Ünsal Tonyaloğlu
Köşe Yazarı
Ünsal Tonyaloğlu
 

KAYMAK'IN DÖNÜŞÜ MUHTEŞEM OLACAK

Bu şehirden çok valiler geldi geçti... Samsun iktidarların valisini de gördü, az sayıda olsa da devletin valisini de... Onlardan biri de Samsun'da özel bir valilik dönemi yaşayan ve yaşatan Osman Kaymak oldu. Denizlispor-Samsunspor maçını cebinden izleyerek Samsunspor taraftarları başta olmak üzere sevenlerine sevgi resitali yaşatan Kaymak'ı belli ki Samsunlular unutmamış, unutmayacakta... Dönemin Başbakanı Süleyman Demirel 9 yıl önce kaybettiğimiz Neşet Ertaş'a devlet sanatçısı ünvanı ödülünü vermek istemiş ancak Ertaş bu jesti kibarca elinin tersiyle iterek "Ben her yerde her zaman halkın sanatçısı olmayı yeğlerim" sòzüyle halkın gönlünde bir kez daha taht kurmuştur. Bu ülkeden kimler geldi kimler geçti. Devletin en üst kademesinde görev yapan insanların cenazeleri 3-5 kişi ile kaldırılırken, halkın sevdiği ve değer verdiği insanlar sevgiyle, saygıyla ve dualarla yad edildi ve edilmeye devam ediyor. Hep diyoruz ki; "Halkın adamı olun" diye. İşte Osman Kaymak! Twitter da paylaştığı bir resimle Samsun'da yine gündem oldu. Valilik yaptığı dönemde siyasi parti ayrımı gözetmeksizin milletin ve devletin valisi olarak gönüllerde taht kurdu. Samsun onu asla unutmayacağı gibi "Elbet birgün buluşacağız" şarkısıyla anmaya, Samsun'da bıraktığı tertemiz anılarıyla konuşmaya devam ediyor.  Bugün iktidarı muhalafeti ayırmadan söylüyorum hangi partiden olursa olsun seçimleri silme götürecek bir isim. Onun içindir ki "Elbet birgün buluşacağız" diyor bu insanlar... Samsun sadık bir kent vefalı bir dosttur. Yapılanı unutmaz zamanı geldiğinde yiğite hakkını teslim eder. Zaman yaklaşıyor ve gelmekte olan geliyor. Halka rağmen siyaset yapıp hiç kazanan olmamıştır. Zaman bu işlerin en güzel ilacıdır. Bugün Samsun'da siyasete yön verip şahsi çıkar ve hesap peşinde koşanlar sakın "Biz kazandık" demesin. Vali Kaymak'ı siz gönderdiniz ama arkasında kocaman bir sevgi bıraktınız. O sevgi şimdi yeşeriyor ve yakında çicek açacak. Aha da buraya yazıyorum. Dönüşü muhteşem olacak.
Ekleme Tarihi: 28 Eylül 2021 - Salı

KAYMAK'IN DÖNÜŞÜ MUHTEŞEM OLACAK

Bu şehirden çok valiler geldi geçti...

Samsun iktidarların valisini de gördü, az sayıda olsa da devletin valisini de...
Onlardan biri de Samsun'da özel bir valilik dönemi yaşayan ve yaşatan Osman Kaymak oldu. Denizlispor-Samsunspor maçını cebinden izleyerek Samsunspor taraftarları başta olmak üzere sevenlerine sevgi resitali yaşatan Kaymak'ı belli ki Samsunlular unutmamış, unutmayacakta...
Dönemin Başbakanı Süleyman Demirel 9 yıl önce kaybettiğimiz Neşet Ertaş'a devlet sanatçısı ünvanı ödülünü vermek istemiş ancak Ertaş bu jesti kibarca elinin tersiyle iterek "Ben her yerde her zaman halkın sanatçısı olmayı yeğlerim" sòzüyle halkın gönlünde bir kez daha taht kurmuştur.
Bu ülkeden kimler geldi kimler geçti.
Devletin en üst kademesinde görev yapan insanların cenazeleri 3-5 kişi ile kaldırılırken, halkın sevdiği ve değer verdiği insanlar sevgiyle, saygıyla ve dualarla yad edildi ve edilmeye devam ediyor.
Hep diyoruz ki; "Halkın adamı olun" diye.
İşte Osman Kaymak!
Twitter da paylaştığı bir resimle Samsun'da yine gündem oldu.
Valilik yaptığı dönemde siyasi parti ayrımı gözetmeksizin milletin ve devletin valisi olarak gönüllerde taht kurdu.
Samsun onu asla unutmayacağı gibi "Elbet birgün buluşacağız" şarkısıyla anmaya, Samsun'da bıraktığı tertemiz anılarıyla konuşmaya devam ediyor. 
Bugün iktidarı muhalafeti ayırmadan söylüyorum hangi partiden olursa olsun seçimleri silme götürecek bir isim.
Onun içindir ki "Elbet birgün buluşacağız" diyor bu insanlar...
Samsun sadık bir kent vefalı bir dosttur.
Yapılanı unutmaz zamanı geldiğinde yiğite hakkını teslim eder.
Zaman yaklaşıyor ve gelmekte olan geliyor.
Halka rağmen siyaset yapıp hiç kazanan olmamıştır. Zaman bu işlerin en güzel ilacıdır.
Bugün Samsun'da siyasete yön verip şahsi çıkar ve hesap peşinde koşanlar sakın "Biz kazandık" demesin.
Vali Kaymak'ı siz gönderdiniz ama arkasında kocaman bir sevgi bıraktınız.
O sevgi şimdi yeşeriyor ve yakında çicek açacak.
Aha da buraya yazıyorum.
Dönüşü muhteşem olacak.

Yazıya ifade bırak !
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.