Ünsal Tonyaloğlu
Köşe Yazarı
Ünsal Tonyaloğlu
 

CHP'DE ÖN SEÇİM SART

Ünsal Tonyaloğlu Yazdı... CHP'de yaşanan kongre sonrası Özgür Özel'in genel başkan olmasıyla birlikte partide ciddi bir hareketlenme ve hava oluştu.   Yerel seçim öncesi bu kan değişiminin 100 yıllık partiye ilaç geldiğini söylemeden geçemeyeceğim.   Özgür Özel'in kongre öncesi verdiği vaatlerin en başında "önseçimle adaylar belirlenecek" var.   Belediye başkanlıklarına aday olacak isimlerin merakla beklediği ve partiye büyük bir ivme kazandıracak bu hamlenin CHP'ye yerel seçimlerde büyük güç katacağına inananlardanım.   Cumhur ittifakının her yerde birlikte hareket edecek olması bir yana CHP'nin olası ittifaklara nasıl cevap vereceğini bekliyoruz.   CHP yerel seçimlere ittifaksız ve ön seçim olmadan girerse bir çok yerde seçimler başarısızlıkla sonuçlanabilir.   Bu durum çiçeği burnunda genel başkan Özgür Özel'i de çok zor durumda bırakabilir.   Anketle aday belirlenecek söylemleri de partide bir heyecan yaratmayacağı gibi aday olacak kişilerde de büyük bir hayal kırıklığı da yaşanmasına sebep olacaktır.   Bizler sade vatandaş olarak bütün bu gerçekleri görürken CHP yetkililerinin bunları hesap kitap etmemesi komik olur.   Genel seçimlerde büyük travma yaşayan CHP tabanına alınacak her yanlış kararda yeni bir travma yaşatmak kimsenin haddine değildir.   Seçimler belli ki çok zor geçecek ve Cumhur ittifakı her seçimi canla başla çalışıp kazanmaya çalışacak.   Hal böyle iken küçücük bir hata yapmaya tahammülü olmayan CHP yönetiminin ince eleyip sık dokuma içten bile olmayacaktır.   Sıfır hata, tabanın sesine kulak verme, birlik ve beraberlik CHP'nin 31 mart seçimlerinde en çok ihtiyaç duyduğu olgu olduğunu bugünden görmek zor değil.   Hayat bir şekilde devam ediyor ve yapılan her akıllı hareket ve bir yerel seçim başarısı önümüzdeki genel seçimlerinde başarı kapısını açacaktır diye düşünüyorum.   Bekleyip görelim...
Ekleme Tarihi: 16 Kasım 2023 - Perşembe

CHP'DE ÖN SEÇİM SART

Ünsal Tonyaloğlu Yazdı...
CHP'de yaşanan kongre sonrası Özgür Özel'in genel başkan olmasıyla birlikte partide ciddi bir hareketlenme ve hava oluştu.
 
Yerel seçim öncesi bu kan değişiminin 100 yıllık partiye ilaç geldiğini söylemeden geçemeyeceğim.
 
Özgür Özel'in kongre öncesi verdiği vaatlerin en başında "önseçimle adaylar belirlenecek" var.
 
Belediye başkanlıklarına aday olacak isimlerin merakla beklediği ve partiye büyük bir ivme kazandıracak bu hamlenin CHP'ye yerel seçimlerde büyük güç katacağına inananlardanım.
 
Cumhur ittifakının her yerde birlikte hareket edecek olması bir yana CHP'nin olası ittifaklara nasıl cevap vereceğini bekliyoruz.
 
CHP yerel seçimlere ittifaksız ve ön seçim olmadan girerse bir çok yerde seçimler başarısızlıkla sonuçlanabilir.
 
Bu durum çiçeği burnunda genel başkan Özgür Özel'i de çok zor durumda bırakabilir.
 
Anketle aday belirlenecek söylemleri de partide bir heyecan yaratmayacağı gibi aday olacak kişilerde de büyük bir hayal kırıklığı da yaşanmasına sebep olacaktır.
 
Bizler sade vatandaş olarak bütün bu gerçekleri görürken CHP yetkililerinin bunları hesap kitap etmemesi komik olur.
 
Genel seçimlerde büyük travma yaşayan CHP tabanına alınacak her yanlış kararda yeni bir travma yaşatmak kimsenin haddine değildir.
 
Seçimler belli ki çok zor geçecek ve Cumhur ittifakı her seçimi canla başla çalışıp kazanmaya çalışacak.
 
Hal böyle iken küçücük bir hata yapmaya tahammülü olmayan CHP yönetiminin ince eleyip sık dokuma içten bile olmayacaktır.
 
Sıfır hata, tabanın sesine kulak verme, birlik ve beraberlik CHP'nin 31 mart seçimlerinde en çok ihtiyaç duyduğu olgu olduğunu bugünden görmek zor değil.
 
Hayat bir şekilde devam ediyor ve yapılan her akıllı hareket ve bir yerel seçim başarısı önümüzdeki genel seçimlerinde başarı kapısını açacaktır diye düşünüyorum.
 
Bekleyip görelim...
Yazıya ifade bırak !
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.