Adnan Hazır
Köşe Yazarı
Adnan Hazır
 

BELEDİYELERİN KARLA MÜCADELESİ

Dünya değişiyor, teknoloji sürekli gelişiyor Her alanda yeniliklere şahit oluyoruz. Bazen ise tabii afetler  çaresizlikler  olusturabilir. Günümüzde bu çaresizlikleri en aza indirmeyi sağlayacak imkanlar vardır. Esas olan her yönüyle gerekli çalışmaları yapmaktır.  Baframïzda yaşıyorum. Burada bizzat şahit oldum. yoğun kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkiledi. Türkiye genelinde de bu durumlar yaşadi.  Kuresel ısınma iklim değişikliğine neden olmaya devam edecek.Daha fazla kar, yağmur olusabilir.Kurakliklar olabilir. Başka ilçelerimizi bilemem.Ama Bafra kışa ve karla mücadelede hazır degildi.Cok ilkel ve yetersiz durumlara şahit olduk.Bir daha yaşanmaması icin Bu durumlara hazırlıkli olmak gerekmektedir İs elbiselerinden, tuzlama aracına, kar püskürtme makinesinden küreklere, kaldırımları temizlemeden yol açmaya kadar her boyut ve çeşitte araç ve is makineleri vardır. Dar sokaklarimiz için traktör kar temizleme ve püskürtme, pazar yerleri ve parklar içinde pratik makineler vardır. simdiden alınmaya başlanmalıdır. Bafra da kış az, kar az yağar düşüncesi ile hareket etmemeliyiz. İnsanlarımızın can ve mal güvenliği çok onemlidir.Ayrıcaİklim değişiklikleri yaşanmaktadir. Afetler ile ilgili olarak:  1- Planlama ve her an hazır olan bir kriz masası ve koordinasyon birimi kurulmalıdır 2- İnsan kaynaklarımız bu konuda yeterli ve eğitimli olmalıdır 3- İş makinesi, araç parkımız yeterli olacak şekilde ve hazır hale getirilmelidir.
Ekleme Tarihi: 27 Ocak 2022 - Perşembe

BELEDİYELERİN KARLA MÜCADELESİ

Dünya değişiyor, teknoloji sürekli gelişiyor Her alanda yeniliklere şahit oluyoruz. Bazen ise tabii afetler  çaresizlikler  olusturabilir. Günümüzde bu çaresizlikleri en aza indirmeyi sağlayacak imkanlar vardır. Esas olan her yönüyle gerekli çalışmaları yapmaktır. 

Baframïzda yaşıyorum. Burada bizzat şahit oldum. yoğun kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkiledi. Türkiye genelinde de bu durumlar yaşadi.  Kuresel ısınma iklim değişikliğine neden olmaya devam edecek.Daha fazla kar, yağmur olusabilir.Kurakliklar olabilir.

Başka ilçelerimizi bilemem.Ama Bafra kışa ve karla mücadelede hazır degildi.Cok ilkel ve yetersiz durumlara şahit olduk.Bir daha yaşanmaması icin Bu durumlara hazırlıkli olmak gerekmektedir

İs elbiselerinden, tuzlama aracına, kar püskürtme makinesinden küreklere, kaldırımları temizlemeden yol açmaya kadar her boyut ve çeşitte araç ve is makineleri vardır. Dar sokaklarimiz için traktör kar temizleme ve püskürtme, pazar yerleri ve parklar içinde pratik makineler vardır. simdiden alınmaya başlanmalıdır.

Bafra da kış az, kar az yağar düşüncesi ile hareket etmemeliyiz. İnsanlarımızın can ve mal güvenliği çok onemlidir.Ayrıcaİklim değişiklikleri yaşanmaktadir.

Afetler ile ilgili olarak: 

1- Planlama ve her an hazır olan bir kriz masası ve koordinasyon birimi kurulmalıdır

2- İnsan kaynaklarımız bu konuda yeterli ve eğitimli olmalıdır

3- İş makinesi, araç parkımız yeterli olacak şekilde ve hazır hale getirilmelidir.

Yazıya ifade bırak !
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.