Baran Bengay
Köşe Yazarı
Baran Bengay
 

Hacizli Mal Satışı ve E-Satış Portalı Nedir?

Ne yazık ki son yıllarda bilhassa bankalara olan edimlerini icra etmekte çetin bir zorluk çeken yurttaş sayısı had safha da. Tabii ki burada yurttaşın altından kalkamayacakları edimlerin altına girmeleri, bir borcu nasıl ödeyecekleri konusunda herhangi bir tasavvurlarının olmamasına asıl faktörler diyebiliriz. E-Satış Portalı Adalet Bakanlığı Tarafından Mı Kuruldu? E-Satış portalı ve hacizli mal satışı sitesi bizatihi Adalet Bakanlığı tarafından kurulmuştur. Girmek isteyen yurttaşlar e- devlet şifresini kullanarak http://esatis.uyap.gov.tr/ adresinden sisteme giriş yapabilirler. Aynı zamanda telefonunuza gelen mesaj ile de sisteme giriş yapabilirsiniz. Sisteme girişi gerçekleştirdiğinizde Türkiye de mevcut olarak bulunan tüm hacizli mal ve eşyalara ulaşmanız mümkündür. Kaldı ki mal sayısı hayli fazla olabilir bu kadar yoğun mal içerisinden aradığınız malı belli filtreler yardımı ile rahatça bulabilirsiniz. İcra Satış İhalelerine Katılım İçin Şartlar Nedir, Hangi Durumlar İhaleye Katılmaya Engeldir? Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan, kanunda belirtilen on sekiz yaş sınırını aşan, icra satış duyurularında tamamlanan dokümanları vaktinde bırakan her kimse icra satış ihalelerine katılabilir. Elektronik fiyat vererek veya duyuruda belirtilen zamanda satış konumunda hazır bulunularak iştirak da mümkündür. Bazı Firmalarla Anlaşarak Herkesten Önce Hacizli Malı Satın Alabilirsiniz Bazı firmalar mallar icraya düştüğü vakitte anında size bilgi veriyor. Bu bilgi sayesinde icraya düşen malı hızlı bir şekilde öğrenip almak isterseniz de düşünme fırsatı veriyor. Aynı zamanda firmanın avukatları da size yardımcı oluyor. Kaldı ki Adalet Bakanlığının sunduğu hacizli mal satışı ve E-Satış portalı hacze konu olan tüm malları göstermede yetersiz kalıyor yine bazı firmalarla anlaşarak hayatınızı idame ettirdiğiniz yere en yakın konumda satışa sunulan hacizli malları size hızlı bir şeklide tanıtma fırsatı vermelerini sağlayabilirsiniz Elektronik Ortamda Yapılan Teklif Kazanırsa Parayı Nereye Göndereceğiz? İhaleye fiyat teklifi yapılabilmesi için 2004 sayılı İcra ve İflas Kanununun 114 üncü maddesinin üçüncü fıkrası ve aynı Kanunun 126.ncı maddesi ile gösterilmiş ve Elektronik Teklif Sistem penceresinde gösterilen yasal teminatın ihale katılımcısı tarafından, satışı gerçekleşen birime ait TL cinsinden açılan banka hesabına gönderilmesi gerekmektedir.  
Ekleme Tarihi: 27 Mayıs 2022 - Cuma

Hacizli Mal Satışı ve E-Satış Portalı Nedir?

Ne yazık ki son yıllarda bilhassa bankalara olan edimlerini icra etmekte çetin bir zorluk çeken yurttaş sayısı had safha da. Tabii ki burada yurttaşın altından kalkamayacakları edimlerin altına girmeleri, bir borcu nasıl ödeyecekleri konusunda herhangi bir tasavvurlarının olmamasına asıl faktörler diyebiliriz.

E-Satış Portalı Adalet Bakanlığı Tarafından Mı Kuruldu?

E-Satış portalı ve hacizli mal satışı sitesi bizatihi Adalet Bakanlığı tarafından kurulmuştur. Girmek isteyen yurttaşlar e- devlet şifresini kullanarak http://esatis.uyap.gov.tr/ adresinden sisteme giriş yapabilirler. Aynı zamanda telefonunuza gelen mesaj ile de sisteme giriş yapabilirsiniz. Sisteme girişi gerçekleştirdiğinizde Türkiye de mevcut olarak bulunan tüm hacizli mal ve eşyalara ulaşmanız mümkündür. Kaldı ki mal sayısı hayli fazla olabilir bu kadar yoğun mal içerisinden aradığınız malı belli filtreler yardımı ile rahatça bulabilirsiniz.

İcra Satış İhalelerine Katılım İçin Şartlar Nedir, Hangi Durumlar İhaleye Katılmaya Engeldir?
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan, kanunda belirtilen on sekiz yaş sınırını aşan, icra satış duyurularında tamamlanan dokümanları vaktinde bırakan her kimse icra satış ihalelerine katılabilir. Elektronik fiyat vererek veya duyuruda belirtilen zamanda satış konumunda hazır bulunularak iştirak da mümkündür.

Bazı Firmalarla Anlaşarak Herkesten Önce Hacizli Malı Satın Alabilirsiniz
Bazı firmalar mallar icraya düştüğü vakitte anında size bilgi veriyor. Bu bilgi sayesinde icraya düşen malı hızlı bir şekilde öğrenip almak isterseniz de düşünme fırsatı veriyor. Aynı zamanda firmanın avukatları da size yardımcı oluyor. Kaldı ki Adalet Bakanlığının sunduğu hacizli mal satışı ve E-Satış portalı hacze konu olan tüm malları göstermede yetersiz kalıyor yine bazı firmalarla anlaşarak hayatınızı idame ettirdiğiniz yere en yakın konumda satışa sunulan hacizli malları size hızlı bir şeklide tanıtma fırsatı vermelerini sağlayabilirsiniz

Elektronik Ortamda Yapılan Teklif Kazanırsa Parayı Nereye Göndereceğiz?
İhaleye fiyat teklifi yapılabilmesi için 2004 sayılı İcra ve İflas Kanununun 114 üncü maddesinin üçüncü fıkrası ve aynı Kanunun 126.ncı maddesi ile gösterilmiş ve Elektronik Teklif Sistem penceresinde gösterilen yasal teminatın ihale katılımcısı tarafından, satışı gerçekleşen birime ait TL cinsinden açılan banka hesabına gönderilmesi gerekmektedir.

 

Yazıya ifade bırak !
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.