Ünsal Tonyaloğlu
Köşe Yazarı
Ünsal Tonyaloğlu
 

SAMSUN NİRE? DİYARBAKIR NİRE?

Samsun büyükşehir belediye meclisinden önceki ay ilginç bir karar geçti. Başkan Mustafa Demir ve belediye meclis üyeleri oylarıyla Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ne 7 milyonluk yardım kararı alındı. Muhalefet meclis üyeleri alınan bu karara şiddetle tepki gösterirken, atı alan bu sefer Üsküdar'ı değil Diyarbakır'ı geçti. Güler misin?  Ağlar mısın? Samsun'un öncelikli onca sorunu, özlemi ve beklentisi varken merkezi hükümetin yapması gereken bir işi büyükşehir olarak biz yaptık. Ne işgüzarlık değil mi? Ak Parti'den ise bu karara çıt çıkmadı!  "Ben yaptım oldu" mantığı yine görevini yaptı. Bu şehrin Aķ Partili milletvekilleri, il başkanı aklı selim insanları nerede? Seçim sonrası "Belediye borç batağında" diyerek veryansın eden zihniyet şimdi "Diyarbakır Belediyesi'ne 7 milyonluk yardım yaptık" diye böbürlensin. Ayran yok yoğurt var, çalkala yavrum çalkala!!! Samsun halkına böyle bir karar nasıl dayatılır anlamak zor, anlatmak ise deve işi. Burası Samsun. Olur bunlar. Hep oldu ve olmaya devam ediyor. Siz kimsiniz, biz kimiz? Dilimizde tüy bitti "Samsun böyle yönetilmekten hep geriye gitti" diye diye. 70'li yıllarda Türkiye'nin 7. büyük kenti şimdilerde 46. sırada. Samsunlu ünlü sanatçı Orhan Gencebay'ın şarkı sözleri geldi aklıma. Ne sevenim var, ne soranım var, öyle yanlızım ki. Büyük üstad şarkıyı yazarken ne bilsin memleketinin düştüğü durumun bu şarkıya cuh oturacağını. Elin oğlu oturtuyor işte davul da tokmakta onda çünkü. Mühür ise 2.5 yıl sonra vatandaşın elinde. Sokağın nabzı belli de sokağa çıkan yok. Büyükşehrin bu vurdum duymaz kararları, halkla iletişimi ve yanlış isimlerin en tepeden verilen kararla göreve getirilmesi bu sefer gerçekten pahalıya mal olacak. Bu kadar hatayı Samsun kaldırmaz. Hadi bu böyle. Daha önce yapılan hataların telafisi ne olacak? Mesela tutuklanan daire başkanı meselesi hangimizin içini acıtmıyor. Çay paketlerinde milyonlar kol gezmiş. Hatırlayan var mı bilemem. Geçtiğimiz seçimlerde vatandaş Samsun'da sinyali verdi. Büyükşehirde 200 bin oy kaybedilirken, 5. vekil zar zor meclise gidebildi. Şimdi şehri altından kaplasanız dahi ok yaydan çıkmış durumda. Büyükşehrin yapmış olduğu hatalar sanılmasın ki sadece kendisini bağlıyor. Alt kademe belediyelerde bundan fazlasıyla nasibini alacak. Başkanlarda patrama var da seslerini açıktan değil kapalı kapılar ardında genel merkeze bildiriyorlar. Ben olsam bu kadroyu bir dakika olsun o koltukta tutmam. Olacağa bak sen. Sayın Cumhurbaşkanı bir gece ansızın selasını okutup ertesine cumasını kıldırırsa. Samsun'a asla sürpriz olmaz.
Ekleme Tarihi: 17 Eylül 2021 - Cuma

SAMSUN NİRE? DİYARBAKIR NİRE?

Samsun büyükşehir belediye meclisinden önceki ay ilginç bir karar geçti.

Başkan Mustafa Demir ve belediye meclis üyeleri oylarıyla Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ne 7 milyonluk yardım kararı alındı.
Muhalefet meclis üyeleri alınan bu karara şiddetle tepki gösterirken, atı alan bu sefer Üsküdar'ı değil Diyarbakır'ı geçti.
Güler misin? 
Ağlar mısın?
Samsun'un öncelikli onca sorunu, özlemi ve beklentisi varken merkezi hükümetin yapması gereken bir işi büyükşehir olarak biz yaptık.
Ne işgüzarlık değil mi?
Ak Parti'den ise bu karara çıt çıkmadı! 
"Ben yaptım oldu" mantığı yine görevini yaptı.
Bu şehrin Aķ Partili milletvekilleri, il başkanı aklı selim insanları nerede?
Seçim sonrası "Belediye borç batağında" diyerek veryansın eden zihniyet şimdi "Diyarbakır Belediyesi'ne 7 milyonluk yardım yaptık" diye böbürlensin.
Ayran yok yoğurt var, çalkala yavrum çalkala!!!
Samsun halkına böyle bir karar nasıl dayatılır anlamak zor, anlatmak ise deve işi.
Burası Samsun.
Olur bunlar.
Hep oldu ve olmaya devam ediyor.
Siz kimsiniz, biz kimiz?
Dilimizde tüy bitti "Samsun böyle yönetilmekten hep geriye gitti" diye diye.
70'li yıllarda Türkiye'nin 7. büyük kenti şimdilerde 46. sırada.
Samsunlu ünlü sanatçı Orhan Gencebay'ın şarkı sözleri geldi aklıma.
Ne sevenim var, ne soranım var, öyle yanlızım ki.
Büyük üstad şarkıyı yazarken ne bilsin memleketinin düştüğü durumun bu şarkıya cuh oturacağını.
Elin oğlu oturtuyor işte davul da tokmakta onda çünkü.
Mühür ise 2.5 yıl sonra vatandaşın elinde.
Sokağın nabzı belli de sokağa çıkan yok.
Büyükşehrin bu vurdum duymaz kararları, halkla iletişimi ve yanlış isimlerin en tepeden verilen kararla göreve getirilmesi bu sefer gerçekten pahalıya mal olacak.
Bu kadar hatayı Samsun kaldırmaz.
Hadi bu böyle.
Daha önce yapılan hataların telafisi ne olacak?
Mesela tutuklanan daire başkanı meselesi hangimizin içini acıtmıyor.
Çay paketlerinde milyonlar kol gezmiş.
Hatırlayan var mı bilemem.
Geçtiğimiz seçimlerde vatandaş Samsun'da sinyali verdi.
Büyükşehirde 200 bin oy kaybedilirken, 5. vekil zar zor meclise gidebildi.
Şimdi şehri altından kaplasanız dahi ok yaydan çıkmış durumda.
Büyükşehrin yapmış olduğu hatalar sanılmasın ki sadece kendisini bağlıyor.
Alt kademe belediyelerde bundan fazlasıyla nasibini alacak.
Başkanlarda patrama var da seslerini açıktan değil kapalı kapılar ardında genel merkeze bildiriyorlar.
Ben olsam bu kadroyu bir dakika olsun o koltukta tutmam.
Olacağa bak sen.
Sayın Cumhurbaşkanı bir gece ansızın selasını okutup ertesine cumasını kıldırırsa.
Samsun'a asla sürpriz olmaz.

Yazıya ifade bırak !
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.