Samsun’da Anne ve Oğlu Rüyada Gördükleri Define İçin Yakalandı

Samsun-Haber (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 18.09.2025 - 12:06, Güncelleme: 18.09.2025 - 12:06
 

Samsun’da Anne ve Oğlu Rüyada Gördükleri Define İçin Yakalandı

Samsun’un İlkadım ilçesinde, rüyasında evinin altında define gördüğünü söyleyen F.T. ve oğlu D.T., 12 metre derinliğinde kuyu kazarken polis operasyonuyla yakalandı. Evde profesyonel vinç sistemi ve kazı malzemeleri ele geçirildi.
Rüyasında Define Gördü, Kazıya Başladı SAMSUN’un İlkadım ilçesinde oturdukları müstakil evde kaçak kazı yapıp define arayan F.T. ile oğlu D.T. gözaltına alındı. Anne F.T.’nin ifadesinde rüyasında oturdukları evin altında define olduğunu gördüğünü, bu nedenle kazı yaptıklarını söylediği belirtildi. 12 Metrelik Kuyu ve Profesyonel Vinç Sistemi İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, F.T. isimli kadın ve oğlu D.T.’nin kaçak kazı yaptığı bilgisine ulaştı. Ekipler eve operasyon düzenledi. Yapılan araştırmada, binanın yan kısmından aşağı doğru 12 metre derinliğinde, 2 metre genişliğinde kuyu kazıldığı görüldü. Kazılan toprağı çıkarmak için profesyonel elektrikli vinç sistemi kurulduğu, toprağın çuvallara doldurularak evin bahçesinde biriktirildiği tespit edildi. Gözaltı ve Ele Geçirilen Malzemeler Yapılan aramalarda 1 hilti, 3 kürek, 2 baret, 2 iniş takımı, 2 plastik kova, 15 metrelik elektrik kablosu, 12 metrelik halat ve 2 kazma ele geçirildi. Anne ve oğlu kazı yaparken yakalandı. Gözaltına alınan anne oğul hakkında ‘Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu’na muhalefet suçundan işlem başlatıldı. Anne F.T., rüyasında define gördüğü için kazıya başladıklarını ve bir süredir devam ettiklerini söyledi. 
Samsun’un İlkadım ilçesinde, rüyasında evinin altında define gördüğünü söyleyen F.T. ve oğlu D.T., 12 metre derinliğinde kuyu kazarken polis operasyonuyla yakalandı. Evde profesyonel vinç sistemi ve kazı malzemeleri ele geçirildi.

Rüyasında Define Gördü, Kazıya Başladı
SAMSUN’un İlkadım ilçesinde oturdukları müstakil evde kaçak kazı yapıp define arayan F.T. ile oğlu D.T. gözaltına alındı. Anne F.T.’nin ifadesinde rüyasında oturdukları evin altında define olduğunu gördüğünü, bu nedenle kazı yaptıklarını söylediği belirtildi.

12 Metrelik Kuyu ve Profesyonel Vinç Sistemi
İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, F.T. isimli kadın ve oğlu D.T.’nin kaçak kazı yaptığı bilgisine ulaştı. Ekipler eve operasyon düzenledi. Yapılan araştırmada, binanın yan kısmından aşağı doğru 12 metre derinliğinde, 2 metre genişliğinde kuyu kazıldığı görüldü. Kazılan toprağı çıkarmak için profesyonel elektrikli vinç sistemi kurulduğu, toprağın çuvallara doldurularak evin bahçesinde biriktirildiği tespit edildi.

Gözaltı ve Ele Geçirilen Malzemeler
Yapılan aramalarda 1 hilti, 3 kürek, 2 baret, 2 iniş takımı, 2 plastik kova, 15 metrelik elektrik kablosu, 12 metrelik halat ve 2 kazma ele geçirildi. Anne ve oğlu kazı yaparken yakalandı. Gözaltına alınan anne oğul hakkında ‘Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu’na muhalefet suçundan işlem başlatıldı. Anne F.T., rüyasında define gördüğü için kazıya başladıklarını ve bir süredir devam ettiklerini söyledi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.