Ünsal Tonyaloğlu
Köşe Yazarı
Ünsal Tonyaloğlu
 

AK PARTİ'NİN HATA YAPMA ŞANSI YOK!

Şurada seçimlere ne kaldı ki, sen de 2 ay ben diyeyim 65 gün. AK Parti büyükşehir belediye başkanını açıkladı ancak ilçe belediye başkan adaylarının oldukça gecikmiş olması sinirleri iyice gerdi. Hal böyle olunca tüm aday adayları beklemeye koyuldu.  Sessiz bekleyiş şimdilik sürmüş olsa da pandoranın kutusu adaylar açıklandıktan sonra kopacak. Dile kolay 96 aday adayı ile yarışa giren AK Parti her ne kadar saha da ağırlıklı görünse de kırgınlıkların, küslüklerin olacağını adaylar belli olduktan sonra herkes biliyor. Yeniden Refah Partisi 2 ilçede adayını açıklamış durumda. İYİ Parti ise bazı ilçelerde henüz adaylarını açıklamadı. Bu durum bize şunu gösteriyor. Bu partiler AK Parti içinde güçlü olup ama aday gösterilmeyen isimlerin bu partiler tarafından pusu da beklenildiği gerçeğini ortaya koyuyor. Siyaset bu ya. Her siyasi parti seçimleri kazanmak adına yarışa girer. Kimse girdiği seçimi kaybetmek istemez. Bu yüzden AK Parti'nin aday belirleme stratejisini ortaya iyi koyması gerekiyor. Ben AK Parti'de temayülden nağmelere hiç inanan biri değilim. O işler tamamen teşkilatı diri tutmak ve bütün adayları sahaya sürmek adına yapılan partinin gösterişinden öteye gitmez. Hani bir düşünür demiş ya "Sosis ve siyaset halkın gözü önünde yapılmaz" diye.  Ben de diyorum ki adaylar tamamen teşkilatın içinde ve o mevkinin en üstündeki siyasetçi ile kapalı kapılar ardında yapılan bir istişarenin tezahürü olarak toplumun karşısına çıkarılıyor. Adaylar açıklandığında bu durumu daha net bir şekilde göreceğiz. İnce eleyip sık dokuma  palavralarına aday adayları bile artık inanmıyor. Pabuç bu seçimlerde çok pahalı. Muhalefet inanın bu kadar dağınık olmamış olsa AK Parti rahat olamazdı. Buna rağmen Samsun'da çok zor bir seçim geçecek ve Samsun kıran kırana bir yarışa sahne olacaktır.  İlkadım, Atakum, Tekkeköy, Bafra, Salıpazarı, Yakakent, 19 Mayıs ve Alaçam'da müthiş bir seçim yarışı bizi bekliyor. Diğer ilçelerde nispeten AK Parti ağırlıklı bir seçim  görmek mümkün olabilecek. Büyükşehirde geçen dönem 200 bin oy kaybedilerek seçim alınmış ve oyların dip yaptığı bir seçim olarak tarihe geçmişti. AK Parti'nin kalesi denilen Samsun 30 büyükşehir içinde sonuncu sıraya yerleşmişti. Bu bize bir veri ortaya koyarken, AK Parti adayının bu dönem değiştirilmiş olmasının en büyük gerekçesinin bu olduğunu düşünüyorum. Büyükşehirde yarış olacak. Kim alır bilmem ama her aday güçlü ve kazanmak için yola çıkmış durumda. Samsun bu dönem çok şeylere gebe bir seçim yaşayacak. Kazananı alkışlarız elbette.  Bu onların oynadığı bizlerin ise seyrettiği ve yorumladığı bir seçim. Kim kaybeder Kim kazanır bize ne...
Ekleme Tarihi: 28 Ocak 2024 - Pazar

AK PARTİ'NİN HATA YAPMA ŞANSI YOK!

Şurada seçimlere ne kaldı ki, sen de 2 ay ben diyeyim 65 gün.

AK Parti büyükşehir belediye başkanını açıkladı ancak ilçe belediye başkan adaylarının oldukça gecikmiş olması sinirleri iyice gerdi.

Hal böyle olunca tüm aday adayları beklemeye koyuldu.  Sessiz bekleyiş şimdilik sürmüş olsa da pandoranın kutusu adaylar açıklandıktan sonra kopacak.

Dile kolay 96 aday adayı ile yarışa giren AK Parti her ne kadar saha da ağırlıklı görünse de kırgınlıkların, küslüklerin olacağını adaylar belli olduktan sonra herkes biliyor.

Yeniden Refah Partisi 2 ilçede adayını açıklamış durumda. İYİ Parti ise bazı ilçelerde henüz adaylarını açıklamadı.

Bu durum bize şunu gösteriyor. Bu partiler AK Parti içinde güçlü olup ama aday gösterilmeyen isimlerin bu partiler tarafından pusu da beklenildiği gerçeğini ortaya koyuyor.

Siyaset bu ya. Her siyasi parti seçimleri kazanmak adına yarışa girer. Kimse girdiği seçimi kaybetmek istemez.

Bu yüzden AK Parti'nin aday belirleme stratejisini ortaya iyi koyması gerekiyor.

Ben AK Parti'de temayülden nağmelere hiç inanan biri değilim. O işler tamamen teşkilatı diri tutmak ve bütün adayları sahaya sürmek adına yapılan partinin gösterişinden öteye gitmez.

Hani bir düşünür demiş ya "Sosis ve siyaset halkın gözü önünde yapılmaz" diye. 

Ben de diyorum ki adaylar tamamen teşkilatın içinde ve o mevkinin en üstündeki siyasetçi ile kapalı kapılar ardında yapılan bir istişarenin tezahürü olarak toplumun karşısına çıkarılıyor.

Adaylar açıklandığında bu durumu daha net bir şekilde göreceğiz. İnce eleyip sık dokuma  palavralarına aday adayları bile artık inanmıyor.

Pabuç bu seçimlerde çok pahalı. Muhalefet inanın bu kadar dağınık olmamış olsa AK Parti rahat olamazdı.

Buna rağmen Samsun'da çok zor bir seçim geçecek ve Samsun kıran kırana bir yarışa sahne olacaktır. 

İlkadım, Atakum, Tekkeköy, Bafra, Salıpazarı, Yakakent, 19 Mayıs ve Alaçam'da müthiş bir seçim yarışı bizi bekliyor.

Diğer ilçelerde nispeten AK Parti ağırlıklı bir seçim  görmek mümkün olabilecek.

Büyükşehirde geçen dönem 200 bin oy kaybedilerek seçim alınmış ve oyların dip yaptığı bir seçim olarak tarihe geçmişti. AK Parti'nin kalesi denilen Samsun 30 büyükşehir içinde sonuncu sıraya yerleşmişti.

Bu bize bir veri ortaya koyarken, AK Parti adayının bu dönem değiştirilmiş olmasının en büyük gerekçesinin bu olduğunu düşünüyorum.

Büyükşehirde yarış olacak. Kim alır bilmem ama her aday güçlü ve kazanmak için yola çıkmış durumda.

Samsun bu dönem çok şeylere gebe bir seçim yaşayacak. Kazananı alkışlarız elbette. 

Bu onların oynadığı bizlerin ise seyrettiği ve yorumladığı bir seçim. Kim kaybeder Kim kazanır bize ne...

Yazıya ifade bırak !
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.