cevat oncu
Cengiz Şener
Köşe Yazarı
Cengiz Şener
 

İnternet Altyapısından Alınan İyi Hizmetler

İçinde bulunduğumuz çağda internet vazgeçilmez oldu. Neredeyse her işimizi internet aracılığıyla yapmaya başladık. İnternetin hayatımıza kattığı kolaylıklar ve avantajlar saymakla bitmez. Fakat bu durum internetten hakkıyla yararlanmayı bilen insanlar için daha uygundur. Çünkü internetin sağladığı bu kolaylıkları sadece sosyal medya kullanmak ya da oyun oynamak için kullanan insanlar için internet sadece zaman alan, insanın beynini boş yere yoran bir araçtan başka hiçbir şey değildir. Öte yandan internetin doğru kullanımıyla insan kendisine çok şey katar. Bu konuda verilecek bazı önemli tavsiyeler aşağıdaki gibidir: Bilgi Almak Bilgi çağında yaşamaktayız ve bilmek istediğimiz her bilgiye kolayca ulaşabileceğimiz bir altyapı var: ‘İnternet’. İnternet ile her bilgiye ulaşabilir, herhangi bir konu hakkında birçok kaynağa kolayca ulaşabiliriz. Tabi ki bilgi edinmeye çalışırken ansiklopedi karıştırmanın verdiği haz başkadır. Ancak internetin hızlı ve pratik oluşu insana daha cazip gelmektedir. Çeşitli Konularda Ders İmkanı Yakın zamanda tüm bilgileri bize sadece okul ve ekstra olarak gittiğimiz dershaneler vermekteydi. Ancak şimdi eksiğimiz olan herhangi bir derste veya konuda internet üzerinde birçok video ders ve kaynak bulabiliyoruz. Bu konuda belli bir ücretle abone olup derslere ulaşabileceğimiz kaynaklar yanında, ücretsiz olarak sunulan kaynaklara da erişebiliriz. Dil Öğrenme İnternetin sunduğu imkanlarla dil alanında da çalışmalarımızı gerçekleştirebiliriz. Bu konuda çok iyi hazırlanmış uygulamalar bulunmaktadır (busuu, memrise gibi). Bunun dışında YouTube üzerinden çok iyi videolar yayınlanmaktadır. Bir dil hocasına ihtiyaç duymadan dil öğrenmek bu hizmetlerle gerçekten mümkün hale geliyor. Aynı zamanda hangi dili öğrenmek istiyorsanız o dilde çekilmiş film veya dizileri takip ederek dil öğreniminize katkıda bulunabilirsiniz. Kişisel Gelişim İnternet üzerinde kişisel gelişime katkı sağlayacak birçok kaynak bulabilirsiniz. Bunlar videolar, dergiler ve bu konuda yazılmış çeşitli makaleler olabilir. Bu tür kaynaklar internette çokça bulunmaktadır ve ücretsiz olarak birçoğundan yararlanılabilir. İnternetin çok daha fazla sağladığı kolaylık mevcuttur. Bu sayılanlar çok daha az ve geneldir. Unutulmaması gereken şey şudur: Evet internet sayısız hizmet sunar ancak doğru yer ve zamanda kullanıldığında.
Ekleme Tarihi: 19 Ekim 2021 - Salı

İnternet Altyapısından Alınan İyi Hizmetler

İçinde bulunduğumuz çağda internet vazgeçilmez oldu. Neredeyse her işimizi internet aracılığıyla yapmaya başladık. İnternetin hayatımıza kattığı kolaylıklar ve avantajlar saymakla bitmez. Fakat bu durum internetten hakkıyla yararlanmayı bilen insanlar için daha uygundur.

Çünkü internetin sağladığı bu kolaylıkları sadece sosyal medya kullanmak ya da oyun oynamak için kullanan insanlar için internet sadece zaman alan, insanın beynini boş yere yoran bir araçtan başka hiçbir şey değildir. Öte yandan internetin doğru kullanımıyla insan kendisine çok şey katar. Bu konuda verilecek bazı önemli tavsiyeler aşağıdaki gibidir:

Bilgi Almak

Bilgi çağında yaşamaktayız ve bilmek istediğimiz her bilgiye kolayca ulaşabileceğimiz bir altyapı var: ‘İnternet’. İnternet ile her bilgiye ulaşabilir, herhangi bir konu hakkında birçok kaynağa kolayca ulaşabiliriz. Tabi ki bilgi edinmeye çalışırken ansiklopedi karıştırmanın verdiği haz başkadır. Ancak internetin hızlı ve pratik oluşu insana daha cazip gelmektedir.

Çeşitli Konularda Ders İmkanı

Yakın zamanda tüm bilgileri bize sadece okul ve ekstra olarak gittiğimiz dershaneler vermekteydi. Ancak şimdi eksiğimiz olan herhangi bir derste veya konuda internet üzerinde birçok video ders ve kaynak bulabiliyoruz. Bu konuda belli bir ücretle abone olup derslere ulaşabileceğimiz kaynaklar yanında, ücretsiz olarak sunulan kaynaklara da erişebiliriz.

Dil Öğrenme

İnternetin sunduğu imkanlarla dil alanında da çalışmalarımızı gerçekleştirebiliriz. Bu konuda çok iyi hazırlanmış uygulamalar bulunmaktadır (busuu, memrise gibi). Bunun dışında YouTube üzerinden çok iyi videolar yayınlanmaktadır. Bir dil hocasına ihtiyaç duymadan dil öğrenmek bu hizmetlerle gerçekten mümkün hale geliyor. Aynı zamanda hangi dili öğrenmek istiyorsanız o dilde çekilmiş film veya dizileri takip ederek dil öğreniminize katkıda bulunabilirsiniz.

Kişisel Gelişim

İnternet üzerinde kişisel gelişime katkı sağlayacak birçok kaynak bulabilirsiniz. Bunlar videolar, dergiler ve bu konuda yazılmış çeşitli makaleler olabilir. Bu tür kaynaklar internette çokça bulunmaktadır ve ücretsiz olarak birçoğundan yararlanılabilir. İnternetin çok daha fazla sağladığı kolaylık mevcuttur. Bu sayılanlar çok daha az ve geneldir. Unutulmaması gereken şey şudur: Evet internet sayısız hizmet sunar ancak doğru yer ve zamanda kullanıldığında.

Yazıya ifade bırak !
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.