı, sanayisi, ticareti, nüfusu, ulaşım imkanları ve bölgesel önemi somut verilerle anlatılmalıdır.

Özellikle geçmişte verilen sözlerin karşılıksız kaldığı ve Bafra halkının yıllardır bu beklentiyi taşıdığı Genel Başkana açıkça ifade edilmelidir.

Ancak bu mesele yalnızca MHP'nin meselesi değildir.

Bafra'nın geleceği söz konusu olduğunda bütün siyasi partiler aynı masada buluşabilmelidir.

AK Parti, CHP, MHP, İYİ Parti, Yeni Parti   ve diğer siyasi partilerin temsilcileri ortak bir tavır geliştirmelidir.

Bafra Ticaret ve Sanayi Odası, Ticaret Borsası, Ziraat Odası, esnaf odaları, iş insanları, muhtarlar ve sivil toplum kuruluşları da bu sürecin içerisinde yer almalıdır.

Bafra Belediyesi öncülüğünde ya da bütün kurumların ortak katılımıyla geniş kapsamlı bir toplantı düzenlenebilir. Hazırlanacak ortak dosyayla Bafra'nın il olma talebi Ankara'nın gündemine taşınabilir.

Burada önemli olan kimin öncülük ettiği değil, Bafra adına neyin başarıldığıdır.

Kimse bu meseleyi siyasi bir yarışa dönüştürmemeli, kimse de sorumluluğu başkasının üzerine bırakmamalıdır.

Biz Samsun'a karşı bir mücadele vermiyoruz. Samsun bizim şehrimiz, Bafra bizim memleketimiz. İstediğimiz, Bafra'nın sahip olduğu imkanların ve yıllardır süregelen beklentisinin adil biçimde değerlendirilmesidir.

Bir Bafralı olarak beklentim açık.

Siyasetçilerimiz, oda başkanlarımız, sivil toplum temsilcilerimiz ve bütün Bafralılar bu konuyu birkaç günlük sosyal medya gündemi olmaktan çıkarmalıdır.

Çünkü yarın çocuklarımız bize, “Bafra'nın il olması yeniden gündeme geldiğinde siz ne yaptınız?” diye sorduğunda verebileceğimiz bir cevabımız olmalıdır.

Bafra yıllardır verilen sözleri unutmadı. Şimdi o sözleri hatırlatmanın, ortak hareket etmenin ve Bafra'nın sesini Ankara'ya duyurmanın zamanıdır.

Yazıya ifade bırak !
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.