Ünsal Tonyaloğlu
Köşe Yazarı
Ünsal Tonyaloğlu
 

Tanrı zar atmaz

Aslında panteist olan Albert Einstein “Tanrı zar atmaz” vecizesini, Tanrı'ya inandığını belirtmek için değil, kuantum teorisine karşı çıkmak ve bir atomun içindeki parçacıkların düzensiz bir şekilde hareket edemeyeceği düşüncesini aktarmak için söylemişti. O, bu sözü bilim adına söylemiş olsa da ben bugünkü siyasete uyarlamak isterim. 20 yıldır ülkeyi yöneten bir AK Parti iktidarı var ve Türkiye'yi onlar yönetiyorlar. Bu bir başarı mı derseniz? Evet bir başarıdan bahsedebilirsiniz. Kabul etseniz de etmeseniz de iktidar onlar ise muhalefetin kendisini sorgulaması gerektiğini görmemezlikten gelemeyiz. Siyaset başarı ve başarısızlık üzerine kurulan bir olgudur ve size oy veren insanlar iktidarda oy verdiği partinin kendisini yönetmesini görmek ister. 20 yıldır bu başarılamadıysa bile son yerel seçimlerde muhalefetin başarısı iktidara gelebileceğinin sinyalini topluma verdi. Muhalefet bu kez zar atmak istemiyor ve işi sıkı tutuyor. Bu kritik seçimlerin kaybedilmesi halinde hep yek kalacaklarını bence  hepsi biliyor en azından hesap ediyordur. Son bir yıldır halkımızın yaşadığı ağır sorunlar, ekonomik buhran ve alım gücünün ciddi anlamda düşmesi karşısında CHP İstanbul milletvekili Gürsel Tekin' in de dediği gibi "Bütün bunlara rağmen AK Parti seçimleri kazanırsa dükkanı kapatıp gidelim" sözü apaçık karşımızda duruyor. Doğru söze ne söylenir ki? Sadece alkış tutulur fakat kaybedenin alkışlaması hele hele 100 yıllık geçmişi olan CHP'de hiç hoş olmaz. Einstein'in yukarı da açıklamasını yaptığım bilimsel sözü bizim maneviyatımıza uygun değilse bile bugünkü siyasi konjonktüre "cuh" diye oturuyor. Siyasette zar atma dönemi bitti. Ya düşeş atıp bu toplumu ayağa kaldıracak bir muhalefet anlayışını iktidara taşıyacaksınız ya da dubara gibi madara olup siyasete elveda diyeceksiniz. Başka bir sözüm yok hakim bey....
Ekleme Tarihi: 30 Kasım 2022 - Çarşamba

Tanrı zar atmaz

Aslında panteist olan Albert Einstein “Tanrı zar atmaz” vecizesini, Tanrı'ya inandığını belirtmek için değil, kuantum teorisine karşı çıkmak ve bir atomun içindeki parçacıkların düzensiz bir şekilde hareket edemeyeceği düşüncesini aktarmak için söylemişti.

O, bu sözü bilim adına söylemiş olsa da ben bugünkü siyasete uyarlamak isterim.

20 yıldır ülkeyi yöneten bir AK Parti iktidarı var ve Türkiye'yi onlar yönetiyorlar.

Bu bir başarı mı derseniz? Evet bir başarıdan bahsedebilirsiniz.

Kabul etseniz de etmeseniz de iktidar onlar ise muhalefetin kendisini sorgulaması gerektiğini görmemezlikten gelemeyiz.

Siyaset başarı ve başarısızlık üzerine kurulan bir olgudur ve size oy veren insanlar iktidarda oy verdiği partinin kendisini yönetmesini görmek ister.

20 yıldır bu başarılamadıysa bile son yerel seçimlerde muhalefetin başarısı iktidara gelebileceğinin sinyalini topluma verdi.

Muhalefet bu kez zar atmak istemiyor ve işi sıkı tutuyor.

Bu kritik seçimlerin kaybedilmesi halinde hep yek kalacaklarını bence  hepsi biliyor en azından hesap ediyordur.

Son bir yıldır halkımızın yaşadığı ağır sorunlar, ekonomik buhran ve alım gücünün ciddi anlamda düşmesi karşısında CHP İstanbul milletvekili Gürsel Tekin' in de dediği gibi "Bütün bunlara rağmen AK Parti seçimleri kazanırsa dükkanı kapatıp gidelim" sözü apaçık karşımızda duruyor.

Doğru söze ne söylenir ki?

Sadece alkış tutulur fakat kaybedenin alkışlaması hele hele 100 yıllık geçmişi olan CHP'de hiç hoş olmaz.

Einstein'in yukarı da açıklamasını yaptığım bilimsel sözü bizim maneviyatımıza uygun değilse bile bugünkü siyasi konjonktüre "cuh" diye oturuyor.

Siyasette zar atma dönemi bitti.

Ya düşeş atıp bu toplumu ayağa kaldıracak bir muhalefet anlayışını iktidara taşıyacaksınız ya da dubara gibi madara olup siyasete elveda diyeceksiniz.

Başka bir sözüm yok hakim bey....

Yazıya ifade bırak !
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.