Ünsal Tonyaloğlu
Köşe Yazarı
Ünsal Tonyaloğlu
 

CHP'DE KADIN ADAYLAR SAMSUN'A DAMGA VURABİLİR

14 Mayıs'ta yapılacak cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri için start verildi.   Sıkı bir seçim olacağı bir gerçek ve muhalefet bu seçimleri kazanacağına gönülden inanıyor.   22 yıllık iktidarın yıpranmışlığı, ekonomik krizler ve halkın değişim isteği hiç şüphe yok ki iktidarın en büyük dezavantajları.   Bir de buna deprem felaketini eklersek seçimleri iktidarın kazanması zor gibi gözüküyor.   Hiç bir seçim kolay kazanılmaz. Stratejilerini iyi belirleyen ve hata yapmayan partiler seçimleri alır diye düşünüyorum.    Samsun bu seçimlerde Türkiye'nin aynası olacak ve milletvekili adaylarını iyi belirleyen partiler maça önde başlayacaklardır.   Samsun'da bu dönem kadın adayların yarışına tanıklık edeceğiz gibi görünüyor.   Önemli isimlerin aday adayı olması muhtemel ve kısa süre içinde sahne alacaklar.   83 yıl sonra Samsun'da ilk kadın milletvekilini Neslihan Hancıoğlu ile başaran  CHP bu dönem kadın adaylara rağbet gösterebilir.   Neslihan Hancıoğlu hem parti meclis üyesi hem de halen Samsun milletvekili.   Avukat Gülay Deveci'nin milletvekili adaylığını bilmeyen yok gibi. Aslında uzun süredir milletvekili gibi çalıştığını biliyor ve görüyoruz.   Bu arada CHP Samsun eski milletvekili rahmetli İhsan Kalkavan'ın kızı Melis Kalkavan'da sosyal medya hesabından aday adaylığını açıklamış durumda.   Her üç isimde kolay lokma olmadıkları gibi en azından ilk 3 sıra için kıran kırana bir mücadele vereceklerinden eminim.   Bekraundlarına bakıldığında hepsinin kendine göre önemli özellikleri bulunuyor.   CHP'de listelere girmek zordur. Ankara'da bizzat makamında görüştüğümüz Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sayın Seyit Torun'un bir sözünü hatırlatmak isterim.   "Bu dönem hatır gönül işiyle aday belirleme dönemi bitti. Bize oy getirecek, halkın içinde olacak ve partisine ivme kazandıracak adayları listelerde göreceksiniz" demişti.   Doğrusu da bu...   CHP her dönem 2 milletvekilini zaten Samsun'dan alıyor. Bu nedenle 2 vekil çıkarmak Samsun adına başarı değil.   En az 3 milletvekili çıkartmak suretiyle başarısını gösterebilir ve Samsun adına bu kazanç olur.   CHP Samsun'da ilk 3 sıra büyük önem arzetmekte ve aday adayları bunu çok iyi biliyor.   Benim söylediğim isimler dışında Samsun'dan başka kadın aday adaylarını da mutlaka göreceğiz.   Parti açısından artı bir durum olsa da listeler açıklandığında her CHP'linin küsmeden, kırılmadan seçim çalışmalarına aday olmuş gibi devam etmesi büyük önem arz ediyor.   İktidarı hedefleyen bir parti de şahsi ikballeri bir yana bırakarak aday olunması her CHP'linin ilk tercihi olmalıdır.   Bunun dışında farklı hesaplar uğruna show yapan adaylar olacaksa bugünden kararlarını gözden geçirsinler.   Tarihi seçimler öncesi yapılacak her yanlış kendi partilerine inanan ve güvenen insanlar için büyük bir ayıp olarak tarihe geçer.   Unutmayın ki tarih ihanet edenleri asla unutmaz ve kara leke olarak kişilerin üzerine yapışır.   Benden söylemesi...
Ekleme Tarihi: 12 Mart 2023 - Pazar

CHP'DE KADIN ADAYLAR SAMSUN'A DAMGA VURABİLİR

14 Mayıs'ta yapılacak cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri için start verildi.
 
Sıkı bir seçim olacağı bir gerçek ve muhalefet bu seçimleri kazanacağına gönülden inanıyor.
 
22 yıllık iktidarın yıpranmışlığı, ekonomik krizler ve halkın değişim isteği hiç şüphe yok ki iktidarın en büyük dezavantajları.
 
Bir de buna deprem felaketini eklersek seçimleri iktidarın kazanması zor gibi gözüküyor.
 
Hiç bir seçim kolay kazanılmaz. Stratejilerini iyi belirleyen ve hata yapmayan partiler seçimleri alır diye düşünüyorum. 
 
Samsun bu seçimlerde Türkiye'nin aynası olacak ve milletvekili adaylarını iyi belirleyen partiler maça önde başlayacaklardır.
 
Samsun'da bu dönem kadın adayların yarışına tanıklık edeceğiz gibi görünüyor.
 
Önemli isimlerin aday adayı olması muhtemel ve kısa süre içinde sahne alacaklar.
 
83 yıl sonra Samsun'da ilk kadın milletvekilini Neslihan Hancıoğlu ile başaran  CHP bu dönem kadın adaylara rağbet gösterebilir.
 
Neslihan Hancıoğlu hem parti meclis üyesi hem de halen Samsun milletvekili.
 
Avukat Gülay Deveci'nin milletvekili adaylığını bilmeyen yok gibi. Aslında uzun süredir milletvekili gibi çalıştığını biliyor ve görüyoruz.
 
Bu arada CHP Samsun eski milletvekili rahmetli İhsan Kalkavan'ın kızı Melis Kalkavan'da sosyal medya hesabından aday adaylığını açıklamış durumda.
 
Her üç isimde kolay lokma olmadıkları gibi en azından ilk 3 sıra için kıran kırana bir mücadele vereceklerinden eminim.
 
Bekraundlarına bakıldığında hepsinin kendine göre önemli özellikleri bulunuyor.
 
CHP'de listelere girmek zordur. Ankara'da bizzat makamında görüştüğümüz Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sayın Seyit Torun'un bir sözünü hatırlatmak isterim.
 
"Bu dönem hatır gönül işiyle aday belirleme dönemi bitti. Bize oy getirecek, halkın içinde olacak ve partisine ivme kazandıracak adayları listelerde göreceksiniz" demişti.
 
Doğrusu da bu...
 
CHP her dönem 2 milletvekilini zaten Samsun'dan alıyor. Bu nedenle 2 vekil çıkarmak Samsun adına başarı değil.
 
En az 3 milletvekili çıkartmak suretiyle başarısını gösterebilir ve Samsun adına bu kazanç olur.
 
CHP Samsun'da ilk 3 sıra büyük önem arzetmekte ve aday adayları bunu çok iyi biliyor.
 
Benim söylediğim isimler dışında Samsun'dan başka kadın aday adaylarını da mutlaka göreceğiz.
 
Parti açısından artı bir durum olsa da listeler açıklandığında her CHP'linin küsmeden, kırılmadan seçim çalışmalarına aday olmuş gibi devam etmesi büyük önem arz ediyor.
 
İktidarı hedefleyen bir parti de şahsi ikballeri bir yana bırakarak aday olunması her CHP'linin ilk tercihi olmalıdır.
 
Bunun dışında farklı hesaplar uğruna show yapan adaylar olacaksa bugünden kararlarını gözden geçirsinler.
 
Tarihi seçimler öncesi yapılacak her yanlış kendi partilerine inanan ve güvenen insanlar için büyük bir ayıp olarak tarihe geçer.
 
Unutmayın ki tarih ihanet edenleri asla unutmaz ve kara leke olarak kişilerin üzerine yapışır.
 
Benden söylemesi...
Yazıya ifade bırak !
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.