Samsun’un Kaybedecek Bir Dakikası Bile Yok

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 21.08.2026 - 13:09, Güncelleme: 21.08.2026 - 13:09
 

Samsun’un Kaybedecek Bir Dakikası Bile Yok

Ünsal Tonyaloğlu Yazdı.. .
Samsun’un sorunları belli. Özlemleri belli. Beklentileri belli. Ve artık Samsun’un kaybedecek bir dakikası bile yok. Şehrin geleceği, birkaç kişinin kişisel hesabına, siyasi ikbaline ya da “Ben yaptım oldu” anlayışına bırakılamaz. Çünkü Samsun hepimizin. Bu şehirde yaşayan insanın siyasi görüşü ne olursa olsun; ortak bir Samsun sevdası vardır. İşte tam da bu nedenle siyaset, halka rağmen değil, halkla birlikte yapılmalıdır. “Ben yaptım oldu” anlayışıyla şehir yönetilmez. Halka rağmen siyaset yapılmaz. Siyaset; insanı dinlemek, sokağın sesini duymak, esnafın derdini bilmek, gençlerin beklentisini anlamak, emeklinin geçim sıkıntısını görmek ve şehrin geleceği için ortak akıl oluşturabilmektir. Bugün Samsun’un en büyük ihtiyacı da budur: Ortak akıl. Ortak irade. Ortak Samsun sevdası. Ben buradan sadece bir siyasi partiye değil, Samsun’da siyaset yapan bütün partilere sesleniyorum: Kişisel ikballerinizi Samsun söz konusu olduğunda bir kenara bırakın. Samsun’un adı geçtiğinde siyasi hesapları değil, şehrin geleceğini düşünün. Çünkü seçimler gelir, geçer. Partiler değişir. Başkanlar değişir. Yönetimler değişir. Ama Samsun burada kalır. Biz burada kalırız. Çocuklarımız burada büyür. Gençlerimizin geleceği burada şekillenir. O halde neden birbirimizle kavga etmek yerine Samsun için yarışmayalım? Neden “Ben daha fazla yaptım” demek yerine “Samsun için daha ne yapabiliriz?” diye sormayalım? Samsun’un artık siyasi çekişmelerden, kişisel hesaplardan ve makam mücadelelerinden çok daha büyük bir meseleye ihtiyacı var: Birlikte hareket etmeye. Bu şehir; limanıyla, üniversitesiyle, tarımıyla, sanayisiyle, turizmiyle, genç nüfusuyla çok daha büyük hedefleri hak ediyor. Ama bunun için önce siyasi anlayışımızı değiştirmemiz gerekiyor. Halka rağmen değil, halkla iç içe siyaset… Kapalı kapılar ardında değil, sokağın içinde siyaset… Kişisel ikbal için değil, Samsun’un geleceği için siyaset… Unutmayalım: Samsun’un kaybedecek bir dakikası bile yok. Kişisel ikballeriniz, Samsun söz konusu olduğunda bir kenara bırakılmalıdır. Çünkü makamlar geçicidir. Koltuklar geçicidir. Siyasi hesaplar geçicidir. Ama Samsun kalıcıdır. Ve bu şehrin geleceği hepimizin ortak sorumluluğudur. Artık birbirimize değil, Samsun’a karşı sorumluluğumuzu hatırlama zamanıdır. Samsun kazanacaksa, ancak hep birlikte kazanacak. Ve bunun için de önce herkes elini taşın altına koyacak. Çünkü Samsun’un kaybedecek bir dakikası bile yok.
Ünsal Tonyaloğlu Yazdı.. .


Samsun’un sorunları belli.
Özlemleri belli.
Beklentileri belli.
Ve artık Samsun’un kaybedecek bir dakikası bile yok.
Şehrin geleceği, birkaç kişinin kişisel hesabına, siyasi ikbaline ya da “Ben yaptım oldu” anlayışına bırakılamaz.
Çünkü Samsun hepimizin.
Bu şehirde yaşayan insanın siyasi görüşü ne olursa olsun; ortak bir Samsun sevdası vardır.
İşte tam da bu nedenle siyaset, halka rağmen değil, halkla birlikte yapılmalıdır.
“Ben yaptım oldu” anlayışıyla şehir yönetilmez.
Halka rağmen siyaset yapılmaz.
Siyaset; insanı dinlemek, sokağın sesini duymak, esnafın derdini bilmek, gençlerin beklentisini anlamak, emeklinin geçim sıkıntısını görmek ve şehrin geleceği için ortak akıl oluşturabilmektir.
Bugün Samsun’un en büyük ihtiyacı da budur:
Ortak akıl.
Ortak irade.
Ortak Samsun sevdası.
Ben buradan sadece bir siyasi partiye değil, Samsun’da siyaset yapan bütün partilere sesleniyorum:
Kişisel ikballerinizi Samsun söz konusu olduğunda bir kenara bırakın.
Samsun’un adı geçtiğinde siyasi hesapları değil, şehrin geleceğini düşünün.
Çünkü seçimler gelir, geçer.
Partiler değişir.
Başkanlar değişir.
Yönetimler değişir.
Ama Samsun burada kalır.
Biz burada kalırız.
Çocuklarımız burada büyür.
Gençlerimizin geleceği burada şekillenir.
O halde neden birbirimizle kavga etmek yerine Samsun için yarışmayalım?
Neden “Ben daha fazla yaptım” demek yerine “Samsun için daha ne yapabiliriz?” diye sormayalım?
Samsun’un artık siyasi çekişmelerden, kişisel hesaplardan ve makam mücadelelerinden çok daha büyük bir meseleye ihtiyacı var:
Birlikte hareket etmeye.
Bu şehir; limanıyla, üniversitesiyle, tarımıyla, sanayisiyle, turizmiyle, genç nüfusuyla çok daha büyük hedefleri hak ediyor.
Ama bunun için önce siyasi anlayışımızı değiştirmemiz gerekiyor.
Halka rağmen değil, halkla iç içe siyaset…
Kapalı kapılar ardında değil, sokağın içinde siyaset…
Kişisel ikbal için değil, Samsun’un geleceği için siyaset…
Unutmayalım:
Samsun’un kaybedecek bir dakikası bile yok.
Kişisel ikballeriniz, Samsun söz konusu olduğunda bir kenara bırakılmalıdır.
Çünkü makamlar geçicidir.
Koltuklar geçicidir.
Siyasi hesaplar geçicidir.
Ama Samsun kalıcıdır.
Ve bu şehrin geleceği hepimizin ortak sorumluluğudur.
Artık birbirimize değil, Samsun’a karşı sorumluluğumuzu hatırlama zamanıdır.
Samsun kazanacaksa, ancak hep birlikte kazanacak.
Ve bunun için de önce herkes elini taşın altına koyacak.
Çünkü Samsun’un kaybedecek bir dakikası bile yok.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.